ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ριχάρδος ο πρώτος

Ριχάρδος ο πρώτος
Μπόβιο

Ο Μπόβιο ανοίγει τον χορό των διαπραγματεύσεων. Πεσέιρο: "Τιμή μου το ενδιαφέρον του ΠΑΟ"

Πολλοί παίκτες θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Σίγουρα όμως, πριν αρχίσουν να θέτουν και τις δικές τους απαιτήσεις, ας αναλογιστούν πρώτα την προσφορά τους στην ομάδα της οποίας η φανέλα έχει ασήκωτο βάρος για πολλούς.
Πρώτος ο Μπόβιο

Ο "ταύρος" από την Βραζιλία ήρθε το καλοκαίρι με σκοπό να προσδώσει δύναμη και ασταμάτητο τρέξιμο στη μεσαία γραμμή. Δήλωσε τότε ότι θα κάνει τη ζωή του Ριβάλντο δύσκολη. Πέραν όμως του Βραζιλιάνου του Ολυμπιακού υπήρξαν κι άλλοι στην πορεία, όπως ο Λουτσιάνο, ο Τζούνιορ, ο Νασιμέντο, ο Γκουέλα, ο Ξενίδης...

Ο μανάτζερ του Βραζιλιάνου, Φρεντερίκο Μοραΐς βρίσκεται από χθες στην Ελλάδα έχοντας μαζί του προτάσεις από τη Γαλλία, αλλά και "θέλω" του ποδοσφαιριστή για καλή Ισπανική ομάδα. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του "Ψάχνουμε για κάτι καλό στην Ισπανία, ο πελάτης μου επιθυμεί να αγωνιστεί σε μια καλή ομάδα της Ισπανίας. Υπάρχουν και προτάσεις από τη Γαλλία χωρίς να μας ενδιαφέρουν και τόσο."



Να θυμίσουμε ότι ο Ρικάρντο Μπόβιο έχει ετήσιες απολαβές από το τριφύλλι που αγγίζουν τις 900000 ευρώ! Δεδομένης της προσφοράς του η ΠΑΕ θα του προτείνει σημαντική μείωση των αποδοχών του και αν τη δεχτεί τότε θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Το σενάριο πάντως αυτό δε συγκεντρώνει και τις περισσότερες των πιθανοτήτων, δεδομένης και της επιθυμίας του ποδοσφαιριστή.

Αν τελικά δεχτεί τη μείωση των αποδοχών, τότε οι πράσινοι θα πρέπει να έρθουν σε συμφωνία με τη Μάλαγα για να αγοράσουν τον ποδοσφαιριστή έναντι φυσικά ενός πολύ λογικού ποσού. Αν από την άλλη ο Μπόβιο δε δεχτεί την μείωση, τότε οι δρόμοι του Βραζιλιάνου με τον Παναθηναϊκό σταματούν κάπου εδώ.

Πεσέιρο: "Τιμή μου..."

Κι ενώ στον Παναθηναϊκό τηρείται σιγή ιχθύος όσον αφορά το θέμα του προπονητή, στην Πορτογαλία τα ΜΜΕ έχουν βουήξει, θέλοντας τον νεαρό προπονητή ένα βήμα από τις πόρτες της Παιανίας. Μάλιστα στην "A Bola" στέλνουν τον Πεσέιρο στη Λειβαδιά για να παρακολουθήσει το τελευταίο ματς των πρασίνων κόντρα στην Κέρκυρα!

Πέρα όμως από το χθεσινό δημοσίευμα της Πορτογαλίκης εφημερίδας, ο ίδιος ο πρώην τεχνικός της Σπόρτινγκ Λισαβώνας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ANT1 της Πορτογαλίας χωρίς να αποκαλύψει το ενδεχόμενο πιθανής συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό, αλλά διατηρώντας πάντα την πόρτα ορθάνοιχτη. Πιο συγκεκριμένα είπε:

"Είναι τιμή μου που θέλει να συνεργαστεί μαζί μου μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Δεν έχω πάρει καμιά απόφαση ακόμη, αυτό θα γίνει μετά από μερικές μέρες."



Ρικάρντο Περέιρα: "Του αρέσει να δουλεύει με όλους τους παίκτες"

Ο διεθνής Πορτογάλος τερματοφύλακας της Σπόρτινγκ έχει συνεργαστεί με τον Ζοζέ Πεσέιρο και μίλησε στην "Αθλητική Ηχώ" για τον πρώην προπονητή του με πολύ καλά λόγια. "Μπορεί να προσφέρει σημαντική βοήθεια σε έναν σύλλογο και είναι ευχαριστημένος μόνο όταν η ομάδα του παίζει καλό ποδόσφαιρο."



Ως προς τον τρόπο παιχνιδιού ο Πορτογάλος γκολκίπερ έκανε μια μίνι ανάλυση, "Του αρέσει να παίζει με δυο επιθετικούς και να έχει γεμάτο κέντρο. Του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Δουλέυει με όλους τους παίκτες που έχει στη διάθεση του, ενώ ρίχνει μεγάλο βάρος στους νεαρούς παίκτες."



Μουνιόθ: "Κάναμε λάθη και τα πληρώσαμε"

Η απογοήτευση που επικρατεί στις τάξεις της ομάδας είναι δύσκολο κρυφτεί. Σε καθε κουβέντα τα πρόσωπα είναι σκυφτά και σκυθρωπά και το πνεύμα ομόνοιας που οφείλει να κυριεύει τα αποδυτήρια μιας ομάδας έχει χαθεί ανεπιστρεπτί για αυτή την ομάδα. Ο Βίκτορ Μουνιόθ, μη γνωρίζοντας το μέλλον του ακόμη μίλησε στους ποδοσφαιριστές του με ύφος μελοδραματικό.

"Όταν πηγαίνεις σε έναν τελικό, το σημαντικό είναι να παίρνεις τον τίτλο. Από τη στιγμή που χάνεις ένα τέτοιο ματς, η στεναχώρια είναι πολύ μεγάλη. Θέλω να το ξεχάσω αυτό το ματς. Δεν υπάρχει για μενα. Σε έναν τέτοιο αγώνα χάνεί πρώτα ο προπονητής και μετά εσείς. Δεν καταφέραμε να πάρουμε το κύπελλο και πικράναμε πάλι τον κόσμο μας. Κάναμε λάθη και τα πληρώσαμε."



Σε μια ένδειξη άγνοιας περί του μέλλοντος του στην ομάδα ο Βίκτορ Μουνιόθ είπε στους παίκτες του, "Δεν ξέρω ακόμα αν θα φύγω ή αν θα μείνω. Περιμένω τους πάνω να μου πουν τι θα κάνω για να πω και σε εσάς το πρόγραμμα.



Και για να μην ξεχνίόμαστε υπάρχει και ματς την Κέρκυρα απέναντι σε μια ομάδα η οποία είχε διασύρει το τριφύλλι στον αγώνα του πρώτου γύρου και τώρα καίγεται για βαθμούς. "Έπειτα από έναν χαμένο τελικό δεν είναι εύκολο να συγκεντρωθείς στο επόμενο παιχνίδι. Έχουμε ένα ματς με την Κέρκυρα, είμαστε επαγγελματίες και οφείλουμε να κλείσουμε τη χρονιά με νίκη."












TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ