ΣΚΩΤΙΑ

Ρέιντζερς - Χαρτς 2-0: Οι τζερς σήκωσαν το Κύπελλο με έκρηξη στην παράταση

Οι παίκτες της Ρέιντζερς πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Άιντραχτ στον τελικό του Europa League | 18 Μαΐου 2022
Οι παίκτες της Ρέιντζερς πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Άιντραχτ στον τελικό του Europa League | 18 Μαΐου 2022 @2022 PABLO GARCIA/AP IMAGES

Με δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά στο πρώτο μέρος της ημίωρης παράτασης, η Ρέιντζερς υπέταξε με 2-0 την Χαρτς στο "Χάμπτεν Παρκ" και αναδείχτηκε Κυπελλούχος Σκωτίας για πρώτη φορά μετά από 13 ολόκληρα χρόνια.

Το πρωτάθλημα το κυνήγησε μέχρι τέλους και παρέδωσε τα σκήπτρα στο φινάλε στην Σέλτικ ενώ στο Europa League έκανε μία εκπληκτική πορεία που την έφτασε μέχρι τον τελικό του "Σάντσεθ Πιθχουάν" όπου εκεί λύγισε στα πέναλτι κόντρα στην Άιντραχτ.

Ωστόσο, η συνολική εξαιρετική παρουσία της Ρέιντζερς από την αρχή της σεζόν δεν θα μπορούσε να μην την αφήσει χωρίς κάποιο τρόπαιο και το απόγευμα του Σαββάτου (21/5) ήρθε η δικαίωση, με την ομάδα του Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχροστ να φτάνει στην κατάκτηση του Κυπέλλου Σκωτίας.

Η Χαρτς προέβαλε σθεναρή αντίσταση και κατάφερε να στείλει τον τελικό του "Χάμπτεν Παρκ" στην παράταση, εκεί όμως οι τζερς της Γλασκώβης ξέσπασαν, με τους Τζακ (94') και Ράιτ (97') να βρίσκουν το δρόμο προς τα δίχτυα με θεαματικό τρόπο και να οδηγούν την ομάδα τους στο 34ο Κύπελλο Σκωτίας στην ιστορία τους και πρώτο μετά από το 2009.


Το ματς

Άκρως χορταστικό από πλευράς φάσεων και συναρπαστικό σε ρυθμό ήταν το πρώτο μέρος στο "Χάμπντεν Παρκ", με τις δύο ομάδες να έχουν αμφότερες ευκαιρίες για να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα αλλά να αδυνατούν να κουνήσουν το πλεκτό. Η Ρέιντζερς είχε αρκετές καλές στιγμές, κυρίως με κεφαλιές, που δεν βρήκαν στόχο, ενώ στον αντίποδα η Χαρτς είχε να επιδεικνύει την κορυφαία φάση σε αυτό το διάστημα, με το σουτ του Σιμς να στέλνει τη μπάλα να χτυπήσει στο δοκάρι.

Το δεύτερο μέρος είχε εξίσου καλό ρυθμό, όμως αυτό που έλειπε όπως και στο πρώτο ήταν το γκολ. Μετά το 70' η Ρέιντζερς ανέβασε στροφές και στο τελευταίο πεντάλεπτο έκλεισε την Χαρτς στα καρέ της, όμως παρά το γεγονός πως κυριάρχησε και είχε μεγάλες φάσεις στο φινάλε (ο κίπερ Γκόρντον απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Αρίμπο στο 90+1' ενώ στο 90+3' η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι μετά από την κεφαλιά του Ράιτ), το 0-0 παρέμεινε αναλλοίωτο.

Ως συνέπεια, ο τελικός οδηγήθηκε σε παράταση (για πρώτη φορά χωρίς γκολ το 90λεπτο σε τελικό Scotttish Cup μετά από το 1989-1990), όπου εκεί η ομάδα του Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ μπήκε δυναμικά και μέσα σε λίγα λεπτά απέκτησε τεράστιο αβαντάζ, στέλνοντας δύο φορές τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Η αρχή έγινε στο 94', όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά και απομάκρυνση της μπάλας, αυτή έφτασε στον Ράιαν Τζακ, που εξαπέλυσε ένα ασύλληπτο σουτ με το δεξί και έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων της εστίας της Χαρτς (1-0).

Τρία λεπτά αργότερα ήρθε το 2-0, με τους τζερς να βγαίνουν ταχύτατα στην κόντρα πιάνοντας στον ύπνο της άμυνα των "καρδιών" και τον Σκοτ Ράιτ να νικάει τον Γκόρντον με δεξί συρτό διαγώνιο σουτ.

Η Ρέιντζερς έχασε λίγα λεπτά αργότερα μεγάλη ευκαιρία για τρίτο γκολ ενώ η Χαρτς πίεσε στο δεύτερο μέρος της παράτασης για να βρει ένα γκολ που θα την ξαναέβαζε το παιχνίδι, με το 2-0 να μένει ωστόσο και στο 120' μάλιστα να γίνεται και η πέμπτη αλλαγή για τους τυπικά γηπεδούχους, με τον 40χρονο κίπερ ΜακΓκρέγκορ να περνάει στο ματς αντί του ΜακΛάφλιντ, στο πιθανότατα τελευταίο ματς της καριέρας του.

Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε και το τελικό σφύριγμα, που βρήκε την Ρέιντζερς να επικρατεί δίκαια της Χαρτς και να ολοκληρώνει τη σεζόν με την κατάκτηση του δεύτερου τη τάξει ποδοσφαιρικού τροπαίου στην πατρίδα της.

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ: ΜακΛάφλιν (120' ΜακΓκρέγκορ), Τάβερνιερ, Γκόλντσον, Μπαλογκούν, Ουγκελούμπα, Ντέιβις (81' Καμάρα), Λάντστραμ, Άρφιλντ (81' Τζακ), Τραορέ (63' Ράιτ), Αρίμπο (107' Σακάλα), Κεντ

ΧΑΡΤΣ: Γκόρντον, Σούταρ, Χάλκετ, Κίνγκσλεϊ, Άτκινσον, Χάρινγκ, Ντέβλιν (106' ΜακΈνεφ), Κόκρεϊν (100' Μακέι-Στίβεν), Μπόις (76' Χάλιντεϊ), Σιμς, ΜακΚέι (82' Γκίνελι)

TAGS ΣΚΩΤΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ