LA LIGA

Ρεάλ - Βαλένθια 2-0: Επέστρεψε στις νίκες με γκολάρες από Ασένσιο και Βινίσιους

Ρεάλ - Βαλένθια 2-0: Επέστρεψε στις νίκες με γκολάρες από Ασένσιο και Βινίσιους
@2023 BERNAT ARMANGUE/AP IMAGES

Με τους Ασένσιο και Βινίσιους να πετυχαίνουν δύο πανέμορφα γκολ μέσα σε τρία λεπτά, η Ρεάλ επιβλήθηκε 2-0 της Βαλένθια στο "Μπερναμπέου" και μείωσε στους πέντε πόντους την απόσταση που τη χωρίζει από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα.

Μετά το 0-0 με την Σοσιεδάδ λίγα 24ωρα πριν η Ρεάλ δεν είχε το παραμικρό περιθώριο για νέα γκέλα εντός έδρας και φρόντισε να το ξεκαθαρίσει στην Βαλένθια το βράδυ της Πέμπτης (2/2) στην εξ αναβολής αναμέτρηση των δύο ομάδων για την 17η αγωνιστική της La Liga.

Οι νυχτερίδες, που παρουσιάστηκαν με υπηρεσιακό προπονητή τον Βόρο μετά από την απόλυση του Γκατούζο, έπαιξαν φουλ αμυντικά όμως κατάφεραν να υπηρετήσουν το συγκεκριμένο πλάνο μόνο για ένα 45λεπτο, το πρώτο.

Στο δεύτερο, η ομάδα του Αντσελότι έπαιξε με περισσότερη ενέργεια και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην αντίπαλό της, με τους Ασένσιο και Βινίσιους να βρίσκουν το δρόμο προς τα δίχτυα με φανταστικά γκολ και να υπογράφουν το 2-0 των μερένγκες, που τους έφερε στο -5 από την κορυφή.

Το ματς

Η Ρεάλ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 3ο λεπτό είχε πολύ καλή στιγμή με τον Ασένσιο, με το πλασέ του να σταματάει πάνω στον Μαμαρντασβίλι, με τη συνέχεια να βρίσκει τους γηπεδούχους να χάνουν ευκαιρίες με τους Ασένσιο, Βινίσιους και Καμαβινγκά αλλά να αδυνατούν να πιάσουν καλό ρυθμό και να "πνίξουν" την αμυντικογενή Βαλένθια.

Λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, έγινε η φάση που συζητήθηκε περισσότερο στο πρώτο μέρος, με τον Ρίντιγκερ να σκοράρει στο 45+3' με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μόντριτς όμως το γκολ να μη μετράει.

Και αυτό γιατί ο διαιτητής κλήθηκε να πάει στο μόνιτορ για να δει τη φάση μετά από συνομιλία του με το VAR και εκεί είδε το επιθετικό φάουλ του Μπενζεμά στον Μούσα, με αποτέλεσμα να πάρει πίσω τη χαρά του Ρίντιγκερ και να τιμωρήσει με κάρτα τον κάτοχο της Χρυσής Μπάλας.

Η Ρεάλ έκλεισε το πρώτο μέρος με 4 τελικές (2 εντός εστίας) και κανένα γκολ όμως το δεύτερο ήταν μία εντελώς διαφορετική υπόθεση, με τους παίκτες του Αντσελότι να μπαίνουν αφιονισμένοι και να πετυχαίνουν δύο γκολ στις ισάριθμες πρώτες τους τελικές σε αυτό το διάστημα.

Αμφότερα ήταν χάρμα ειδέσθαι, με τον Ασένσιο να γράφει το 1-0 στο 52' με ασύλληπτο αριστερό διαγώνιο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Βινίσιους να κάνει το 2-0 στο 54' μετά από απίστευτα γρήγορη κούρσα και αψεγάδιαστο πλασέ.

Στο 57' ο Μπενζεμά έχασε τεράστια ευκαιρία για να χριστεί σκόρερ και τρία λεπτά αργότερα αποχώρησε καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις και έγινε αλλαγή από τον Αντσελότι. Το τελευταίο ημίωρο βρήκε τους Μαδριλένους να κάνουν διαχείριση και τους Βαλενθιάνους να προσπαθούν να ξαναμπούν στο ματς αλλά να χάνουν κάθε ελπίδα στο 72', όταν ο Γκαμπριέλ Παουλίστα έκανε ένα πολύ σκληρό φάουλ στον Βινίσιους και αντίκρισε -δικαιολογημένα- απευθείας κόκκινη κάρτα.

Τα τελευταία 20 λεπτά ήταν εντελώς διαδικαστικά από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι είχαν παραδώσει λευκή πετσέτα, με την Ρεάλ να έχει μία ακόμα καλή ευκαιρία με τον Βαλβέρδε και το φινάλε να βρίσκει τους πρωταθλητές Ισπανίας και Ευρώπης να πανηγυρίζουν μία σημαντική νίκη ενόψει των διαδοχικών παιχνιδιών που ακολουθούν για αυτούς εντός (La Liga, Copa del Rey) και εκτός συνόρων (Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, Champions League).

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Νάτσο, Μιλιτάο (36' Καρβαχάλ), Ρίντιγκερ, Καμαβινγκά, Μόντριτς (66' Βαλβέρδε), Κρόος (67' Τσουαμενί), Θεμπάγιος, Ασένσιο, Μπενζεμά (60' Ροντρίγκο), Βινίσιους

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Μαμαρντασβίλι, Φουλκιέρ, Γκάμπριελ, Ντιακαμπί, Γκαγιά, Γκιγιαμόν, Μούσα (75' Κομέρ), Αλμέιδα (70' Μορίμπα), Καστιγέχο (59' Αντρέ), Καβάνι (75' Φραν), Λίνο (70' Λάτο)

TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΒΑΛΕΝΘΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ