LA LIGA

Ρεάλ - Μαγιόρκα 4-1: "Πέντε στα πέντε" με ανατροπή και γκολάρες για την πρωταθλήτρια

Ρεάλ - Μαγιόρκα 4-1: "Πέντε στα πέντε" με ανατροπή και γκολάρες για την πρωταθλήτρια
@2022 MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Η Ρεάλ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο από το γκολ του Μουρίκι στο 35' όμως έκανε την ανατροπή με τους Βαλβέρδε, Βινίσιους Ροντρίγκο και Ρίντιγκερ, για να φτάσει σε ένα επιβλητικό 4-1 που την έφερε μόνη πρώτη στην κορυφή της La Liga.

Η υπερταχεία που λέγεται Ρεάλ και η οποία συνεχίζει με κεκτημένη ταχύτητα από την περυσινή εκπληκτική σεζόν που βγήκε πρώτη σε Ισπανία και Ρεάλ συνεχίζει την ακάθεκτη πορεία της. Νέο θύμα της ήταν το απόγευμα της Κυριακής (11/9) η Μαγιόρκα, με τους Νησιώτες να προηγούνται με τον Μουρίκι στο 35' αλλά την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι -χωρίς τον τραυματία Μπενζεμά- να κάνει την ανατροπή, με τους Βαλβέρδε, Βινίσιους, Ροντρίγκο και Ρίντιγκερ να χρίζονται σκόρερ και να υπογράφουν το 4-1 και το "5 στα 5" της πρωτοπόρου βασίλισσας στο πρωτάθλημα.

Το ματς

Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν στα πρώτα 45 λεπτά στο "Μπερναμπέου" ευνοούσαν την πρώτη γκέλα της Ρεάλ στη φετινή La Liga μετά από τέσσερις νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές, με τους μερένγκες να βρίσκονται πίσω στο σκορ απέναντι στην Μαγιόρκα, από την κεφαλιά του Μουρίκι στο 35', και να καλούνται να κάνουν την ανατροπή χωρίς τον εκτελεστή τους, Καρίμ Μπενζεμά (τραυματίστηκε στο ματς με την Σέλτικ).

Ούτε όμως αυτή τη φορά στραβοπάτησαν, με τον Βαλβέρδε να φέρνει ξανά το ματς σε ισορροπία με απίστευτη σόλο ενέργεια (άρχισε κάτω από τη σέντρα) και εκπληκτικό σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής στο 45+3' και το δεύτερο ημίχρονο να βρίσκει την Ρεάλ να σφυροκοπεί και τελικά να διαλύει την αντίπαλό της. Ο Βινίσιους στο 72' ολοκλήρωσε την ανατροπή με υπέροχο πλασέ και στα τελευταία λεπτά στήθηκε πάρτι στον αγωνιστικό χώρο και στις εξέδρες, με τον Ροντρίγκο να κάνει το 3-1 με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια και πλασέ στο 89' και τον Ρίντιγκερ να διαμορφώνει το τελικό 4-1 στις καθυστερήσεις.

Αποτέλεσμα που ήταν απολύτως αντιπροσωπευτικό της διαφοράς ποιότητας των δύο ομάδων στο χορτάρι, με την Ρεάλ να τελειώνει μάλιστα το παιχνίδι με 22 τελικές προσπάθειες και 7 εντός εστίας, έναντι 5 της ομάδας του Αγκίρε (2 εντός εστίας) που υποκλίθηκε στο δεύτερο μέρος στην ανωτερότητα της πρωταθλήτριας Ισπανίας και Ευρώπης.

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Βάθκεθ (72' Καρβαχάλ), Ρίντιγκερ, Αλάμπα, Μεντί (60' Νάτσο), Βαλβέρδε, Κρόος, Θεμπάγιος (69' Καμαβινγκά), Ροντρίγκο, Αζάρ (60' Μόντριτς), Βινίσιους

ΜΑΓΙΟΡΚΑ: Ραΐκοβιτς, Μαφέο, Βάλιεντ, Ραΐγιο, Νάστασιτς, Κόστα, Ντε Γκαλαρέτα (59' Σάντσεθ), Μπατάλια (53' Μπαμπά), Ροντρίγκεθ (59' Γκρενιέ), Κανγκ-Ιν (79' Ζούνιορ), Μουρίκι (79' Πρατς)

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της La Liga

Η επόμενη αγωνιστική

TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ