LA LIGA

Ρεάλ-Ατλέτικο 2-1

Ρεάλ-Ατλέτικο 2-1
ραουλ

Η Ρεάλ νίκησε με 2-1 την Ατλέτικο σε ένα ματς, υποψήφιο για ένα από τα καλύτερα της φετινής Primera Division(video)!

Η πρωταθλήτρια βρήκε ήδη το νέο μεγάλο αστέρι της και αυτός ακούει στο όνομα Γουέσλεϊ Σνάιντερ, ο οποίος με μια απίστευτη εμφάνιση και γκολ, χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Ο Ολλανδός έκανε τα πάντα στο γήπεδο, έχασε ευκαιρίες, δημιούργησε φάσεις και πέτυχε το νικήτηριο γκολ που αλλάζει την ψυχολογία της Ρεάλ, η οποία δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή πριν τον αγώνα κόντρα στην "συμπολίτισσα".
Η Ατλέτικο αιφνιδίασε τους "γκαλάκτικος" με γκολ του Αγκουέρο από τα αποδυτήρια, αλλά η Ρεάλ που είχε και δύο δοκάρια βρήκε το σθένος να γυρίσει το ματς και να πάρει τη σπουδαία νίκη στο ντέρμπι της Μαδρίτης, με γκολ του μεγάλου της αρχηγού Ραούλ και του νέου ινδάλματος της του Σνάιντερ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ρεάλ (Σούστερ):
Κασίγιας, Ντρέντε, Ράμος, Καναβάρο (46' Μεέτζελντερ), Πέπε, Σνάιντερ (85' Γκάγκο), Ντιαρά, Ραούλ, Γκούτι, Ρομπίνιο, Φαν Νίστελροϊ (77' Σαβιόλα)
Ατλέτικο (Αγκουίρε): Φράνκο, Περέα, Ιμπάνιεθ, Σεϊταρίδης, Περνία, Μανίς, Γκαρσία Εσκού, Ροντρίγκεζ, Σιμάο ( 63' Ρέγες), Φορλάν, Αγκουέρο

Διαιτητής: Μεχούτο Γκονζάλες

Γκολ από τα αποδυτήρια
Το παιχνίδι και το Ισπανικό πρωτάθλημα ξεκίνησαν με τις καλύτερες των προϋποθέσεων, καθώς ο Αγκουέρο αιφνιδίασε τη Ρεάλ, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο πρώτο λεπτό μετά από κόρνερ του Περνία μέσα στην καρδιά της άμυνας της βασίλισσας. Η Ατλέτικο με το πολύ δυνατό ξεκίνημα της παραλίγο να πετύχει και δεύτερο τέρμα δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Φορλάν μπήκε από τα αριστερά, έδωσε στον Λουίς Γκαρσία, αλλά το σουτ του έφυγε άουτ.

Η Ρεάλ ήταν αναγκασμένη να βγει μπροστά και μετά το αρχικό σοκ κατάφερε να ισορροπήσει σχετικά γρήγορα, χάνοντας την πρώτη καλή ευκαιρία της στο 13' με τον Γούσλεϊ Σνάιντερ, όταν το σουτ του από δεξιά απέκρουσε δύσκολα ο Λέο Φράνκο, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Ραούλ βρήκε τον Ρομπίνιο ο οποίος δε μπόρεσε να ισοφαρίσει.

Αρχηγού παρόντος

Ότι δεν κατάφεραν ο Σνάιντερ και ο Ρομπίνιο, το κατάφερε ο αρχηγός της Ρεάλ. Ήταν το 17ο λεπτό, όταν ο Σέρχιο Ράμος, έβγαλε τη σέντρα από δεξιά την οποία εκμεταλλεύτηκε ο Ραούλ με τον καλύτερο τρόπο στέλνοντας με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα και τον κόσμο που βρέθηκε στο Μπερναμπέου στα ουράνια.

Το παιχνίδι είχε δαιμωνιώδη ρυθμό με την Ατλέτικο να μην επηρρεάζεται από την ατμόσφαιρα που ήθελε να κάνει το γήπεδο τερέν του Μπερναμπέου να γέρνει ξανά και στο 22' λίγο έλειωε να πάρει ξανά το προβάδισμα, όταν το σουτ του Φορλάν ανάγκσε τον Κασίγιας σε μια εκπληκτική απόκρουση.

Δύο λεπτά αργότερα ήταν ξανά η σειρά του Ρομπίνιο να φτάσει κοντά στο γκολ. Μετά από ωραία ατομική προσπάθεια, ο νεαρός Βραζιλιάνος ελίχθηκε και έπιασε ένα δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή βλέποντας τη μπάλα να περνά άουτ.

Την κατοχή η Ατλέτικο, τις ευκαιρίες η Ρεάλ

Κι ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν αναλάβει ξανά τα ηνία και πίεζαν την περιοχή του Κασίγιας, η Ρεάλ ήταν αυτή που έφτασε πολύ κοντά στο δέυτερο της γκολ, όταν ο Σνάιντερ εκτέλεσε το κόρνερ, αλλά το σουτ του Ράμος εξοστρακίστηκε στο δοκάρι του Φράνκο.

Στο 32' ο Σνάιντερ με ένα εντυπωσιακό αριστερό βολέ θα δει τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Σεϊταρίδης έκοψε με αυτοθυσία την πάσα του Ραούλ από δεξιά που αν πέρναγε θα μπορούσε να δημιοργήσει μεγάλα προβλήματα στην Ατλέτικο.

Στο 42' μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και οι δύο ομάδες έχασαν μοναδικές ευκαιρίες, όταν από τη μία ο Φαν Νίστελρόϊ σούταρε από δύσκολη γωνίαχάνοντας την ευκαιρία. Στη συνέχεια της φάσης ο Αγκουέρο με ένα εκπληκτικό σόλο έφτασε κοντά στην περιοχή της Ρεάλ, αλλά λίγο πριν ο Περνία σκοράρει, ο Πέπε απέδειξε γιατί κόστισε 30 εκατομμύρια ευρώ, σώζωντας την πρωταθλήτρια από βέβαιη παραβίαση.

Με την εκπνοή ο Ντιαρά παραλίγο να δώσει το προβάδισμα στη Ρεάλ, όταν εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος της άμυνας της Ατλέτικο, αλλά το σουτ του έφυγε άουτ. Το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 1-1, έχοντας προσφέρει ένα μοναδικό θέμα αντάξιο της ιστορίας των δύο ομάδων και της φήμης του Ισπανικού πρωταθλήματος.

Σόου Κασίγιας και Σνάιντερ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μπερντ Σούστερ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μέτζελντερ στη θέση του Καναβάρο, με την Ατλέτικο να εξακολουθεί να έχει τον έλεγχο της μπάλας. Το δεύτερο ημίχρονο είχε τον ίδιο εντυπωσιακό ρυθμό, με τον Σνάιντερ να χάνει την πρώτη ευκαιρία στο 47', όταν μέσα από την περιοχή το σουτ του πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Τρία λεπτά αργότερα ο Κασίγιας είπε πάλι "όχι", όταν με δυσκολία απέκρουσε την προσπάθεια του Μανίς.

Στο 53' ξανά ο διεθνής πορτιέρο σταμάτησε μια εντυπωσιακή επιθετική προσπάθεια των ποδοσφαιριστών της Ατλέτικο που είχε τελικό αποδέκτη τον Περνία, αλλά νικητή τον Κασίγιας. Στο 57' το σκηνικό αντιστράφηκε με τον Λέο Φράνκο να μπλοκάρει νέο σουτ του κορυφαίου Σνάιντερ, ο οποίος έφτασε με ατομική προσπάθεια μπροστά από τον ροχιμπλάνκο γκολκίπερ.

Στο 62' ο Ολλανδός αφού ξεπέρασε το εμπόδιο του Σεϊταρίδη, σούταρε αλλά και αυτό το σουτ δεν είχε ευτυχή κατάληξη, αφού πέρασε έξω από τα δοκάρια του Φράνκο. Στο 63' ο Αγκουίρε πέρασε στη θέση του Σιμάο τον Ρέγες θέλοντας να πιέσει ακόμα περισσότερο την άμυνα της Ρεάλ. Στο 66' ο επόπτης υποδεικνύει λανθασμένα σε θέση οφ σάιντ τον Φαν Νίστελροϊ.

Δεύτερο δοκάρι για τη Ρεάλ

Στο 67' ο Ρομπίνιο κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή και απόντων των Μπέκαμ, Ρομπέρτο Κάρλος τηνεκτέλεση ανέλαβε ο Γκούτι, ο οποίος έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στο δοκάρι του Φράνκο, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να αποκρούει την κεφαλιά του Μέτζελντερ από το ριμπάουντ.

Στο 77' ο Σούστερ θέλησε να τονώσει τη επίθεση του, βάζοντας τον Σαβιόλα στη θέση του Φαν Νίστελροϊ. Η Ρεάλ στα τελευταία λεπτά ενέτεινε της προσπάθειες της για να πετύχει την ανατροπή, αλλά οι Σνάιντερ και Γκούτι έβρισκαν συνεχώς κατεβασμένα τα ρολά του Φράνκο.

MVP και γκολ-νίκη ο Σνάιντερ
Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του γηπέδου, ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ, ότι δεν πέτυχε σε 79 λεπτά αγώνα, το πέτυχε έντεκα λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης, νικώντας τον Φράνκο και δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Ραούλ κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή. Ο Γκούτι ανέλαβε ξανά την εκτέλεση, αλλά αυτή τη φορά έστρωσε στον Σνάιντερ του οποίου το σουτ αυτή τη φορά δεν κατάφερε να εξουδετερώσει ο Φράνκο, καθώς η μπάλα κάπου κόντραρε πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Στο 89' ο Κασίγιας με κρύο αίμα σταμάτησε την προσπάθεια του Ρέγες ο οποίοος έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, ενώ στο 92' ο 24χρονος τερματοφύλακς έκλεψε τον μισό τίτλο του MVP από τον Σνάιντερ σώζωντας τη Ρεάλ αυτή τη φορά από τον Αγκουέρο. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τη Ρεάλ νικήτρια και την Ατλέτικο απογοητευμένη που έχασε μια τόσο σπουδία ευκαιρία να αλώσει το Μπερναμπέου.

Την κίτρινη κάρτα του Μεχούτο Γκονζάλες αντίκρυσαν οι Γκούτι, Πέπε και Ραούλ για τη Ρεάλ και ο Περέα για την Ατλέτικο.













































TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ