LA LIGA

Ρεάλ - Αλαβές 3-0: Γκολ ποιήματα από Ασένσιο και Βινίσιους σφράγισαν μία εμφατική νίκη

Ο Μάρκο Ασένσιο πανηγυρίζει γκολ της Ρεάλ κόντρα στην Αλαβές για την La Liga | 19 Φεβρουαρίου 2022
Ο Μάρκο Ασένσιο πανηγυρίζει γκολ της Ρεάλ κόντρα στην Αλαβές για την La Liga | 19 Φεβρουαρίου 2022 @2022 MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Με δύο πανέμορφα γκολ που είχαν την υπογραφή των Μάρκο Ασένσιο και Βινίσιους και ένα εύστοχο πέναλτι του Μπενζεμά, η πρωτοπόρος Ρεάλ επιβλήθηκε 3-0 της Αλαβές και αποσπάστηκε επτά πόντους από την δεύτερη Σεβίλλη.

Η Ρεάλ κατέβηκε στην αναμέτρηση με την Αλαβές με τον αέρα της ομάδας που είχε κερδίσει τα 14 από τα 16 τελευταία ραντεβού των δύο ομάδων και απέναντι σε ένα σύνολο που μετρούσε πέντε διαδοχικές εκτός έδρας ήττες στην La Liga.

Με τα παραπάνω ως δεδομένα, το φινάλε του πρώτου μέρους επεφύλασε αρνητική έκπληξη στους φίλους της που βρέθηκαν στο Σαντιάγο Μπερναμπέου αφού το 0-0 σημάδεψε δικαίως τις προσπάθειες των δύο ομάδων, ωστόσο η εξαιρετική εμφάνιση του κίπερ των φιλοξενουμένων Πατσέκο δεν ήταν αρκετή -για την άκρως ανταγωνιστική Αλαβές- για να ολοκληρωθεί το μίνι θαύμα.

Οι μερένγκες του Κάρλο Αντσελότι άρχισαν σταδιακά να ασκούν πίεση και στο δεύτερο μέρος και στο 63ο λεπτό ήρθε η δικαίωση με ένα γκολ παγκόσμιας κλάσης, με τον Ασένσιο να παίρνει τη μπάλα έξω από την περιοχή και να την στέλνει -θαρρείς πως είχε τηλεχειριστήριο- στη δεξιά γωνία της αντίπαλης εστίας με ένα ασύλληπτο φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό (1-0).

Αυτό μάλιστα ήταν το 7ο φετινό γκολ του στο ισπανικό πρωτάθλημα, εκ των οποίων τα πέντε έχουν σημειωθεί με προσπάθειες εκτός περιοχής.

Στο 80ο λεπτό σημειώθηκε ένα γκολ αντίστοιχης ομορφιάς, μόνο που αυτό ήταν προϊόν ομαδικής προσπάθειας, με τους γηπεδούχους να κρύβουν τη μπάλα ζαλίζοντας τους αντιπάλους τους και από τη συνεργασία των Ασένσιο και Μπενζεμά ο Βινίσιους να την στέλνει στα δίχτυα για το 2-0, φτάνοντας τα 13 φετινά γκολ στην La Liga.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Μπενζεμά να αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι που κέρδισε ο Βινίσιους σε ανατροπή από τον Λεζέν και να γράφει το 3-0, βάζοντας οριστικά στο συρτάρι την ήττα από την Παρί μεσοβδόμαδα για το Champions League η οποία πλήγωσε -λόγω της άσχημης εμφάνισης- το γόητρο των Μαδριλένων.

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ (87' Βάθκεθ), Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί (85' Μαρσέλο), Βαλβέρδε, Καζεμίρο, Μόντριτς (82' Ροντρίγκο), Ασένσιο (82' Θεμπάγιος), Μπενζεμά, Βινίσιους (85' Αζάρ)

ΑΛΑΒΕΣ: Πατσέκο, Τενάλια, Μιάζγκα, Λεζέν, Ντουάρτε (83' Ναβάρο), Πίνα, Τζέισον (61' Πονς), Εσκαλάντε (72' Μέντες), Λουμ (83' Μόγια), Ριόχα (72' Βαγέχο), Χοσέλου

Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής

TAGS LA LIGA ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ