ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Ρας: "Οι ιδιοκτήτες μας έχουν κάνει ανέκδοτο"!

Ρας: "Οι ιδιοκτήτες μας έχουν κάνει ανέκδοτο"!
Ρας-λίβερπουλ

Σκληρή επίθεση κατά των ιδιοκτητών της Λίβερπουλ, Χικς και Τζιλέτ, εξαπέλυσε η παλιά δόξα του συλλόγου, Ίαν Ρας, υποστηρίζοντας ότι υπονομεύουν την ιστορία των "κόκκινων"

Ο θρυλικός αρχισκόρερ του συλλόγου, κατηγόρησε τα αφεντικά της ομάδας για το γεγονός ότι προσέγγισαν τον Γιούργκεν Κλίνσμαν για να του προσφέρουν τη θέση του... Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο, υποστηρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο υπονομεύεται η ιστορία και η παράδοση της ομάδας.
"Κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε ανέκδοτο. Δεν είναι αυτός ο συνήθης τρόπος με τον οποίο η Λίβερπουλ ενεργεί.

Η παράδοση το συλλόγου -και αυτό το ξεχωριστό πράγμα που την έχει κάνει τόσο σεβαστή σε όλο τον κόσμο- απαιτεί να γίνονται τα πάντα εντός των τειχών. Όχι δημόσια όπως γίνεται τώρα",

ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Ίαν Ρας και συνέχισε:

"Κοιτάξτε τί γίνεται στη Νιούκαστλ, δεν θέλουμε να κάνουμε τα ίδια. Με τον Χάρι Ρέντναπ να τους απορρίπτει δημόσια, το θέμα αυτό συντηρείται εις βάρος τους. Τώρα ξέρουμε ότι στο ποδόσφαιρο μοναδικοί νικητές είναι οι ιδιοκτήτες.

Όμως το να παραδέχονται ότι πλησίασαν τον Κλίνσμαν, είναι κάτι που γίνεται σε κακό τάιμινγκ και προσθέτει μεγάλη πίεση στον Ράφα. Αυτό δεν στενοχωρεί μόνο τον τεχνικό, αλλά τους παίκτες και τους οπαδούς.

Ο Ρας στηλίτευσε μάλιστα την δημόσια τοποθέτηση των Αμερικακών επιχειρηματιών ότι πλησίασαν τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό της Γερμανίας σε μία προσπάθεια να μάθουν οι ίδιοι περισσότερα για το αγγλικό και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

"Με κάθε σεβασμό στον Κλίνσμαν, πώς μπορεί να ξέρει περισσότερα για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο από τον Ράφα; Δεν υπάρχει κάποιος που να ξέρει περισσότερα από αυτόν.

Κοιτάξτε τη στατιστική του με τη Βαλένθια. Κοιτάξτε τον τρόπο με τον οποίο οδήγησε τη Λίβερπουλ σε δύο τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ.



Ο Μπενίτεθ είναι ο κορυφαίος για την Ευρώπη, ενώ νομίζω ότι ξέρει κάτι παραπάνω από τον Κλίνσμαν όσον αφορά στο αγγλικό ποδόσφαιρο".

Για τον 47χρονο Ουαλό, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει η οικογένεια Γκλέιζερ τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα πρέπει να αποτελέσει σημείο αναφοράς και για τους ισχυρούς άνδρες της Λίβερπουλ.

"Σιχαίνομαι που το λέω αυτό, ίσως όμως η Λίβερπουλ πρέπει να παραδειγματιστεί από τη Γιουνάιτεντ. Όλοι γκρίνιαζαν όταν οι Γκλέιζερ ανέλαβαν, όμως αυτή τη στιγμή οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ είναι πολύ χαρούμενοι.

Οι ιδιοκτήτες δεν παρεμβαίνουν, μένουν στο παρασκήνιο και αφήνουν τον προπονητή να δουλέψει, δείτε τα αποτελέσματα. Για αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να αφήσουν τον Ράφα να δουλέψει και να προσπαθήσει να γυρίσει την κατάσταση.

Θα πρέπει να στηριχθεί μέχρι το τέλος της σεζόν και αν υπάρχει πρόοδος εντάξει. Εάν δεν υπάρχει, τότε έχεις το καλοκαίρι για να κάνεις αλλαγές. Αλλά όχι τώρα.

Μπορώ να καταλάβω και τις δύο πλευρές. Το ροτέισον που εφαρμόζει ο Ράφα δεν έχει βοηθήσει, όμως αυτή η τακτική συνηθίζεται από τους ξένους προπονητές, επιλέγουν την 11αδα τους ανάλογα με τον αντίπαλο.

Ναι, είμαστε 12 πόντους πίσω από Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ και έχουμε φέρει πολλές εντός έδρας ισοπαλίες.



Το χειρότερο που μπορούμε να φτάσουμε είναι η 4η θέση, ενώ θα πρέπει να τα πάμε καλά στο Κύπελλο Αγγλίας και το Τσάμπιονς Λιγκ".

Για το γεγονός τέλος ότι οι ιδιοκτήτες τάσονται επίσημα υπέρ του Μπενίτεθ, ο Ρας ήταν κατηγορηματικός: "Τί άλλο μπορούν να πουν; Στην ουσία δεν έχουν πει τίποτα. Τώρα πολλοί βλέπουν τον Ράφα ως έναν... νεκρό άνδρα που περπατάει.

Έτσι είναι το ποδόσφαιρο αυτές τις ημέρες. Όταν απολύεται ο Κλαούντιο Ρανιέρι επειδή τερμάτισε δεύτερος στο πρωτάθλημα ενώ έφτασε και μέχρι τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ την ίδια χρονιά, τότε τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Έχουμε φτάσει στον Ιανουάριο και έχουν ήδη απολυθεί οκτώ προπονητές. Καταλαβαίνω ότι οι προσδοκίες είναι υψηλές και οι ιδιοκτήτες θέλουν άμεσα αποτελέσματα, όμως μερικές από τις απολύσεις είναι γελοίες.

Δεν δόθηκε η ευκαιρία στον Σάμι Λι, ούτε στον Σαμ Άλαρνταϊς. Όμως η Λίβερπουλ δεν πρέπει να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. Αυτό δεν ταιριάζει στην ιστορία του συλλόγου", κατέληξε στις δηλώσεις του ο Ίαν Ρας.






























TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ