ΑΕΚ

Προβάδισμα τίτλου

Προβάδισμα τίτλου
αεκ πανηγυρικο

Ντέρμπι τίτλου για την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Γεμάτο το οπλοστάσιο

Ο Λορένζο Σέρα Φερέρ είδε τον Λυμπερόπουλο να προπονείται κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα, τον συμπεριέλαβε στην αποστολή και σε συνδυασμό με το rotation που πραγματοποίησε μεσοβδόμαδα με την Φιορεντίνα έχει όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους και ξεκούραστους.
Το "Κλεάνθης Βικελίδης" είναι μία από τις έδρες που θα κρίνουν τον φετινό πρωταθλητή και η Ένωση με διπλό εκτός του ότι παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα αποκτά προβάδισμα έναντι των αντιπάλων της (ο Ολυμπιακός έμεινε στην ισοπαλία με τον Άρη).

Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, κάτι που απέδειξε στον αγώνα με την Μπόλτον, αλλά αν η ΑΕΚ θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα θα πρέπει να κατακτήσει νίκες σε τέτοιες έδρες.

Η αναμέτρηση της Κυριακής εκτός του βαθμολογικού ενδιαφέροντος έχει στοιχεία προσωπικής μάχης και για τις δύο ομάδες. Από την μία πλευρά ο Ντούσαν Μπάγεβιτς όσα χρόνια και να περάσουν θα αποτελεί το "μαύρο πρόβατο" για τους κιτρινόμαυρους οπαδούς, ενώ από την άλλη πλευρά ο Βλάνταν Ίβιτς αναμένεται να δώσει ότι έχει και δεν έχει για να αποδείξει πως εκδιώχθηκε άδικα από την ΑΕΚ.

Το δεύτερο ντέρμπι της χρονιάς για την ΑΕΚ δεν σηκώνει αποτέλεσμα ανάλογο με αυτό της Λεωφόρου. Η νίκη θα δώσει άλλον αέρα στο ποδοσφαιρικό τμήμα (μην ξεχνάμε πως πλησιάζει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό,16/12), αφού θα είναι στην κορυφή μετά από ένα εκτός έδρας ντέρμπι.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η Ένωση βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση έναντι του Άρη πριν το σφύριγμα της έναρξης. Οι παίκτες κλειδιά του Φερέρ είναι ξεκούραστοι, ενώ οι αντίστοιχοι του Μπάγεβιτς προέρχονται από μία πολύ δυνατή μάχη στην Αγγλία όπου έδωσαν ότι είχαν για το θετικό αποτέλεσμα.

Ο Ριβάλντο είναι 100% έτοιμος, ο Ζήκος επιστρέφει έχοντας μηδενίσει το κοντέρ των χιλιομέτρων και ο αρχηγός Νίκος Λυμπερόπουλος δηλώνει παρών για να φέρει στην επίθεση του δικεφάλου αυτό που έλειψε στο παιχνίδι με την Φιορεντίνα.

Όταν... μιλούν οι αριθμοί

Στην έδρα του Άρη οι αριθμοί δεν είναι με την πλευρά των κιτρινόμαυρων αφού σε 36 αγώνες στη Θεσσαλονίκη ο δικέφαλος της Αθήνας έχει μόλις 12 νίκες, ενώ 12 αναμετρήσει έχουν λήξει ισόπαλες.

Ο "θεός του πολέμου" κατέχει τη μερίδα του λέοντος με 20 νικηφόρα αποτελέσματα στην έδρα του αν και έχει οκτώ χρόνια να γευτεί τη χαρά των τριών βαθμών, από τις 02/05/99, όταν και επικράτησε με 2-0.

Η μεγαλύτερη εκτός έδρα νίκη της Ένωσης στη Θεσσαλονίκη είναι με 3-0 κάτι που το έχει καταφέρει τις δύο φορές, την ίδια μάλιστα ημερομηνία (07/04/02:0-3 και 07/04/01:0-3).

Το τελευταίο παιχνίδι των δύο κιτρινόμαυρων στην έδρα του Άρη έχρισε νικήτρια την ΑΕΚ με σκορ 3-1 και σκόρερ τους Λυμπερόπουλο, Σέζαρ και Καμπάνταη. Η Ένωση τότε είχε καταφέρει να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ αφού από το 5ο μόλις λεπτό ο Άρης είχε μπει μπροστά στο σκορ με τον Κυριάκο.

"Φωτιά" μπροστά, "γρανίτης" πίσω

Η ομάδα του Λορένσο Σέρα Φερέρ ανεβαίνει τη Θεσσαλονίκη έχοντας την καλύτερη επίθεση με 18 τέρματα και την καλύτερη άμυνα με μόλις 4. Η ισορροπία αυτών των δύο είναι και το μεγάλο όπλο της ΑΕΚ τη φετινή χρονιά. Ο Μπλάνκο με τον Λυμπερόπουλο στην μία άκρη του γηπέδου και ο Άλβες με τον Παπασταθόπουλο στην άλλη έχουν συνθέσει δύο πολύ δυνατά δίδυμα.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο Άρης αν και παίζει αρκετά επιθετικά και θεαματικά έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα με μόλις 8 γκολ φέτος. Οι αριθμοί εδώ είναι με την ΑΕΚ αφού ο συνδυασμός της καλύτερης άμυνας με μία επίθεση που δύσκολα βρίσκει δίχτυα είναι το κλειδί για την ομάδα του Φερέρ για να φύγει με τους τρεις βαθμούς από το Βικελίδης.

Με όλα τα βέλη στη φαρέτρα

Με τον Νίκο Λυμπερόπουλο στην αποστολή θα μεταβεί η ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη, για τον αυριανό αγώνα με τον Αρη. Ο διεθνής επιθετικός ακολούθησε σήμερα κανονικά το πρόγραμμα της ομάδας. Στην αποστολή μετά από σχεδόν εννέα μήνες και ο Περπαρίμ Χετεμάι! Ο Φερέρ πάντως συνεχίζει το rotation αφήνοντας εκτός αποτολής τους Μανού, Ενσαλίβα και Κονέ.

Αμέσως μετά το τέλος της πρωινής προπόνησης, ο Λορένζο Σέρα Φερέρ επέλεξε 19 ποδοσφαιριστές. Αυτοί είναι οι: Μορέτο, Μάχο, Δέλλας, Ζεράλδο Άλβες, Παπασταθόπουλος, Ράμος, Αρουαμπαρένα, Χετεμάι, Λαγός, Καφές, Ζήκος, Παππάς, Μαντούκα, Ζούλιο Σέζαρ, Ριβάλντο, Τόζερ, Καπετάνος, Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο.

Με τον κόσμο στο πλευρό της

Με περίπους 800 κιτρινόμυαρους οπαδούς στο Βικελίδης να παροτρύνουν τους παίκτες του Φερέρ θα αγωνιστεί η ΑΕΚ. Οι φίλοι της Ένωσης θα καταλάβουν το ένα πέταλο με τα εισιτρήρια να έχουν γίνει... καπνός όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ την Παρασκευή:

" Η ΠΑΕ ΑΕΚ ενημερώνει τους φιλάθλους της ότι τα εισιτήρια του αγώνα Άρης – ΑΕΚ (2/12 - 16:45 μ.μ.) για μεμονωμένους οπαδούς εξαντλήθηκαν. Ως εκ τούτου δεν θα διατεθούν εισιτήρια στο ξενοδοχείο Capsis την ημέρα του αγώνα".









































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ