ΑΕΚ

Θέλει τίτλο; Απόδειξη

Μετά τη Φιορεντίνα έρχεται η πρόκληση του Αρη. Επιστρέφει ο Ριβάλντο. Μορέτο: "Θα περάσουμε"

Το ματς της Κυριακής θα είναι δύσκολο για την ΑΕΚ. Απέναντι στον φορμαρισμένο Αρη, σε μια καυτή έδρα και υπό ιδιαίτερες συνθήκες -αφού εκτός από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ξεχωριστούς λόγους για να επιζητεί μια τρόπον τινά εκδίκηση έχει και ο Βλάνταν Ίβιτς -η Ένωση καλείται να δείξει ότι δεν κωλώνει μπροστά στις προκλήσεις. Κάτι που συμβαίνει τα διαρκώς τα τελευταία χρόνια όταν καλείται να δώσει αγώνες με σημαντική βαθμολογική σημασία.
Το παράδειγμα της Λεωφόρου...

...ασφαλώς είναι παράδειγμα προς αποφυγήν. Ο Φερέρ ελπίζει ότι οι ποδοσφαιριστές του έχουν αναλογιστεί με πόσο λάθος σκεπτικό παρατάχθηκαν στην έδρα του Παναθηναϊκού, ωστόσο για να τους πείσει να αγωνιστούν με μεγαλύτερο πάθος και κυρίως χωρίς τον φόβο της ήττας που τους κυριεύει τα τελευταία χρόνια πριν από σπουδαία ματς, πρέπει και ο ίδιος να κάνει κάτι για αυτό. Να τους εμπνεύσει, να τους μεταδώσει αυτοπεποίθηση, να τους πείσει να παίξουν σαν νικητές...

Έχει αποδειχθεί ότι ο ψυχολογικός είναι ένας τομέας στον οποίο ο Φερέρ δεν τα καταφέρνει καλά όταν αναφερόμαστε στους πρεσβύτερους της ομάδας. Οπλίζει με θάρρος και πίστη τους πιτσιρικάδες, όμως όταν πρόκειται για το σύνολο, η ΑΕΚ παρουσιάζεται κατώτερη του αναμενόμενου στα ντέρμπι. Ορισμένες φορές μάλιστα δίνει την εντύπωση ότι έχει χάσει από τα αποδυτήρια. Άλλωστε υπό την καθοδήγηση του Ισπανού μετράει μόλις μία νίκη σε πέντε αγώνες απέναντι στους "αιωνίους".

Η παρουσία του Ρίμπο

Πέρυσι ο Ριβάλντο είχε "καθαρίσει" μόνος του για τον Ολυμπιακό στο ματς με τον Άρη. Είχε μπει ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο ενώ οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 0-2 και μέσα σε τέσσερα λεπτά (62’-66’) έφερε τον αγώνα στα ίσια σκοράροντας δύο φορές (πριν ο Καστίγιο δώσει τη χαριστική βολή στην ομάδα της Θεσσαλονίκης).

Βέβαια άλλος Άρης ο περυσινός που δεν ήξερε να διαχειριστεί ένα υπέρ του αποτέλεσμα και άλλος ο εφετινός ο οποίος με τη σφραγίδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς δείχνει ικανός για σπουδαία πράγματα.

Από την άλλη βέβαια ο Ρίμπο είναι ο ποδοσφαιριστής που όντως μπορεί να κάνει τη διαφορά σε μια ομάδα με αρκετές σπουδαίες προσωπικότητες αλλά εμφανή έλλειψη αυτοπεποίθησης στα δύσκολα. Ο Βραζιλιάνος ξεπέρασε το πρόβλημα με τη μέση του και παρόλο που και σήμερα προπονήθηκε με το κρυολόγημα να τον ενοχλεί, θα είναι στη βασική ενδεκάδα των Κιτρινόμαυρων την Κυριακή.

Καλύτερα ο Λύμπε



Ο διεθνής επιθετικός έκανε σήμερα εντατικό πρόγραμμα προπόνησης και αύριο αναμένεται να ακολουθήσει τον ρυθμό των υπολοίπων. Λογικά θα συμπεριληφθεί στην αποστολή, ωστόσο είναι δύσκολο να προβλεφθεί από σήμερα αν θα ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα.

Δεν υπάρχει άλλωστε και σαφής εικόνα για το αν ο Φερέρ θα επιλέξει να παρατάξει την ΑΕΚ με δύο φορ ή αν θα θυσιάσει έναν εκ των Λυμπερόπουλου ή Μπλάνκο επιλέγοντας ένα πιο ευέλικτο σχήμα με σκοπό να πλήξει τον Άρη από τα άκρα. Αυτή που πάντως μοιάζει βέβαιαη είναι η επιτροφή του Μάχο κάτω από τα δοκάρια μετά τη γκάφα του ασταθούς Μορέτο στο χθεσινό γκολ της Φιορεντίνα.

Μορέτο: "Θα περάσουμε"

Ο Μαρσέλο Μορέτο μίλησε στον SuperΣΠΟΡ FM για το παιχνίδι με την Φιορετίνα, τη συνέχεια της ΑΕΚ στο Κύπελλο UEFA και τοντέρμπι με τον Άρη:

Για το χθεσινό παιχνίδι της ΑΕΚ κόντρα στη Φιορεντίνα και την προσωπική του απόδοση

" Ο στόχος μας ήταν να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, δεν τα καταφέραμε παρόλο που παίξαμε καλά. Μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι από το πρώτο λεπτό, όμως η Φιορεντίνα σε μία αντεπίθεση κατάφερε να προηγηθεί.

Το θετικό είναι ότι αντιδράσαμε άμεσα και φέραμε το ματς στα ίσια. Φαντάζομαι η απόδοσή μου βοήθησε την ομάδα. Δυστυχώς, δέχθηκα ένα γκολ, το οποίο δεν μπόρεσα να το αποφύγω. Αναλαμβάνω την ευθύνη. Χαίρομαι αν ξέρω ότι βοηθάω την ομάδα μου

".

Για τη συνέχεια της ΑΕΚ στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ

" Ο όμιλος είναι ανοικτός, έχουμε πολλές πιθανότητες πρόκρισης και πιστεύω ότι θα περάσουμε στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Θα είναι δύσκολο το παιχνίδι στη Τσεχία με τη Μλάντα Μπόλεσλαβ.

Οι κλιματολογικές συνθήκες θα είναι διαφορετικές για εμάς και σίγουρα αυτό ευνοεί τον αντίπαλο. Παίζουμε στην έδρα τους, αλλά θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη. Πρώτα θα κοιτάξουμε τον αγώνα κόντρα στους Τσέχους και έπειτα το εντός έδρας ματς με τη Βιγιαρεάλ

".

Για την αναμέτρηση της Κυριακής με τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης"

" Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ειδικά στα πρώτα λεπτά που θα δεχθούμε μεγάλη πίεση, πρέπει να αντέξουμε και να μην αφήσουμε τον Άρη να επιβάλλει το ρυθμό του.

Εάν θέλουμε να είμαστε εμείς αυτοί που θα σηκώσουμε το τρόπαιο στο τέλος του πρωταθλήματος πρέπει να παρουσιαζόμαστε έτοιμοι απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Είμαστε ‘‘ετοιμοπόλεμοι’’ και έχουμε τη νοοτροπία του νικητή. Η επιδίωξη μας είναι να πάρουμε τους τρεις πόντους στη Θεσσαλονίκη ώστε να παραμείνουμε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα

".
































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ