ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Πρώτη νίκη σε φιλικό για Γερμανία, άνετα η Ουρουγουάη, γκολ ο Ανσαριφάρντ

Πρώτη νίκη σε φιλικό για Γερμανία, άνετα η Ουρουγουάη, γκολ ο Ανσαριφάρντ
AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Η Γερμανία σημείωσε την πρώτη νίκη της σε φιλικό προετοιμασίας κι αυτή αγχωτική επί της Σαουδικής Αραβίας. Νίκη του Ιράν με γκολ του Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, η Γερμανία σημείωσε την πρώτη νίκη της. Το 2-1 επί της Σαουδικής Αραβίας στο Λεβερκούζεν ήρθε πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό σκορ, αλλά χωρίς να εντυπωσιάσει το κοινό.

Ο Τίμο Βέρνερ άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό και ο Ομάρ Χαουσαουί με αυτογκόλ έκανε το 2-0 για τα "πάντσερ", που δεν είχαν μεγάλη κίνηση από την επιθετική τετράδα (Τόμας Μίλερ, Μάρκο Ρόις, Γιούλιαν Ντράξλερ, Τίμο Βέρμερ), η οποία άλλαξε κατά τα 3/4 στο 2ο μέρος (μόνο ο Ντράξλερ έπαιξε σε όλο τον αγώνα). Οι Άραβες μείωσαν στο 84' με τον Ταϊσίρ αλ Τζασίμ, μετά από πέναλτι του Μοχάμαντ αλ Σαχλαουί που απέκρουσε ο Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν (αντικατέστησε τον Μάνουελ Νόιερ στο ημίχρονο) στο 84'.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ (46' Τερ Στέγκεν), Κίμιχ (81' Γκίντερ), Χούμελς, Μπόατενγκ (46' Ζίλε), Χέκτορ, Κρόος, Κεντίρα, Ρόις (57' Γκιουντογκάν), Μίλερ (74' Μπραντ), Ντράξλερ, Βέρνερ (62' Γκόμεθ)

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: Αλ Μαϊούφ, Αλ Σαχρανί, Οσάμα Χαουσαουί, Ομάρ Χαουσαουί (83' Αλμπουλαχί), Αλ Χαρμπί (46' Αλ Μπουραΐκ), Οταΐφ (75' Αλ Μογκαχουί), Αλ Φαράζ, Αλ Σεχρί, Αλ Ντοουσαρί (87' Μπαμπχίρ), Αλ Ζασίμ, Αλ Μαουλάντ (62' Αλ Σαχλαουί)

*Αλ Σαχλαουί 84' χαμένο πέναλτι

Με θρίαμβο 3-0 επί του Ουζμπεκιστάν ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Ουρουγουάης για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 στο "Σεντενάριο" του Μοντεβίδεο. Το γκολ του Χιόρχιαν ντε Αρασκαέτα άνοιξε τον δρόμο στο 32ο λεπτό και ένα πέναλτι του Λουίς Σουάρες στο 54' "κλείδωσε" τη νίκη για τους δις παγκόσμιους πρωταθλητές. Ο Χοσέ Μαρία Χιμένες με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 73' κι έξι λεπτά αργότερα οι Ουζμπέκοι έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ακράμγιον Κομίλοβ. Η "σελέστε" έκανε το τρία στα τρία στα φιλικά και πηγαίνουν στη Ρωσία με μόλις μία ήττα σε εννέα αγώνες.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Περέιρα (59' Λασάλτ), Χιμένες, Γκοδίν, Κάσερες, Νάντες (46' Ροντρίγκες), Βεσίνο (59' Τορέιρα), Μπεντανκούρ, Ντε Αρασκαέτα (65' Σάντσες), Καβάνι (76' Γκόμες), Σουάρες (83' Στουάνι)

ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ: Σουγιούνοβ, Μουχαμαντίγεβ (58' Οτκαχόνοβ), Αζάμοβ, Ασουρμάτοβ, Κομίλοβ, Γκανίεβ (73' Αλιμπάεβ), Χαμρομπέκοβ (73' Γκιόσοβ), Τουργκουνμπάεβ (58' Γιαχσιμπάεβ), Σιντίκοβ (81' Σίχοβ), Μασαρίποβ, Ουρινμπόεβ (46' Αμπντουχαλίκοβ)

*Κομίλοβ 78' κόκκινη

Σε έναν αγώνα που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών σε προπονητικό κέντρο στη Μόσχα, το Ιράν επικράτησε με 1-0 της Λιθουανίας. Ο Κάρλος Κεϊρός είχε ζητήσει να μην υπάρχει ούτε τηλεοπτική κάλυψη για να δοκιμάσει ενδεκάδες και συστήματα. Το Ιράν δεν δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, οι Λιθουανοί παρατάχθηκαν με αρκετές ρεζέρβες μετά από δύο σερί παιχνίδια για το Κύπελλο Βαλτικής και το παιχνίδι δεν ήταν καλό. Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημειώθηκε από τον Καρίμ Ανσαριφάρντ στο 88ο λεπτό.

ΙΡΑΝ: Μπεϊρανβάντ, Ρεζαεϊάν, Τσεσμί, Πουραλιγκαντζί, Μοχαμαντί, Εμπραχίμι, Τζαχανμπακς, Μασούντ, Χατζισαφί, Ταρεμί, Αζμούν

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Σβεντκάουσκας, Γιανκάουσκας (Μίκουτσκις), Γιανούσεβσκις, Βαϊτκούνας (46' Μπαραβίκας), Μπορόβσκις, Ζούλπα, Βορομπιόβας (46' Λεϊμόνας), Κούκλις (87' Παούλιους), Βελιούλις (60' Σλίβκα), Λασίτσκας, Λαουκζέμις (60' Ούρμπις)

Η Κροατία δεν άρχισε καλά στο φιλικό με τη Σενεγάλη στο Όσιγεκ, αλλά κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πάρει τη νίκη με 2-1. Το όμορφο γκολ του Ισμαϊλά Σαρ στο 48ο λεπτό αφύπνισε τους γηπεδούχους που έκαναν άσχημο παιχνίδι μέχρι εκείνο το σημείο. Στο 63' ο Ίβαν Πέρισιτς εκτέλεσε φάουλ που χτύπησε στο τείχος και κατέληξε στα δίχτυα των Σενεγαλέζων, που αγωνίστηκαν με τον Σαντιό Μανέ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, στον οποίο έψαχναν την πρώτη νίκη σε φιλικό προετοιμασίας. Δεν τη βρήκαν, αφού στο 78' ο Αντρέι Κράμαριτς έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Σούμπασιτς (67' Λ. Κάλινιτς), Βίντα, Λόβρεν (46' Γέβντα), Τσόρλουκα, Στρίνιτς, Ράκιτιτς (65' Κόβατσιτς), Μπάντελ (46' Κράμαριτς), Ρέμπιτς (61' Μπρόζοβιτς), Μόντριτς, Πέρισιτς, Μάντζουκιτς (46' Ν. Κάλινιτς)

ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Ντιαλό, Γκασαμά, Κουλιμπαλί (82' Εμποτζί), Σαλίφ Σανέ, Σαμπαλί, Α. Εντιάιγ (75' Μπ. Εντιάιγ), Γκέιγ (88' Εντόι), Σαρ (74' Ντιουφ), Μανέ, Νιανγκ (63' Μπαλντέ), Σακό (86' Σο)

Η Ελβετία παρατάχθηκε με αρκετά από τα αστέρια της, η Ιαπωνία παρέμεινε σε φάση αναζήτησης και το τελικό 2-0 ευνοεί τους Ασιάτες, που απέφυγαν μεγαλύτερο σκορ στην ήττα τους στο Λουγκάνο. Ο Ακίρα Νισίνο άφησε πίσω το 3-4-2-1 και χρησιμοποίησε 4-2-3-1 στο 2ο φιλικό του από τη στιγμή που ανέλαβε την Ιαπωνία, αλλά το πέναλτι του Ρικάρντο Ροντρίγκεθ στο 42' έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους. Ο Μπριλ Εμπολό είχε δοκάρι στο 1ο ημίχρονο, με την Ελβετία να σημειώνει και νέο γκολ στο τέλος του αγώνα μετά από πανέμορφη ομαδική συνεργασία και σκόρερ τον Χάρις Σεφέροβιτς.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Μπίρκι, Λιχτστάινερ, Σερ, Ακανζί (46' Ελβέντι), Ροντρίγκεθ (73' Μουμπάντζ), Τζάκα, Μπεχράμι, Εμπολό (64' Ζούμπερ), Φρόιλερ (64' Τζεμαϊλί), Σατσίρι (83' Ντρμιτς), Γκαβράνοβιτς (64' Σεφέροβιτς)

ΙΑΠΩΝΙΑ: Καουασίμα, Γιοσίντα, Χασέμπε, Μακίνο, Οσίμα (70' Σιμπασάκι), Χαραγκούτσι, Χόντα (77' Καγκάβα), Γκ. Σάκαϊ (56' Χ. Σάκαϊ), Ναγκατόμο, Ουσάμι (55' Ινούι), Οσάκο (40' Μούτο)

Η αναμέτρηση της Πολωνίας με τη Χιλή δεν ανέδειξε νικητή (2-2). Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι άνοιξε το σκορ στο 30' και τέσσερα λεπτά ο Ζελίνσκι έκανε το 2-0 για την Πολωνία. Οι Χιλιανοί μείωσαν στο 38' με τον Βαλδές και εντέλει ισοφάρισαν στο 56' με τον Αλμπορνός.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Στζέσνι (46' Φαμπιάνσκι), Πίστσεκ (46' Τσιόνεκ), Πάζνταν, Μπέντναρεκ, Ρίμπους (82' Μπερεζίνσκι), Κριχόβιακ, Λινέτι (46' Μίλικ), Μπλαστσικόβσκι, Γκροσίτσκι (67' Γκοράλσκι), Ζελίνσκι, Λεβαντόβσκι (74' Τεοντόρτσικ).

ΧΙΛΗ: Άριας, Ουινκάλες, Ρόκο, Μαριπάν, Βέγας (35' Αλμπορνός), Ρέγιες, Μαρτίνες (68' Ααρός), Ντίας (87' Σιεράλτα), Σαγκάλ (82' Μπισάμα), Φερνάντες, Καστίγιο (87' Κουέβας).

Τα αποτελέσματα των φιλικών της Παρασκευής

Ουρουγουάη - Ουζμπεκιστάν 3-0 (32' Αρασκαέτα, 54' πέν. Σουάρες, 73' Χιμένεθ)

Ιράν - Λιθουανία 1-0 (88' Ανσαριφάρντ)

Κροατία - Σενεγάλη 2-1 (63' Πέρισιτς, 78' Κράμαριτς / 48' Σαρ)

Ελβετία - Ιαπωνία 2-0 (42' πέν. Ροντρίγκεθ, 82' Σεφέροβιτς)

Γερμανία - Σαουδική Αραβία 2-1 (8' Βέρνερ, 43' αυτ. Χαουσαουί / 84' Αλ Τζασίμ)

Πολωνία - Χιλή 2-2 (30' Λεβαντόβσκι, 34' Ζελίνσκι / 38' Βαλδές, 56' Αλμπορνός)

Photo credits: AP Photo/Martin Meissner

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ