ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πρώτα Ξάνθη... μετά Ολυμπιακός

Πρώτα Ξάνθη... μετά Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός, προπόνηση, Μουνιόθ

Πρώτα ο ημιτελικός με τους Ακρίτες, μετά το "διπλό" στο ντέρμπι. Moυνιόθ: "Συμπαγή άμυνα έχει η Ξάνθη"

Παρόλο αυτά στην σημερινή προπόνηση (όπως και στις δηλώσεις τους μετά το ματς με τον "Γηραιό") τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές είχαν μια λέξη στο μυαλό τους και στο στόμα τους. Την Ξάνθη, όπου την προσεχή Τετάρτη αντιμετωπίζουν στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με στόχο ένα καλό αποτέλεσμα για να διεκδικήσουν στον τελικό του Βόλου ένα από τους στόχους (και τρόπαιο) της φετινής χρονιάς.
Μουνιόθ: "Συμπαγή αμυντική γραμμή"

Ο τεχνικός των "πράσινων", Βίκτορ Μουνιόθ στην σημερινή του ομιλία προς τους παίκτες αναφέρθηκε αρχικά για την απόδοσή τους στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή και την εύκολη νίκη και μετά τους μίλησε για το ματς της Τετάρτης κόντρα στους Ακρίτες:

" Εμεινα ικανοποιημένος από την απόδοσή σας στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Ηρακλή. Το μυαλό μας πρέπει να είναι τώρα στην Ξάνθη και όχι στον Ολυμπιακό. Η Ξάνθη είναι μια ομάδα με πολύ καλή και συμπαγή αμυντική γραμμή, την οποία πρέπει να διασπάσουμε.

Μπορεί η αντίπαλός μας να μην διαθέτει ευχέρεια στο σκοράρισμα αλλά στην άμυνα λειτουργεί άψογα. Φάνηκε εξάλλου και από το ματς του πρωταθλήματος στην έδρα της που δεν μπορούσαμε να διασπάσουμε την αμυντική της οργάνωση" είπε ο Ισπανός τεχνικός που θα μιλήσει με περισσότερες λεπτομέρειες για τους αντιπάλους των "πράσινων" στην τελευταία (αυριανή) προπόνηση.

Πρώτα Ξάνθη, μετά ο Ολυμπιακός λένε οι "πράσινοι"

Βέβαια, οι Ρομέρο, Νίλσον, Νίνης και Αντονσον αποχωρώντας από το ΟΑΚΑ, απέδειξαν με τις δηλώσεις του ότι προέχει ο κρίσιμος ημιτελικός με την Ξάνθη και μετά το ματς με τους "ερυθρόλευκους".

Ρομέρο: "Η ομάδα βελτιώνεται συνεχώς"

Ο "Τσιρόλα" ή αλλιώς Σεμπάστιαν Ρομέρο επέστρεσε στο σκοράρισμα απέναντι στον Ηρακλή, σημείωντας το δεύτερο φετινό του τέρμα στην Σούπερ Λίγκα. Για τον λόγο αυτό έδειξε ιδιαίτερα ευχαριστημένος και αισιόδοξος για την συνέχεια:

" Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί κερδίσαμε. Η ομάδα βελτιώνεται συνεχώς και δείχνει να ανταποκρίνεται καλά στα συνεχόμενα παιχνίδια. Έχουμε μπροστά μας μια σειρά από αγώνες στα οποία θέλουμε τη νίκη και η ομάδα έχει δείξει ότι έχει σταθερή απόδοση και βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα" είπε ο "Τσιρόλα" και συμπλήρωσε για το επόμενο ματς με τον Ολυμπιακό:

" Είναι ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό για εμάς και θέλουμε να το κερδίσουμε. Αλλά το ματς αυτό πρέπει να μας απασχολήσει έπειτα από το παιχνίδι Κυπέλλου με την Ξάνθη".

Για την επιστροφή στο σκοράρισμα μετά από καιρό αλλά και την αναμέτρηση του πρώτο ημιτελικού με τους Ακρίτες, υποστήριξε: " Ηταν φυσιολογική η απόδοσή μου. Γι' αυτό δουλεύω, για να δείτε κι άλλα γκολ από μένα. Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος για το γκολ, αλλά το σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα. Για το ματς με την Ξάνθη, είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Παίζουμε στο γήπεδό μας και θέλουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα για να είμαστε ήρεμοι στη ρεβάνς".

Νίλσον: "Να μην τους αφήσουμε να σκοράρουν"

Για το πρώτο ημιτελικό και το παιχνίδι με την Ξάνθη στάθηκε περισσότερο ο Μίκαελ Νίλσον που για άλλο ένα ματς ήταν από τους καλύτερους του "τριφυλλιού". " Με το γρήγορο γκολ που πετύχαμε το παιχνίδι εξελίχθηκε σε εύκολο για εμάς. Αυτό ήταν πολύ καλό γιατί νομίζω ότι αρκετοί από τους συμπαίκτες μου ήταν κουρασμένοι από τα συνεχόμενα ματς με τη Λανς και την ΑΕΚ. αρα ήταν δύσκολα για εμάς γιατί στα προηγούμενα ματς χρειάστηκε πολύ προσπάθεια και ήταν σημαντικό να έχουμε".

Ο Σουηδός αμυντικός αναφέρθηκε με λεπτομέρειες για την αναμέτρηση με τους Ακρίτες ενώ ερωτηθείς για το ματς της Κυριακής με τον Ολυμπιακό, δεν πήρε θέση: " Πρέπει να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό και κυρίως να μην τους αφήσουμε να σκοράρουν.

Γιατί αν δει κανείς τα παιχνίδια που δώσαμε με την Ξάνθη κατά τη διάρκειας θα διαπιστώσει ότι και εδώ και εκεί κάναμε καλούς αγώνες. Μάλιστα στην Ξάνθη θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει. Έτσι αν δεν πετύχουν τέρμα εδώ και εμείς πιάσουμε την ίδια απόδοση είμαι σίγουρος ότι θα σκοράρουμε εκτός έδρας. Οπότε πρέπει να μην τους αφήσουμε να σκοράρουν και εμείς να πετύχουμε ένα-δυο τέρματα.

Προσπαθούμε να επικεντρωνόμαστε σε κάθε ματς ξεχωριστά και ανάλογα με τη χρονική του σειρά. Προέχει αυτό της Τετάρτης το οποίο είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο σημαντικό για εμάς. Στρέφουμε την προσοχή μας εκεί.



"

Για το γεγονός ότι οι "πράσινοι" πρέπει να έχουν μόνο το μυαλό τους μόνο στο ματς με την ακριτική ομάδα, σε αντίθεση με τον κόσμο που ζητούσε νίκη επί του "αιωνίου" αντιπάλου αλλά και την προσωπική του απόδοση, ο Νίλσον είπε: " Εμείς σε αντίθεση με τον κόσμο πρέπει να συγκεντρωθούμε στο ματς με την Ξάνθη καθώς έχουμε πολλές ελπίδες για να πάρουμε τον τίτλο και για να γίνει αυτό πρέπει να περάσουμε την Ξάνθη.

Πιστεύω ότι πήγα καλά. νοιώθω καλά παίζω πολύ και όσο πιο πολύ παίζεις είναι πιο εύκολο να γνωρίζεις το παιχνίδι των συμπαικτών σου και να πηγαίνεις".





Νίνης: "Πρότυπο ο Ροναλντίνιο"

Μπορεί να ήταν εκτός αποστολής ωστόσο ο Σωτήρης Νίνης και πάλι μαγνήτισε τα φλας της δημοσιότητας κατά την αποχώρησή του από το ΟΑΚΑ. Ο ταλαντούχος 16χρονος ρωτήθηκε για το πως αισθάνεται μέχρι τώρα, τους συμαθητές του, και πολλά άλλα ανάλαφρα θέματα:

Έχεις μπει στην ομάδα τον τελευταίο μήνα. Πως αισθάνεσαι;
" Υπέροχα. Ωραία. Όλα εντάξει...".

Πως νιώθεις που είσαι το πρόσωπο του τελευταίου μήνα; Όλοι μιλάνε για σένα.
" Δεν με απασχολεί και πολύ να πω την αλήθεια. Κοιτάω την δουλειά μου και συνεχίζω".

Πως σου συμπεριφέρονται οι συμμαθητές σου στο σχολείο;
" Το ίδιο"

Δεν σου λένε τίποτα;

" Συγχαρητήρια. Αυτά που λένε σε όλους. Αυτά που πρέπει. Τίποτα ιδιαίτερο".

Είσαι καλός μαθητής ή έχεις αφιερωθεί ολοκληρωτικά στο ποδόσφαιρο;
" Όσο προλαβαίνω διαβάζω, αλλά εντάξει. Καλός μπορώ να πω ότι είμαι".

Πως είναι για ένα νέο παιδί να μπαίνει στο γήπεδο σε αυτή την ηλικία;
" Πολύ καλά. Πιστεύω ότι υπάρχουν και άλλα παιδιά που πρέπει να προωθηθούν. Υπάρχουν πολλά μεγάλα ταλέντα, αρκεί να τους δοθούν οι ευκαιρίες".

Έχεις δει εσύ παιδιά με ανάλογες δυνατότητες;
" Ναι. Υπάρχουν πολλά παιδιά που μπορεί να ήταν και καλύτεροι από εμένα και να μην προωθήθηκαν στις άλλες
ομάδες. Μιλάω για το πρωτάθλημα των Νέων που έχω δει τις ομάδες και τα παιδιά"
.

Με αφορμή εσένα πιστεύεις ότι θα προσέξουν τα ταλέντα σε όλη την Ελλάδα;
" Ναι. Το πιστεύω αυτό".

Ποια είναι τα άλλα χόμπι σου;
" Τίποτα άλλο. Μόνο μπάλα".

Μπορεί να φτάσει ένας παίκτης στο επίπεδο που θέλει μέσα από το ελληνικό πρωτάθλημα; Γιατί δεν βλέπουμε πολλούς προπονητές να εμπιστεύονται τα νέα παιδιά...
" Είναι θέμα εμπιστοσύνης και σκληρής δουλειάς. Αν τα έχεις αυτά τα δύο μπορείς να πας μπροστά".

Όταν συναντάς στο γήπεδο παίκτες μεγάλης αξίας νιώθεις κάποιο δέος;
" Σίγουρα. Εφόσον τον έχεις πρότυπο και μπαίνεις στο γήπεδο και παίζεις μαζί του αισθάνεσαι κάπως περίεργα.
Δεν το πιστεύεις
».

Φοβήθηκες κανέναν;

" Όχι. Όχι".

Με ποιον θα ήθελες να είσαι συμπαίκτης; Ποιος είναι το πρότυπό σου;
«Αυτή τη στιγμή ο Ροναλντίνιο».

Πολλοί σε συγκρίνουν με τον Μέσι...
" Τι να πω;"

Πιστεύεις ότι έχεις κάποια στοιχεία από αυτόν;
" Δεν ξέρω. Δεν είμαι ικανός να το κρίνω εγώ αυτό".

Αντονσον: "Μπορούμε να νικήσουμε στο ντέρμπι"

Για τα ματς με Ηρακλή, Ξάνθη και Ολυμπιακό αναφέρθηκε ο έτερος Σουηδός Μίκαελ Αντονσον, ο οποίος παρόλο που δεν αγωνίστηκε κόντρα στον "Γηραιό" είχε να πει μερικές κουβέντες για το παρών και το μέλλον της ομάδας.

Πήρατε μία εύκολη νίκη κόντρα στον Ηρακλή;
"Είναι αλήθεια ότι παίξαμε πολύ καλά, πιέσαμε από τα πρώτα λεπτά και δεν αφήσαμε περιθώρια στον αντίπαλό μας. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση στα τελευταία παιχνίδια κι αυτό φάνηκε και στο ματς με τον Ηρακλή".

Τώρα μετά την Ξάνθη ακολουθεί και το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

" Ασφαλώς, είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, όμως όπως είπατε πρώτα υπάρχει ο αγώνας με την Ξάνθη για το Κύπελλο. Είναι ο πρώτος ημιτελικός, είναι στην έδρα μας και πρέπει να παίξουμε καλά σε αυτό το παιχνίδι, να πάρουμε ένα καλό αβαντάζ για το εκτός έδρας παιχνίδι, αφού ξέρουμε ότι θα παίξουμε σε μία σκληρή έδρα στη ρεβάνς. Και μετά φυσικά έρχεται το μεγάλο ματς με τον Ολυμπιακό.

Έχουμε μία σειρά καλών αποτελεσμάτων το τελευταίο διάστημα στο πρωτάθλημα και πρέπει να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και με τον Ολυμπιακό. Να μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την απόστασή μας από την κορυφή, πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος

".

Είναι δύσκολο ματς
" Φυσικά, ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι εύκολο, όμως είμαστε σε καλή φόρμα κι έχουμε πολλές πιθανότητες να νικήσουμε".

Θα συναντήσετε «ζεστή» ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη
" Δεν το ξέρω. Δεν έχω αγωνιστεί ποτέ εκεί. Έχω δει απλά κάποια παιχνίδια του στην τηλεόραση. Δεν νομίζω ότι πρέπει να μας απασχολεί η ατμόσφαιρα, αν παίξουμε όπως παίζουμε στα τελευταία παιχνίδια, μπορούμε να νικήσουμε στο ντέρμπι".
























































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ