ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Οικονομικό αδιέξοδο στην ομάδα, μάχη με τον χρόνο λόγω της έλλειψης 100 εκατομμυρίων στον προϋπολογισμό

Μπαρτσελόνα: Οικονομικό αδιέξοδο στην ομάδα, μάχη με τον χρόνο λόγω της έλλειψης 100 εκατομμυρίων στον προϋπολογισμό
Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Χοάν Λαπόρτα, σε συνέντευξη Τύπου AP IMAGES/JOAN MONFORT

Η Μπαρτσελόνα δίνει μάχη με τον χρόνο, με την ίδια να χρειάζεται να αποταμιεύσει το τεράστιο ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι τις 30 Ιουνίου προκειμένου να κάνει το επόμενο βήμα προς την οικονομική σταθερότητα.

Τα οικονομικά προβλήματα της Μπαρτσελόνα έχουν δημιουργήσει ένα ασύμφορο κλίμα εντός της ομάδας, με τον Τζοάν Λαπόρτα να προσπαθεί να φέρει εις πέρας την υπόσχεσή του περί ρύθμισης των οικονομικών υποχρεώσεων της ομάδας. Βέβαια, οι προσπάθειες αυτές δεν έχουν φέρει ακόμη τα επιθυμητά αποτελέσματα με τον σύλλογο να χρειάζεται άμεση εισροή 100 εκατομμυρίων στα ταμεία έχοντας παράλληλα περιθώριο μέχρι τις 30 Ιουνίου από την La Liga.

Οι "Μπλαουγκράνα" θέλουν να εξασφαλίσουν την ικανότητα να λειτουργούν στο μεταγραφικό παζάρι στο πλαίσιο της κλίμακας 1:1, δηλαδή να επιτρέπεται η αγορά ποδοσφαιριστών με ένα ποσό ίσο με εκείνο των πωλήσεων. Αυτή η κλίμακα θα πρόσφερε μία μεγαλύτερη οικονομική ευελιξία και θα αποτελούσε ένα βήμα προς προς τον στόχο της σταθερότητα που θέλει να επαναφέρει ο Λαπόρτα, όμως τα δεδομένα δεν είναι με το μέρος των Καταλανών.

Το ποσό των 10 εκατομμυρίων προκύπτει λόγω της κίνησης του Λαπόρτα να συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό τα μελλοντικά έσοδα από την πώληση του 49% του οπτικοακουστικού τμήματος του συλλόγου γνωστό ως Barca Media. Υπήρξε συμφωνία με το γερμανικό επενδυτικό fund ονόματι Libero για την παροχή 40 εκατομμυρίων από τα 100 απαιτούμενα εκατομμύρια πριν από τον Ιανουάριο, αλλά οι Γερμανοί δεν έχουν καταβάλλει το ποσό και υπάρχει φόβος πως αυτό δεν θα συμβεί στο άμεσο μέλλον.

Η Μπαρτσελόνα έχει καταθέσει μήνυση προκειμένου σε περίπτωση δικαίωσης να επικυρωθεί ο προϋπολογισμός, με την προϋπόθεση πως θα καταβληθεί το ποσό σε δεύτερο χρόνο. Παρόλα αυτά, αν η La Liga δεν συμφωνήσει, τότε τα 40 εκατομμύρια θα προστεθούν αναδρομικά στο ήδη τεράστιο χρέος της ομάδας.

Από τον σύλλογο διαβεβαιώνουν ήδη ότι αυτή την εβδομάδα ή το αργότερο πριν από τις 30 Ιουνίου, θα ανακοινωθεί το όνομα ενός επενδυτή που θα αναλάβει μέρος αυτού του ποσού και θα ενταχθεί στην Barça Media. Μάλιστα, η πλευρά των Καταλανών υποστηρίζει πως το υπόλοιπο ακάλυπτο ποσό θα διευθετηθεί προτού λήξει η προθεσμία.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ