ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρόκριση-σκάνδαλο για την Γαλλία

Πρόκριση-σκάνδαλο για την Γαλλία
γκαλάς

Με γκολ-σκάνδαλο του Γκαλάς στο 103' προκρίθηκε η Γαλλία στα τελικά μαζί με Πορτογαλία-Σλοβενία (vds)

Γαλλία - Ιρλανδία 0-1 (1-1 παρ.)



Η Ιρλανδία άνοιξε το σκορ στο 32' με τον Ρόμπι Κιν, κράτησε το υπέρ της 1-0 μεχρι και το τέλος της κανονικής διάρκειας, στέλνοντας το ματς του "Σταντ ντε Φρανς" στην παράταση.

Στο 103' ο Γουϊλιάμ Γκαλάς ισοφάρισε και έστειλε τους "τρικολόρ" στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου για 7η φορά στην ιστορία τους.

Εντονότατες και δικαιολογημένες όμως ήταν οι διαμαρτυρίες από τους Ιρλανδούς, καθώς στην φάση του γκολ ο Τιερί Ανρί έχει πάρει την μπάλα με το χέρι.

Μάλιστα, υπάρχει πιθανότατα και οφ-σάιντ στην αρχή της φάσης στην εκτέλεση του φάουλ, ενώ ο Ανρί καθαρότατα σταματάει την μπάλα με το αριστερό χέρι πριν αυτή περάσει την τελική γραμμή και εν συνεχεία τροφοδοτεί τον Γκαλάς που σκοράρει με κεφαλιά.

Μετά το ματς ο Ανρί παραδέχτηκε σε δηλώσεις του πως χρησιμοποίησε το χέρι του. "Θα είμαι ειλικρινής, ήταν χέρι. Αλλά δεν είμαι ο διαιτητής", τόνισε άσος της Μπαρτσελόνα και συμπλήρωσε: "Έπαιξα με το χέρι. Ο διαιτητής το επέτρεψε. Έτσι, θα πρέπει τώρα να ρωτήσε αυτόν".


O Ανρί πάντως ήταν απογοητευμένος από αυτό που έκανε κάτι που φαίνεται από τις δύο photo που ακολουθούν. Στην πρώτη με τον Γκαλάς να του μιλάει και στην δεύτερη καθισμένος δίπλα στον Ρίτσαρντ Νταν, σαν να του ζητάει συγγνώμη...





ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Σανιά, Γκαλάς, Εσκουντέ (9' Σκιλασί), Εβρά, Λασανά Ντιαρά, Αλού Ντιαρά, Γκουρκούφ (88' Μαλουντά), Ανελκά, Ανρί, Ζινιάκ (57' Γκοβού).
ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Γκίβεν, Ο'Σέι (67' ΜακΣέιν), Ρίτσαρντ Νταν, Σεντ Λέντγκερ, Κιλμπέιν, Άντριους, Γουΐλαν (63' Γκίμπσον), Λόρενς (107' ΜακΓκίτι), Νταφ, Ντόιλ, Ρόμπι Κιν.

Σλοβενία - Ρωσία 1-0



Η Σλοβένοι κατόρθωσαν να αποκλείσουν το φαβορί, Ρωσία και να εξασφαλίσουν την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κάτι που καταφέρνουν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους μετά το 2002.

Το "χρυσό" γκολ για τους Σλοβένους στο Μάριμπορ πέτυχε στο 44' ο Ζλάτκο Ντέντιτς, οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα και σε συνδυασμό με την ήττα τους με 1-2 στην Ρωσία προκρίθηκαν χάρη στο εκτός έδρας γκολ.

Τα πράγματα για τους Ρώσους έγιναν πολύ δυσκολότερα στο 66', καθώς έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αλεξάντερ Κερζακόβ, ενώ στο 92' αποβλήθηκε και ο Ζιρκόβ.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Χαντάνοβιτς, Μπρέκο, Σούλερ, Σέζαρ, Τζόκιτς, Ραντοσάβλιεβιτς, Κόρεν, Μπίρσα (79' Πέτσνικ), Κιρμ, Ντέντιτς (95' Στεβάνοβιτς), Νοβάκοβιτς.
ΡΩΣΙΑ: Ακινφέεβ, Ανιουκόβ, Βασίλι Μπερεζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς, Ζιρκόβ, Ντενισόβ, Γιανμπάεβ, Μπιλιαλετντίνοβ (77' Πογκρεμπνιάκ), Ζιριανόβ, Παβλιουτσένκο, Αρσάβιν.

Βοσνία - Πορτογαλία 0-1


Με δεύτερη νίκη πήρε την πρόκριση η Πορτογαλία, επικρατώντας εκ νέου με 1-0 και μέσα στην Βοσνία με τον Ραούλ Μεϊρέλες να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ στο 56'.

Στο 77' ουσιαστικά έχασαν κάθε ελπίδα οι γηπεδούχοι, καθώς έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σέγιαντ Σαλίχοβιτς.

Οι Πορτογάλοι θα πάνε στα τελικά ενός Μουντιάλ για 5η φορά στην ιστορία τους και μάλιστα τρίτη συνεχόμενη (1966, 1986, 2002, 2006, 2010).

ΒΟΣΝΙΑ: Χάσαγκιτς, Ναντάρεβιτς,, Γιάχιτς, Πάντζα, Σαλίχοβιτς, Μπαϊράμοβιτς (83' Μπερμέροβιτς), Πιάνιτς, Ίμπρισιτς, Μεντουντζανίν (46' Μουσλίμοβιτς), Ντέκο (80' Ντέκο), Ιμπίσεβιτς.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Εντουάρντο, Πάουλο Φερέιρα, Ρικάρντο Καρβάλιο, Μπρούνο Άλβες, Ντούντα, Πέπε, Ραούλ Μεϊρέλες, Τιάγκο, Σιμάο (80' Ντέκο), Νάνι (73' Εντίνιο), Λιέντσον (91' Μιγκέλ Βελόσο).

Γαλλία - Ιρλανδία 1-1





Σλοβενία - Ρωσία 1-0



Βοσνία - Πορτογαλία 0-1


















































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ