ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προκριματικά Μουντιάλ: Νίκες για Αργεντινή και Βραζιλία, τεσσάρα και βήμα πρόκρισης η Ουρουγουάη

Οι παίκτες της Αργεντινής πανηγυρίζουν το γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνες
Οι παίκτες της Αργεντινής πανηγυρίζουν το γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνες © 2022 GUSTAVO GARELLO / AP IMAGES

Η Αργεντινή επικράτησε 1-0 της Κολομβίας και έφτασε τους 35 βαθμούς, την ίδια στιγμή που η Ουρουγουάη συνέτριψε με 4-1 τη Βενεζουέλα, η Χιλή πήρε το διπλό απέναντι στην Βολιβία. Η Βραζιλία διέσυρε 4-0 την Παραγουάη, ισοπαλία στο Περού - Εκουαδόρ για τα προκριματικά του Μουντιάλ στη ζώνη της Νότιας Αμερικής.

Η Αργεντινή αν και έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, πρόσθεσε ακόμα μία νίκη, με τον Λαουτάρο Μαρτίνες να πετυχαίνει στο 29' το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης κόντρα στην Κολομβία και να χαρίζει στην αλπισελέστε ακόμα ένα τρίποντο. Αντίθετα, η Κολομβία παρέμεινε στους 17 βαθμούς.

Η Ουρουγουάη συνέτριψε με 4-1 την ουραγό Βενεζουέλα και έκανε ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ, σκαρφαλώνοντας στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ πλέον τη χωρίζουν τρεις βαθμοί από το τρίτο Εκουαδόρ.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο πρώτο κιόλας λεπτό με τον Μπεντανκούρ, ενώ διεύρυνε το προβάδισμά της με τον Αραθκαέτα στο 23' και τον Καβάνι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους. Ο Σουάρες με πέναλτι στο 53' έκανε το 4-0, ενώ ο Μαρτίνεθ ήταν εκείνος που στο 65' πέτυχε το γκολ της τιμής για τη Βενεζουέλα.

Η Χιλή πήρε το διπλό κόντρα στη Βολιβία και πλέον είναι στο -3 από την 4η Ουρουγουάη. Ο πρωταγωνιστής των Χιλιανών ήταν ο Σάντσες, ο οποίος έδωσε το προβάδισμα στο 14' και πέτυχε και το τρίτο γκολ στο 85'. Ο Νούνεζ σκόραρε στο 77' το δεύτερο γκολ της Χιλής, ενώ τα δύο τέρματα της Βολιβίας πέτυχαν οι Εμουμπά και Μορένο στο 37' και 88' αντίστοιχα.

Η πρωτοπόρος Βραζιλία συνεχίζει ακάθεκτη τη ξέφρενη πορεία της και αυτή τη φορά το θύμα της ήταν η Παραγουάη, που ηττήθηκε με το εκκωφαντικό 4-0. Ο Ραφίνια άνοιξε το σκορ στο 28', ο Κοουτίνιο έγραψε το 2-0 στο 62' και οι Άντονι και Ροντρίγκο διεύρυναν το σκορ σε 4-0, με γκολ στο 86' και 88'.

Τέλος, χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα στο Περού και τον Ισημερινό, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1. Ο Ισημερινός πήρε κεφάλι στο σκορ μόλις στο 2ολεπτό του αγώνα, αλλά το Περού ισοφάρισε στο 69' με τον Φλόρεζ. Με το αποτέλεσμα αυτό ο Ισημερινός διατηρήθηκε στην τρίτη θέση με 25 βαθμούς και στο +3 από την τέταρτη Ουρουγουάη.

Η βαθμολογία του προκριματικού ομίλου της Νότιας Αμερικής

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ