ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Πρίγκιπας" ο Εμπέντε (;)

"Πρίγκιπας" ο Εμπέντε (;)
Εμπεντε

Ο τεχνικός της Μονακό, Λοράν Μπανίντ, θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση με την ΠΣΖ, για να δει τον Εμπέντε

Μια απο τις ομάδες που παρακολουθεί τον Καμερουνέζο τερματοφύλακα είναι η Μονακό. Άνθρωπος των Μονεγάσκων έχει βρεθεί στην Αθήνα και έχει παρακολουθήσει τον πορτιέρο του "τριφυλλιού", ενώ ο υπηρεσιακός τεχνικός του συλλόγου, Λοράν Μπανίντ, έχει παρακολουθήσει αγώνες του Παναθηναϊκού σε DVD για να έχει άποψη σχετικά με τις ικανότητες του.

Μάλιστα, ο Μπανίντ έχει ενημερώσει οτι στις 13 Δεκεμβρίου θα είναι στο Παρίσι, για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση του "τριφυλλιού" με την Παρί Σεν Ζερμέν, ώστε να έχει ολοκληρωμένη άποψη για την αξία του Εμπέντε και ν' αποφασίσει αν θα γίνει η επόμενη κίνηση, που θα είναι η επισημοποίηση του ενδιαφέροντος στον Παναθηναϊκό.

Ψάχνει τερματοφύλακα
Η Μονακό την φετινή σεζόν πραγματοποιεί απογοητευτική πορεία στην Ligue 1, καθώς βρίσκεται στην 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα και οι αρχικοί στόχοι έχουν πάει... στράφι. Τ' αγωνιστικά προβλήματα είναι πολλά και ένα απο αυτά αφορά την θέση του τερματοφύλακα.

Με εξαίρεση τον Ιταλό, Φλάβιο Ρόμα, δεν υπάρχει αξιόπιστη λύση, αφού ο Βαρμούζ έχει φθάσει 36 ετών, ο Κεσνέ (33 ετών) δεν έχει ιδιαίτερες ικανότητες, ενώ ο Ρουφιέ (20 ετών) είναι αρκετά νεαρός και δεν θεωρείται ακόμα αξιόπιστη λύση.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η περίπτωση του Πιέρ Εμπέντε παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον για την Μονακό, αφού είναι μόλις 26 ετών, έχει αγωνιστεί αρκετά χρόνια σαν βασικός στο Ελληνικό πρωτάθλημα και την φετινή σεζόν, έχει την δυνατότητα ν' αποκτήσει εμπειρίες απο ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς ο Παναθηναϊκός συμμετέχει στο Κύπελλο UEFA.

Το μυαλό του στον Παναθηναϊκό
Ο Πιέρ Εμπέντε απο την πλευρά του δεν ασχολείται με το ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών συλλόγων και έχει στραμμένη την προσοχή του αποκλειστικά στις υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού, καθώς θέλει να κάνει οτι καλύτερο μπορεί και στο τελος της σεζόν να πανηγυρίσει το νταμπλ με τους "πράσινους".

Άλλωστε, το συμβόλαιο του με το "τριφύλλι" ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2008, οπότε έχει αρκετό δρόμο για να σκεφτεί το μέλλον του και τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να είναι κάτοικος Παιανίας για αρκετό καιρό, αφού η "πράσινη" ΠΑΕ έχει αντιληφθεί το ενδιαφέρον που υπάρχει για τον Καμερουνέζο τερματοφύλακα και είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσουν πρόωρα οι συζητήσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές, προκειμένου ν' ανανεώσουν την συνεργασία τους.

Θέλει να "δέσει" τον Μπόβιο

Ένα άλλο θέμα που απασχολεί την διοίκηση του Παναθηναϊκού είναι η περίπτωση του Ρικάρντο Μπόβιο. Ο Βραζιλιάνος μέσος πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις τον τελευταίο καιρό και η "πράσινη" ΠΑΕ φοβάται οτι η Μάλαγα μπορεί να ζητήσει περισσότερα χρήματα απο αυτά που έχουν συμφωνήσει αρχικά οι δυο ομάδες (1,5 εκ. ευρώ) σε περίπτωση που οι "πράσινοι" αποφασίσουν ν' αποκτήσουν τα δικαιώματα του.

Ο Μπόβιο απο την ημερά που ανέλαβε καθήκοντα ο Βίκτορ Μουνιόθ, έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του και έχει κάνει αξιόλογο δίδυμο με τον Αλέξανδρο Τζιόλη στην μεσαία γραμμή του "τριφυλλιού", δείχνοντας οτι μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τους "πράσινους" την φετινή σεζόν.

Γι' αυτό είναι πολύ πιθανό οι "πράσινοι" να προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν την μεταγραφή του Βραζιλιάνου άσου κατά την διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, ώστε να μην εκδηλώσουν άλλες ομάδες ενδιαφέρον για την απόκτηση του και ν' αποφύγούν το ενδεχόμενο του πλειστηριασμού...

Η διοίκηση του "τριφυλλιού" θα προσπαθήσει να κλείσει την υπόθεση τον Ιανουάριο, ωστόσο είναι ερωτηματικό η στάση που θα κρατήσει η Μάλαγα, αφού οι Ισπανοί έχουν ενημερωθεί για τις καλές εμφανίσεις του Μπόβιο και είναι πολύ πιθανό να καθυστερήσουν τις διαπραγματεύσεις για το ερχόμενο καλοκαίρι, ελπίζοντας οτι θα υπάρξουν και άλλες ομάδες που θα ενδιαφερθούν για την απόκτηση του Βραζιλιάνου μέσου, με αποτέλεσμα ν' ανέβει η τιμή του.





















TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ