APERTURA

Πρεμιέρα με θριάμβους για Λανούς και Νιούελς

Πρεμιέρα με θριάμβους για Λανούς και Νιούελς
νιούελς

Λανούς και Νιούελς Ολντ Μπόις ξεκίνησαν το πρωτάθλημα Clausura με σπουδαίες νίκες επί των Χιμνάσια Λα Πλάτα και Ράσινγκ, αντίστοιχα (videos)

Η Νιούελς "ξύπνησε" στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς άνοιξε το σκορ στο 53' με τον Μάουρο Φορμίκα, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ντιέγκο Βιγιάρ αποβλήθηκε για την Χιμνάσια και το παιχνίδι... τελείωσε στο 60' με τον Ντιέγκο Αρμάνι να διπλασιάζει τα τέρματα των γηπεδούχων, ενώ ο Φορμίκα στο 68' διαμόρφωσε με το δεύτερο γκολ του το τελικό 3-0 με εντυπωπιακή... λόμπα.
Η Λανούς βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 3' από το απίστευτο γκολ του Πάμπλο Λουγκουέρσιο με γυριστό σουτ στην κίνηση, όμως αντέδρασε γρήγορα, καθώς στο 8' ο Χοσέ Σαντ ισοφάρισε με πέναλτι και στο 23' ο Σεμπάστιαν Μπλάνκο ολοκλήρωσε την ανατροπή. Στο 42' η Ράσινγκ έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Γκαμπριέλ Μερκάδο, ενώ ο Σαντ διαμόφωσε το τελικό 3-1 με το δεύτερο τέρμα του στο 61'.

Εντυπωσιακή ήταν και η εκτός έδρας νίκη της Άρσεναλ Σαραντί επί της Αρχεντίνος Τζούνιος με 0-2, αφού οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 36' λόγω αποβολής του Φακούντο Σάβα, όμως όχι απλά διατήρησαν το προβάδισμα που είχαν πάρει από το 4' με το πέναλτι του Λουτζιάνο Λεγκουϊζαμόν, αλλά πέτυχαν και δεύτερο γκολ στο 92' με τον Χαβιέρ Γιαγκούτσι.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, με τον Έκι Γκινζάλες βασικό η Ροσάριο Σεντράλ πήρε το 0-0 από την Εστουντιάντες του Χουάν Σεμπάστιαν Βερόν μεσα στο "Ciudad de La Plata", ενώ Γοδόι Κρουζ και Μπάνφιλντ έμειναν στο 1-1.

Πήρε το ντέρμπι Σαν Λορέντζο

Την Παρασκευή η αυλαία άνοιξε με την μεγάλη εκτός έδρας νίκη της Σαν Λορέντζο με 3-1 επί της Τίγκρε, αλλά και την επικράτηση της Ουρακάν με 1-0 επί της Σαν Μαρτίν.

Ο Κριστιάν Λεντέσμα ήταν βασικός για την Σαν Λορέντζο, ενώ ο Nορμπέρτο Παπαράτο της Τίγκρε με αυτογκόλ άνοιξε το σκορ άθελά του για τους φιλοξενούμενους στο 40' και σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, στο 71' έμειναν με 10 παίκτες παίκτες λόγω αποβολής του Ντιέγκο Καστάνιο.

Ο Τζονάταν Σαντάνα στο 78' έκανε το 0-2, δύο λεπτά μετά ο Νέστορ Σιλβέρα με αυτογκόλ μείωσε για την Τίγκρε στην προσπαθώντας να αποτρέψει την κεφαλιά του Ροντόλφο Αρουαμπαρένα, όμως στο 93' πέτυχε γκολ στο σωστό τέρμα και διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Όσον αφορά στην αναμέτρηση της Ουρακάν με την Σαν Μαρτίν, κρίθηκε στο 87' με τον Γκαμπριέλ Μπολάτι να χαρίζει την νίκη στους γηπεδούχους.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Παρασκευή

Τίγκρε - Σαν Λορέντζο 1-3 (80' αυτ. Σιλβέρα / 40' αυτ. Παπαράτο, 78' Σαντάνα, 93' Σιλβέρα)
Ουρακάν - Σαν Μαρτίν 1-0 (87' Μπολάτι)

Σάββατο
Νιούελς Ολντ Μπόις - Χιμνάσια Λα Πλάτα 3-0 (53' και 68' Φoρμίκα, 60' Αρμάνι)
Αρχεντίνος Τζούνιορς - Άρσεναλ Σαραντί 0-2 (4' πέν. Λεγκουϊζαμόν, 92' Γιακούτσι)
Γοδόι Κρουζ - Μπάνφιλντ 1-1 (14' Σιγκάλι / 24' Σαντιάγκο Σίλβα)
Λανούς - Ράσινγκ 3-1 (8' πέν. και 61' Χοσέ Σαντ, 23' Σεμπάστιαν Μπλάνκο / 3' Λουγκουέρσιο)

Κυριακή
Ρίβερ Πλέιτ - Κολόν Σάντα Φε (21:10)
Ιντεπεντιέντε - Βελέζ Σάρσφιλντ
Χιμνάσια Χουχούι - Μπόκα Τζούνιορς (23:30)

Νιούελς - Χιμνάσια Λ.Π. 3-0



Λανούς - Ράσινγκ 3-1





Γοδόι Κρουζ - Μπάνφιλντ 1-1



Αρχεντίνος - Άρσεναλ 0-2



Τίγκρε - Σαν Λορέντζο 1-3



Ουρακάν - Σαν Μαρτίν 1-0


























































TAGS APERTURA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ