PREMIER LEAGUE

Premier League: Ο Σαλάχ είδε την πλάτη του Ρίντιγκερ στη μάχη για το πιο γρήγορο σπριντ

Μονομαχία των Σαλάχ και Τσέλσι σε ντέρμπι της Premier League μεταξύ της Λίβερπουλ και της Τσέλσι | 2 Ιανουαρίου 2022
Μονομαχία των Σαλάχ και Τσέλσι σε ντέρμπι της Premier League μεταξύ της Λίβερπουλ και της Τσέλσι | 2 Ιανουαρίου 2022 @2022 MATT DUNHAM/ΑP MAGES

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ είναι ένας από τους πιο ταχείς επιθετικούς στον κόσμο όμως το ρεκόρ για το πιο γρήγορο σπριντ στη φετινή Premier League δεν το έχει εκείνος αλλά ένας αμυντικός: ο Αντόνιο Ρίντιγκερ.

Πριν από έναν χρόνο το όνομα του Αντόνιο Ρίντιγκερ είχε μπει στην transfer list της Τσέλσι και έψαχνε να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του και να μην μένει παροπλισμένος. Τώρα, η κατάσταση εκείνη θυμίζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας αφού τίιποτα από αυτά δεν ισχύει.

Ο Γερμανός διεθνής μπακ είναι από τα βασικά γρανάζια της μηχανής που έχει στήσει ο Τόμας Τούχελ στην άμυνα της Τσέλσι και δυσκολεύει κάθε αντίπαλο ενώ οι μπλε τρέμουν από φόβο μην τον χάσουν, από τη στιγμή που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και οι ίδιοι δεν έχουν αυτή τη στιγμή -λόγω των κυρώσεων που τους έχουν επιβληθεί από τη βρετανική κυβέρνηση- τη δυνατότητα να διαπραγματευτούν την ανανέωση του συμβολαίου του.

Το πόσο πολύτιμος είναι ο Ρίντιγκερ μπορεί να το διαπιστώσει κανείς και από μία τιμητική πρωτιά που κατέχει, με την κορυφαία εταιρία στατιστικής Opta να δημοσιεύει την Τρίτη (22/3) μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter τη λίστα με τους έξι πρώτους παίκτες όσον αφορά στα πιο γρήγορα σπριντ σε ματς της φετινής Premier League.

Στην πρώτη θέση συναντάμε λοιπόν τον 29χρονο κεντρικό αμυντικό, που στο ματς με την Μπράιτον ανέπτυξε κάποια στιγμή ταχύτητα 36,7 χιλιομέτρων ανά ώρα, αφήνοντας έτσι στη 2η θέση τον Μοχάμεντ Σαλάχ, με το γρηγορότερο φετινό σπριντ του να φτάνει στα 36,6 χιλόμετρα/ώρα.

Οι Ανταμά Τραορέ (Γουλβς/Μπαρτσελόνα), Όλι Γουότκινς (Άστον Βίλα) και Πάτσον Ντάκα (Λέστερ) είναι οι άλλοι τρεις φορ, πλην Σαλάχ, που βρίσκονται στη λίστα των πιο γρήγορων της φετινής Premier, ενώ εντυπωσιακό είναι πως υπάρχει ένας ακόμα αμυντικός: ο συμπαίκτης του Σαλάχ στην Λίβερπουλ, Ιμπραΐμα Κονατέ.

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΣΕΛΣΙ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΓΓΛΙΑ ΓΟΥΛΒΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ