ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πράσινο φως από "ΓΗΠΕΛ"

Πράσινο φως από "ΓΗΠΕΛ"
Παναθηναϊκός, γήπεδο, μπουλντόζα, Βοτανικός

Πράσινο φώς άναψε η "ΓΗΠΕΛ" για το Βοτανικό και περιμένει την άδεια. Μάτος: "Τους πικράναμε φέτος..."

Με την συμμετοχή των κ.κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη, Νίκο Βαρδινογιάννη, Βαγγέλη Σαμαρά, Παναγιώτη Δάβαρη, Γιάννη Ξυλά και Απόστολο Ταμβακάκη πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της "ΓΗΠΕΛ"
Το συμβούλιο αποφάσισε μεταξύ άλλων ότι η "πράσινη" ΠΑΕ δίνει το άμεσο ΟΚ στον ανάδοχο εργολάβο να ξεκινήσει με εντατικούς ρυθμούς τις εργασίες μόλις παρθεί στα χέρια του η άδεια εκσκαφών και αντιστηρίξεων, που περιμένουν άπαντες από το ΥΠΕΧΩΔΕ και την αρμόδια αρχή.

Χαρακτηριστική κίνηση της πεποίθησης να αρχίσει το έργο ήταν πως όλοι οι παρευρίσκοντες επισκέφτηκαν την περιοχή και επιθεώρησαν κάθε σημείο που θα γίνει το νέο "σπίτι" του Παναθηναϊκού.

Παράλληλα, αναφορικά με τα επόμενα βήματα το διοικητικό συμβούλιο της "ΓΗΠΕΛ" αποφάσισε ομόφωνα:

1) Να δοθεί το "πράσινο" φως στον ανάδοχο εργολάβο να ξεκινήσει με εντατικούς ρυθμούς τις εργασίες αμέσως μόλις ο Παναθηναϊκός έχει στα χέρια του την άδεια εκσκαφών και αντιστηρίξεων.

2) Να ζητηθούν εξασφαλίσεις και εγγυήσεις από τον Δήμο Αθηναίων για τα μέχρι τώρα συμφωνηθέντα από την σύμβαση ΠΑΕ ΠΑΟ Δήμου.

3) Να εντατικοποιηθούν οι επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με στόχο την επιτάχυνση της γραφειοκρατίας αναφορικά με τις άδειες του γηπέδου.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Βαρδινογιάννης σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίασης: " Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, έχω λάβει διαβεβαιώσεις σε πολύ υψηλό επίπεδο ότι οι άδειες θα βγουν πολύ σύντομα. Μένει να δούμε τα λόγια να γίνουν πράξεις" φανερώνοντας με τον τρόπο αυτό τις προθέσεις της "ΓΗΠΕΛ".

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι άνθρωποι της "ΓΗΠΕΛ" στην πλειοψηφία τους έδειχναν δυσαρεστημένοι από την καθυστέρηση των αποφάσεων. Εξάλλου, ο φάκελος για την άδεια εκσκαφών και αντιστηρίξεων έχει κατατεθεί στο Δήμο από τις 4 Φεβρουαρίου και τώρα βρίσκεται στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Παράλληλα, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του γηπέδου έχει κατατεθεί στο Δήμο Αθηναίων από τις 19 Φεβρουαρίου και δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη μέχρι σήμερα, κάτι που έχει δυσαρεστήσει τους ανθρώπους που ασχολούνται με το θέμα.

Μάτος: "Τους πικράναμε φέτος..."

Με κλάματα αποχώρησε ο Μαρσέλο Μάτος στο 40' λεπτό, του αγώνα στην Φυλή αφού ο Βραζιλιάνος μέσος δεν πίστευε ότι ξανατραυματίστηκε σ' ένα σημείο που ο Χενκ Τεν Κάτε του έδωσε την ευκαιρία και την φανέλα βασικού.

" Δεν μπορώ να πιστέψω τον τρόπο που η τύχη μου γυρνάει την πλάτη. Ήταν ένα χρονικό σημείο για εμένα που μπορούσα να προσφέρω στην ομάδα μου πολλά και να τη βοηθήσω να πάρει τη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης χρονιάς. Και ήρθε ο τραυματισμός τη στιγμή που φαινόταν να κερδίζω την εμπιστοσύνη του προπονητή μου" είπε ο Μάτος, για τον οποίο αναφέρθηκε και στην συνέντευξη Τύπου, ο Ολλανδός τεχνικός για το πόσο άτυχος ήταν όλη την φετινή περίοδο.

Ο Βραζιλιάνος μέσος όπως ήταν φυσικό ρωτήθηκε και για τον "τραγικό" απολογισμό των "πράσινων" σε ότι αφορά τους αρχικούς τους στόχους, λέγοντας χαρακτηριστικά.

" Από ότι κατάλαβα δεν είναι κάτι σοβαρό. Απλά εκείνη τη στιγμή που ένιωσε τον πόνο στο πόδι μου, απογοητεύτηκα και ξέσπασα. Εντάξει έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο. Τις τελευταίες ημέρες αισθανόμουν πολύ δυνατός και πήγα καλά.

Μάλλον θα μείνω μία εβδομάδα εκτός αγώνων. Θα γυρίσω δυνατός και θα δώσω το 100% για να βοηθήσω την ομάδα και να χαρούν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού με τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς είναι αλήθεια τους πικράναμε φέτος" είπε εμφανώς δυσαρεστημένος ο Μαρσέλο Μάτος, πριν αποχωρήσει από την Φυλή.

Σε δέκα μέρες έτοιμος...

Σε ότι αφορά τον τραυματισμό του... ο Μαρσέλο Μάτος τελικά υπέστει σύσπαση στον δεξιό δικέφαλο, η οποία θα τον αφήσει μακριά από τις υποχρεώσεις των "πράσινων" για μια εβδομάδα. Αυτό σημαίνει πως ο Βραζιλιάνος μέσος θα χάσει την αναμέτρηση απέναντι στον Αστέρα στην Τρίπολη.

Ομως λόγω της διακοπή του πρωταθλήματος για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, θα επιστρέψει πανέτοιμος στις 5 Απριλίου στο εντός έδρας αγώνα με τη Ξάνθη.

Στα αγωνιστικά, όσοι από τους "πράσινους" αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα στη Φυλή ακολούθησαν αποθεραπεία. Οι υπόλοιποι μετά από το ζέσταμα επιδόθηκαν σε ασκήσεις στις σέντρες-σουτ και στα τελειώματα, ενώ ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με δίτερμα.

Ο Μαρσέλο Μάτος που ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας και ο εκτιμώμενος χρόνος αποκατάστασης είναι 10 ημέρες. Ατομικά προπονήθηκαν οι Σωτήρης Λεοντίου, Γιώργος Καραγκούνης, Γκάμπριελ και Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο Νίκος Σπυρόπουλος δεν πήρε μέρος στο πρόγραμμα λόγω μιας ίωσης που τον ταλαιπωρεί.

Επέστρεψε και ενημερώνει ο Αντωνίου

Σε ότι αφορά το μεταγραφικό σχεδιασμό των "πράσινων" παρόλο που ο Τεν Κάτε τα "έβαλε" με τους δημοσιογράφους για όσα γράφονται, ο Κώστας Αντωνίου επέστρεψε στην Αθήνα από το εξωτερικό που βρέθηκε το Σαββατοκύριακο για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Από το ταξίδι του διευθυντή ποδοσφαίρου δεν προκύπτει κάτι ωστόσο τόσο ο κ. Αντωνίου όσο και οι άλλοι (νέοι) σκάουτερ του "τριφυλλιού" θα επιδωθούν σε πολλά ταξίδια την επόμενη περίοδο από εδώ και πέρα.

Αξιο αναφοράς είναι πάντως το γεγονός ότι ο Αντωνίου σύντομα θα ενημερώσει για το ταξίδι του, τόσο τον Ολλανδό τεχνικό όσο και τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Νίκο Πατέρα.

Στα δύο από τα τέσσερα ο Βύντρα

Η κίτρινη κάρτα (και όχι η κόκκινη που γλύτωσε...) ο Λουκάς Βύντρα ήταν η έβδομη και συμπλήρωσε κάρτες κόντρα στον Θρασύβουλο. Ετσι, ο διεθνής αμυντικός θα αποφασιστεί σε ποιο από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος θα απουσιάσει με τους "πράσινους" να παίζουν με Αστέρα και Πανσερραϊκό εκτός, και με Ξάνθη, ΟΦΗ εντός.


















































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ