ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ρουκάβινα:"Είμαι τυχερός που παίζω στον ΠΑΟ"

Ρουκάβινα:"Είμαι τυχερός που παίζω στον ΠΑΟ"
Ρουκάβινα

O A. Ρουκάβινα μίλησε για τους οκτώ μήνες που βρίσκεται σε ΠΑΟ και το κίνητρο των πλέι οφ

Η μεταγραφή του Άντε Ρουκάβινα στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι ακολουθήθηκε από πολλά θετικά σχόλια. Ο Κροάτης επιθετικός είναι ένας από τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές του "τριφυλλιού", και οι άνθρωποι του συλλόγου περιμένουν πολλά από αυτόν στο μέλλον.
Ο 23χρονος επιθετικός παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος μιλώντας για τους πρώτους μήνες στην χώρα μας, την πορεία του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ και το πρωτάθλημα, όπως και για τις φιλοδοξίες του.

Τι συνέβη και το πρωτάθλημα χάθηκε νωρίς;

" Στην αρχή της περιόδου, καθόμουν για συνέντευξη σε αυτή ακριβώς τη θέση και με ρωτούσαν για τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Κατάλαβα ότι αυτά είναι τα παιχνίδια που όλοι περιμένουν αλλά εξήγησα πως, είτε τα νικήσεις είτε τα χάσεις, αυτό δεν θα καθορίσει τον πρωταθλητή.

Τα μικρά παιχνίδια είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά και εμείς το μάθαμε με το χειρότερο τρόπο. Δεν υπάρχει μόνο μία αιτία. Το ποδόσφαιρο είναι πολύπλοκο. Χρειάζεσαι λίγο απ’ όλα. Τύχη, καλό κλίμα, τα πάντα. Ολα πρέπει να πάνε καλά σε συγκεκριμένες στιγμές".

Τα πλέι οφ είναι αρκετό κίνητρο για εσάς;

" Φυσικά και είναι. Πρέπει να έχουμε πάρει τη δεύτερη θέση στο τέλος του πρωταθλήματος για να παίξουμε και του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορεί του χρόνου η είσοδος στον όμιλο να είναι πολύ πιο δύσκολη σε σχέση με φέτος αλλά θα έχουμε τις πιθανότητές μας".

Ο αποκλεισμός από τις Σέρρες στο Κύπελλο ήταν οδυνηρός…

" Αυτή η νύχτα αποδείχτηκε πολύ κακή για τον Παναθηναϊκό αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι καταστράφηκαν όλα. Στην ομάδα αυτή απαγορεύεται να χάνεις, αλλά στις μέρες μας όλοι ξέρουν να παίζουν ποδόσφαιρο. Δεν είναι εύκολο να παίζεις με αντιπάλους που μόνο αμύνονται.

Χάσαμε και πολλές ευκαιρίες, οπότε ήρθε το κακό αποτέλεσμα. Μεγάλο ρόλο έπαιξε το 0-0 του πρώτου αγώνα. Εκείνο το παιχνίδι όμως είχε έρθει σε ένα διάστημα που παίζαμε Τετάρτη - Σάββατο και δεν ήταν εύκολο να παρουσιαστούμε 100% έτοιμοι".

Οι χαμένες ευκαιρίες σε εύκολα παιχνίδια είναι σημαντικό πρόβλημα…

" Ετσι είναι. Μας προβληματίζει όταν ο αντίπαλος παίζει κλειστά και σε αυτό δουλεύουμε. Ολοι έχετε παρατηρήσει ότι μόλις ανοίγουμε το σκορ, ακολουθεί δεύτερο και τρίτο γκολ. Εκεί φαίνεται η διαφορά της ποιότητας. Εκμεταλλευόμαστε το λίγο περισσότερο χώρο και καθαρίζουμε. Το θέμα είναι το πρώτο γκολ".

Αυτό όμως ίσως λειτουργεί υπέρ του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ…

" Βέβαια! Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα αλλά στην Ιντερ, για παράδειγμα, τον βλέπουν μικρό. Ενας παίκτης της κοστίζει όσο όλο το ρόστερ μας. Δεν τους δώσαμε χώρο όμως και νικήσαμε. Οταν αμύνεσαι, τα πάντα είναι πιο εύκολα".

Τι γίνεται και εκεί τα πάντα αλλάζουν; Είναι ψυχολογικό;

" Δεν είναι ψυχολογικό, είναι λογικό! Σε αρκετά παιχνίδια παίξαμε με το βάρος στην άμυνα. Και 1.000 χρόνια να έκανε επιθέσεις ο αντίπαλος, δεν μπορούσε να βάλει γκολ. Αντίθετα, εμείς είχαμε το χώρο να κάνουμε το παιχνίδι μας όποτε μας δινόταν η ευκαιρία".

Με τη Βιγιαρεάλ νιώθεις ότι χάθηκε μία ευκαιρία;

" Χάσαμε πολύ σημαντική ευκαιρία. Η Βιγιαρεάλ έδειξε ότι είναι ποιοτική ομάδα και σίγουρα προέρχεται από ένα προηγμένο πρωτάθλημα, ίσως το κορυφαίο. Δείξαμε όμως ότι μπορούσαμε να περάσουμε. Στο πρώτο ματς ήταν καλύτερη από εμάς αλλά στο Ολυμπιακό Στάδιο μάς έκανε δύο ευκαιρίες και δεχτήκαμε δύο γκολ. Οταν χάνεις για λίγο είναι που πονάει. Αν χάναμε 3-0 στο πρώτο ματς, θα λέγαμε εντάξει, είναι καλύτεροι, δεν μπορούμε να τους παίξουμε. Τώρα πονάει…"

Τι συνέβη με τον Εργοτέλη και αποβλήθηκες;

" Ηταν η πρώτη αποβολή στην καριέρα μου. Σε όλα τα παιχνίδια, όλοι οι παίκτες χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να επιβληθούν του αντιπάλου. Βρίζουν, χτυπούν, τα πάντα. Εμένα με χτύπησε και αντέδρασα λόγω πόνου. Από το πρώτο δευτερόλεπτο κατάλαβα ότι έκανα κακό στην ομάδα. Ο διαιτητής είδε μόνο εμένα και αποβλήθηκα. Πήρα το μάθημά μου και δεν πρόκειται να το ξανακάνω".

Στην πρώτη χρονιά δεν είσαι βασικός…

" Θα σου πω μία ιστορία. Αρχισα την καριέρα μου στη Σίμπενικ, ομάδα δεύτερης κατηγορίας. Μου φάνηκαν όλα δύσκολα στην αρχή αλλά κερδίσαμε την άνοδο. Η διαφορά ήταν τεράστια. Ενιωθα ότι δεν μπορούσα να περάσω ούτε έναν αμυντικό! Σταδιακά όμως συνήθισα. Τότε ήρθε η μεταγραφή στη Χάιντουκ. Ανέβηκα ακόμη ένα επίπεδο και δυσκολεύτηκα πολύ".

Το ίδιο συνέβη και με τον Παναθηναϊκό;

" Βέβαια! Στην πρώτη προπόνηση πήγα ενθουσιασμένος και έπειτα από μία ώρα ήμουν απογοητευμένος. «Τι είναι αυτό που βλέπω;», αναρωτιόμουν! Δεν μπορούσα να ακουμπήσω καν την μπάλα, ο ρυθμός ήταν απίστευτος. Κατάλαβα ότι το παν είναι η ταχύτητα στη σκέψη. Η διαφορά επιπέδου που σου είπα".












































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ