ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πόστιγκα: "Νέα πρόκληση ο ΠΑΟ"

Πόστιγκα: "Νέα πρόκληση ο ΠΑΟ"
ΠΟΣΤΙΓΚΑ

"Μεγάλο κίνητρο ο ΠΑΟ" είπε ο Πόστιγκα που ήρθε και υπογράφει. Δύσκολα ο Μάτος με ΟΣΦΠ

"Πεινασμένος"... όπως οι "Δράκοι" που αγωνίζονταν μέχρι τώρα ο 25χρονος επιθετικός δήλωσε έτοιμος να προσφέρει άμεσα με το "τριφύλλι" στο στήθος.
Ο Πορτογάλος επιθετικός θα αποκτηθεί με την μορφή δανεισμού για έξι μήνες. Στο νέο του συμβόλαιο θα υπάρχει οψιόν αγοράς ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Πόστιγκα: "Νέα πρόκληση..."

"Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στον Παναθηναϊκό" δήλωσε αρχικά και συνέχισε: "Είναι μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό, είναι μεγάλο κίνητρο ότι θα είμαι βασικός, ιδιαίτερα σε έναν τέτοιο σύλλογο με τόσο γνωστό όνομα.

Ο Παναθηναϊκός μου δίνει αυτό που ζητάω, μια νέα πρόκληση στην καριέρα μου, αλλά θα περιμένω την Παρασκευή για να τακτοποιηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες στην συμφωνία" είπε αρχικά ο διεθνής Πορτογάλος.

Ο 25χρονος επιθετικός έχει τεθεί αντιμέτωπος με τους "πράσινους" κατά το παρελθόν και όπως φάνηκε απο τις δηλώσεις του, δεν έχει ξεχάσει τους οπαδούς: "Ξέρω για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και τον τρόπο που συμπαραστέκονται στην ομάδα. Νιώθω τυχερός που θα τους έχω στο πλευρό μου και όχι εναντίον μου. Δεν μπορώ να τους υποσχεθώ κάτι αυτή την στιγμή, μόνο ότι θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ".

Όσο για τη νέα του ομάδα, έδειξε αρκετά ενημερωμένος, ενώ δήλωσε έτοιμος για τον αγώνα του Κυπέλλου την Τετάρτη: "Γνωρίζω τους Καραγκούνη, Φύσσα, Ενακαρίρε και πολλούς άλλους. Υπάρχει βεβαίως και ο Ζοσέ Πεσέϊρο που είναι σημαντικό κεφάλαιο για το Πορτογαλικό ποδόσφαιρο και τον Παναθηναϊκό. Κάνει καλή δουλειά όπως φαίνεται και πιστεύω ότι θα με βοηθήσει. Απο αγωνιστικής άποψης είμαι έτοιμος, εύχομαι να είμαι στην αποστολή του αγώνα της Τετάρτης".



Aυτός όμως που τον... απογείωσε αγωνιστικά ήταν ο Zοσέ Mουρίνιο. Mε τον πρώην τεχνικό της Tσέλσι στον πάγκο ο Πόστιγκα έκανε την καλύτερη χρονιά του, τη σεζόν 2002-2003, πετυχαίνοντας 19 γκολ, τα έξι από αυτά στο Kύπελλο OYEΦA, το οποίο μετέπειτα η Πόρτο κατέκτησε.



Το who is who του Πόστιγκα


Ημερ. γέν.: 02/08/1982
Χώρα: Πορτογαλία
Ομάδα: Πόρτο
Ύψος: 1,80 μ.
Βάρος: 79 κ.
Διεθνής: 31 ματς/10 γκολ

Η καριέρα του με αριθμούς

1999/00: Πόρτο Β: 9 συμμετοχές, 0 γκολ
2000/01: Πόρτο Β: 26 συμμετοχές, 10 γκολ
2001/02: Πόρτο: 27 συμμετοχές, 9 γκολ
2002/03: Πόρτο: 31 συμμετοχές, 13 γκολ
2003/04: Τότεναμ: 19 συμμετοχές, 1 γκολ
2004/05: Πόρτο: 24 συμμετοχές, 3 γκολ
2005/06: Πόρτο: 2 συμμετοχές, 0 γκολ-Σεντ Ετιέν 16 συμμετοχές, 2 γκολ
2006/07: Πόρτο: 24 συμμετοχές, 10 γκολ
2007/08: Πόρτο: 6 συμμετοχές, 1 γκολ

Ασχημες μνήμες για τους "πράσινους"




Αξιοσημείωτο γεγονός στην καριέρα του μέχρι τώρα αποτελεί η αναμέτρηση του ίδιο με τον Παναθηναϊκό. Στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και την προημιτελική φάση ο Πόστιγκα ήταν αυτός που έκανε την ασίστ στον Nτερλέι για να πετύχει το πρώτο γκολ της Πόρτο το ματς πήγε στην παράταση και στη συνέχεια το "τριφύλλι" αποκλείστηκε.

Παίζει σε ΟΥΕΦΑ... θέλει και Καραϊσκάκη

Ο Έλντερ Πόστιγκα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και την αναμέτρηση με την Ρέιντζερς για τους "32" του θεσμού, αφού με την Πόρτο έχει αγωνιστεί φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο ίδιος όμως είναι ανυπόμονος όπως έδειξε με τις δηλώσεις του και θέλει να πείσει τον συμπατριώτη του Ζοσέ Πεσέιρο να φορέσει και φανέλα βασικού από την ερχόμενη Τετάρτη και το ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. " Απο αγωνιστικής άποψης είμαι έτοιμος, εύχομαι να είμαι στην αποστολή του αγώνα της Τετάρτης" είπε χαρακτηριστικά έξω από το "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Δύσκολα ο Μάτος, δανεικός ο Σιόντης

Στα αγωνιστικά ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η συμμετοχή του Μαρσέλο Μάτος φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη αν όχι απίθανη, καθώς ο Βραζιλιάνος στην προπόνηση της Παρασκευής(11/1) ακολούθησε το μισό πρόγραμμα της προπόνησης λόγω ενοχλήσεων από το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στον δικέφαλο.

Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού μετά από το ζέσταμα έκαναν ασκήσεις στις πάσες με χρήση μικρών τερμάτων και ταχύτητες. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Ενακαρίρε ενώ θεραπεία έκανε ο Ρομέρο.

Στο μεταξύ στην Κέρκυρα επέλεξε τελικά να πάει ο Στέφανος Σιόντης (είχε και από Εργοτέλη πρόταση) και την Πέμπτη αποχαιρέτησε τεχνική ηγεσία και συμπαίκτες του για να πάει σήμερα στην ομάδα των "Φαιάκων".














































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ