ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ

Πορτογάλος δημοσιογράφος στο SPORT24: "Ο Ρονάλντο δεν είναι ο παίκτης που ήταν"

Ο Βασίλης Τεμπέλης με τον Πέδρο Μεντόνσα της SPORT TV
Ο Βασίλης Τεμπέλης με τον Πέδρο Μεντόνσα της SPORT TV SPORT24

Ο Βασίλης Τεμπέλης συνάντησε και μίλησε με τον Πορτογάλο δημοσιογράφο, Πέδρο Μεντόνσα, ενόψει του αγώνα με το Μαρόκο και σχολίασε την περίπτωση του Κριστιάνο Ρονάλντο, ισχυριζόμενος πως δεν είναι ο παίκτης που ήταν κάποτε.

Η αίθουσα των συνεντεύξεων στο σημείο συνάντησης των δημοσιογράφων, στο QNCC, στην Ντόχα, είχε ασυνήθιστη κίνηση. Ασυνήθιστη πληρότητα.

Μπορεί το Πορτογαλία - Μαρόκο να μην είχε την αίγλη του Αγγλία - Γαλλία ή του Ολλανδία - Αργεντινή, αλλά το γεγονός ότι ο Φερνάντο Σάντος μίλησε για πρώτη φορά από τότε που άφησε για επίσης πρώτη φορά τον Κριστιάνο Ρονάλντο στον πάγκο ήταν ικανή και αναγκαία συνθήκη για να συμβεί αυτό.

Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός προπονητής και πρώην των Εθνικής Ελλάδας, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού περίμενε το στενό δημοσιογραφικό μαρκάρισμα. Μαρκάρισμα που έγινε κυρίως από τους συμπατριώτες του.

Δεν είναι τυχαίο ότι το 80% των ερωτήσεων δεν αφορούσαν τον προημιτελικό με την αφρικανική εθνική ομάδα, αλλά τον ίδιο τον Κριστιάνο.

Το γιατί και το πώς με τον Ίβηρα σταρ. Ο Σάντος κινήθηκε εντός γραμμής, αλλά τι γεύση αφήνει στους Πορτογάλους η "υπόθεση Κριστιάνο Ρονάλντο".

Το SPORT24 συνάντησε μετά τη λήξη του ματς τον Πέδρο Μεντόνσα της SPORT TV, ο οποίος πιστεύει ότι και πάλι ο σταρ της ομάδας θα μείνει στον πάγκο και εξηγεί γιατί.

"Έχουμε συνηθίσει, το περιμέναμε, είναι φυσιολογικό να μονοπωλεί την επικαιρότητα. Το 80% των ερωτήσεων ήταν γι' αυτό το θέμα και όχι για τα προημιτελικά και το Μουντιάλ. Μπορεί να γίνεται όλος αυτός ο θόρυβος, αλλά παραμένει ο Κριστιάνο εξαιρετικός επαγγελματίας.

Νομίζω ότι δεν θα παίξει, όπως και στο προηγούμενο ματς. Είναι δύσκολο να αλλάξεις την ενδεκάδα. Ο Ράμος έκανε το ντεμπούτο του ως βασικός στη διοργάνωση και στο πρώτο ματς πέτυχε χατ-τρικ. Πώς να τον αλλάξεις. Ο Σάντος μπορεί να μην εγείρει ερωτήματα για την κατάσταση του Κριστιάνο και να εξήγησε την απόφασή του βάσει τακτικής, αλλά δεν θα τον ξεκινήσει.

Νομίζω ότι δεν επηρεάζει την ομάδα και τους συμπαίκτες του. Αν επηρέαζε, δεν θα συνέτριβαν την Ελβετία. Νομίζω ότι ήταν η μεγαλύτερη δήλωση εθνικής ομάδας, η καλύτερη εμφάνιση σε αυτό το τουρνουά. Όπως είπε και ο Ζοάο Φέλιξ, η Πορτογαλία παίζει αλλιώς με τον Κριστιάνο και αλλιώς χωρίς τον Κριστιάνο.

Και αυτή τη στιγμή κατά τη γνώμη μου ο Κριστιάνο δεν είναι ο καλύτερος επιθετικός που έχουμε. Είναι θέμα απόδοσης, όχι επαγγελματισμού. Ακόμη και ο τερματοφύλακας να μην ήταν στην καλύτερη κατάσταση, ο Φερνάντο Σάντος θα τον άλλαζε".

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο δεύτερος ρεπόρτερ, ο οποίος χαρακτηριστικά είπε: "Ο Ρονάλντο δεν είναι ο παίκτης που ήταν".

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ