ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Κ19 της Ντιναμό Κιέβου ηττήθηκε από την Σπόρτινγκ σε συγκινησιακό κλίμα

Παίκτης της Ντιναμό Κιέβου Κ19
Παίκτης της Ντιναμό Κιέβου Κ19 @ 2022 ALEXANDRU DOBRE / AP IMAGES

Η Κ19 της Ντιναμό Κιέβου ηττήθηκε από την Σπόρτινγκ 2-1 στο Βουκουρέστι για τους "16" του Youth League. Ο ουκρανικός σύλλογος έγινε η πρώτη ομάδα που παίζει επίσημο παιχνίδι μετά την έναρξη του πολέμου, ενώ οι παίκτες των Ουκρανών μπήκαν στο γήπεδο με ουκρανικές σημαίες και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του πολέμου.

Η Κ19 της Ντιναμό Κιέβου ήταν η πρώτη ουκρανική ομάδα που έδωσε επίσημο παιχνίδι μετά τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην ουκρανική επικράτεια.

Η ουκρανική ομάδα αναμετρήθηκε με την αντίστοιχη της Σπόρτινγκ για τη φάση των "16" του UEFA Youth League στο Βουκουρέστι και συγκεκριμένα στην έδρα της τοπικής Ραπίντ.

Το παιχνίδι διεξάχθηκε σε φορτισμένο κλίμα, λόγω των όσων συμβαίνουν στην Ουκρανία. Μάλιστα οι παίκτες της Ντιναμό μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με σημαίες της Ουκρανίας, ενώ έβγαλαν ομαδική φωτογραφία οι παίκτες και των δύο ομάδων.

Πριν από την έναρξη τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ το "παρών" στο Βουκουρέστι έδωσε ο ισχυρός άνδρας των Ουκρανών, Σουρκίς, αλλά και ποδοσφαιριστές της ομάδας ανδρών, μεταξύ άλλων ο αρχηγός Σέρχι Σίντορτσουκ.

Για την ιστορία η Σπόρτινγκ ήταν η νικήτρια της αναμέτρησης, επικρατώντας με 2-1 και με αυτό το αποτέλεσμα πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Youth League, όπου θα αντιμετωπίσει τη συμπολίτισσα Μπενφίκα. Μάλιστα μετά τη λήξη της αναμέτρησης, κάποιοι από τους παίκτες ανέβηκαν στις κερκίδες και έπαιρναν αγκαλιά τις κοπέλες και τις μητέρες τους και έκλαιγαν όλοι μάζι.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ YOUTH LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ