ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Κ19 της Ντιναμό Κιέβου είναι η πρώτη ουκρανική ομάδα που θα δώσει επίσημο ματς

Οι παίκτες της Κ19 της Ντιναμό Κιέβου πριν από τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα στο Youth League
Οι παίκτες της Κ19 της Ντιναμό Κιέβου πριν από τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα στο Youth League PRINT SCREEN

Ο αγώνας της Κ19 της Ντιναμό Κιέβου με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τον γύρο των "16" του UEFA Youth League θα διεξαχθεί στις αρχές Απριλίου στο Βουκουρέστι, καθώς ο ιδιοκτήτης της Στεάουα, Τζίτζι Μπεκάλι, θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης και διαβίωσης της ομάδας στη ρουμανική πρωτεύουσα. Η συγκεκριμένη ομάδα θα είναι η πρώτη της Ουκρανίας που θα δώσει επίσημο ματς μετά από την ημέρα έναρξης του πολέμου.

Ο ιδιοκτήτης της Στεάουα Βουκουρεστίου, Τζίτζι Μπεκάλι προχωράει σε μια ακόμα όμορφη χειρονομία, καθώς σύμφωνα με τον Ρουμάνο δημοσιογράφο Εμάνουελ Ρόσου, θα καλύψει το κόστος της μετακίνησης της Κ19 της Ντιναμό Κιέβου στη Ρουμανία.

Ο λόγος είναι αφενός για να προστατευθεί η ουκρανική ομάδα από τις εχθροπραξίες, αφετέρου για να γίνει κανονικά ο αγώνας με την Κ19 της Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τον γύρο των "16" του Youth League. Η ομάδα υπολογίζεται να έχει φτάσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Ο νικητής θα αναμετρηθεί με την Μπενφίκα στα προημιτελικά και με τη Γιουβέντους στα ημιτελικά.

Αυτή θα είναι η πρώτη ουκρανική ομάδα που παίζει επίσημο παιχνίδι, μετά τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον Ρουμάνο δημοσιογράφο, Εμάνουελ Ρόσου, ο αγώνας θα γίνει στο Βουκουρέστι, στις αρχές Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η FIFA και H UEFA απέβαλε τις ρωσικές ομάδες από τις διοργανώσεις τους, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών ομάδων, ενώ ο αγώνας της Ουκρανίας με τη Σκωτία για τα playoffs του Μουντιάλ, για την ευρωπαϊκή ζώνη, αναβλήθηκαν.

Αυτή φυσικά δεν είναι η πρώτη πράξη αλληλεγγύης του Μπεκάλι προς την Ουκρανία, έστειλε πούλμαν της ομάδας στα σύνορα για να παραλάβει και να περιθάλψει πρόσφυγες.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ YOUTH LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ