ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η FIFA μετέθεσε τον αγώνα μπαράζ με τη Σκωτία

Ο Γιαμολένκο με την εθνική Ουκρανίας στην αναμέτρηση με τη Βοσνία στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2022
Ο Γιαμολένκο με την εθνική Ουκρανίας στην αναμέτρηση με τη Βοσνία στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2022 © 2021 EVGENY KRAWS / AP IMAGES

Η FIFA έκανε δεκτό το αίτημα της Ουκρανίας για μετάθεση του αγώνα μπαράζ με τη Σκωτία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, λόγω του πολέμου που επικρατεί στη χώρα.

Η Ουκρανία ήταν αρχικά προγραμματισμένο να αναμετρηθεί με τη Σκωτία στις 24 Μαρτίου στο Χάμπτεν Παρκ της Γλασκώβης στο δρόμο προς τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ (αγώνας play offs).

Ωστόσο, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με τον πόλεμο να συνεχίζει να μαίνεται έχει συνταράξει συθέμελα τον κόσμο και έχει αλλάξει όλα τα δεδομένα, όπως είναι λογικό, και στο ποδόσφαιρο.

Λόγω της σύρραξης στη χώρα, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία επέβαλε αίτημα στη FIFA μέσω του οποίου ζητούσε να μετατεθεί το ματς των δύο εθνικών ομάδων για άλλη ημερομηνία μέσα στο 2022 .

Από τη μεριά της η FIFA γνωστοποίησε την Τρίτη (8/3) πως έκανε δεκτό το αίτημα της Ουκρανίας. Ωστόσο, η νέα ημερομηνία που οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες δεν έχει οριστεί ακόμα, αλλά σύμφωνα με το Athletic είναι πιθανό η αναμέτρηση να διεξαχθεί την περίοδο του Ιουνίου, στον πρώτο γύρο του Nations League.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΚΩΤΙΑΣ FIFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ