LA LIGA

Πόλεμος για ένα εισιτήριο στο clásico!

Πόλεμος για ένα εισιτήριο στο clásico!

Πραγματικός πόλεμος έχει ξεσπάσει στη Μαδρίτη για τα εισιτήρια του σαββατιάτικου ντέρμπι. Διαβάστε στο Sport24.gr για τις κανονικές τιμές, τις εξωπραγματικές της «μαύρης» αγοράς και τις σουρεαλιστικές προσφορές από το διαδίκτυο!

Η αναμενόμενη τεράστια ζήτηση για τα εισιτήρια του clásico, έχει εκτοξεύσει τις τιμές σε δυσθεώρητα ύψη!

Η μαύρη αγορά και το ίντερνετ πρωταγωνιστούν στην προσπάθεια χιλιάδων φιλάθλων να αποκτήσουν ένα μαγικό χαρτάκι.


Το Sport24.gr θα καλύψει το μεγαλύτερο ντέρμπι της Ευρώπης μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα με αφιερώματα ανάλογα της ποιότητας των δύο ομάδων. Ο απεσταλμένος μας θα μεταφέρει το κλίμα από την πρωτεύουσα της Ισπανίας, ενώ θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε την εξέλιξη της αναμέτρησης από το νέο live του Sport24.gr το βράδυ του Σαββάτου. Μείνετε συντονισμένοι, γιατί το clásico της Primera Division είναι μόνο στο Sport24.gr

Το ενδιαφέρον για το πρώτο ντέρμπι του ισπανικού πρωταθλήματος είναι τεράστιο. Παράλληλα με τις δυο ομάδες που προετοιμάζονται πυρετωδώς για τη σαββατιάτικη μάχη, ένας άλλος «πόλεμος» μαίνεται κυριολεκτικά αυτές τις μέρες στη Μαδρίτη. Οι φίλαθλοι – κυρίως – της Ρεάλ προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο για να παρακολουθήσουν το clásico από τις κερκίδες του «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Μπορεί η χωρητικότητα του γηπέδου της Ρεάλ να αυξήθηκε φέτος κατά περίπου 900 καθίσματα, όμως οι συνολικά 85.454 θέσεις δεν καλύπτουν την τεράστια ζήτηση ούτε για αστείο. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι – και με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη βαθμολογία με το σημαντικό προβάδισμα των «μερένγκες» – είναι σίγουρο ότι θα γέμιζαν δυο «Μπερναμπέου»!

Οι τιμές και η διαθεσιμότητα

Πόλεμος για ένα εισιτήριο στο clásico!

Το γήπεδο της Ρεάλ διαθέτει 81.254 θέσεις συν τις 4.200 της ζώνης VIP. Όμως παράλληλα υπάρχουν 96.000 μέλη, εκ των οποίων τα 70.000 έχουν αγοράσει διαρκείας. Προτεραιότητα στα εισιτήρια που απομένουν, δόθηκε στα 26.000 μέλη που δεν έχουν εισιτήριο διαρκείας. Οι – προνομιακές – τιμές για αυτά τα μέλη ξεκίνησαν από τα 60 και έφτασαν μέχρι τα 252 ευρώ. Όσα περίσσεψαν, διατέθηκαν στο κοινό από 75 έως 315 ευρώ.

Φυσικά μιλάμε για τα απλά εισιτήρια και όχι για τα VIP. Διότι όποιος ήθελε να αγοράσει κάποιο από τα ελάχιστα (περίπου 50) που διατέθηκαν στα εκδοτήρια (αφού τα περισσότερα ανήκουν σε μεγάλες εταιρείες και χορηγούς), έπρεπε να πληρώσει από 826 έως 1.080 ευρώ! Αφαιρώντας πάντως και τα εισιτήρια που προορίζονται για τους σύνδεσμους, αλλά και για διάφορες υποχρεώσεις της διοίκησης και των παικτών, αυτά που περίσσεψαν και διατέθηκαν στα μη μέλη, δεν ήταν περισσότερα από μερικές εκατοντάδες και εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού.

Πόλεμος για ένα εισιτήριο στο clásico!

Ουρά έξω από το Σαντιάγο Μπερναμπέου

Η μαύρη αγορά

Όμως από τη μία η κρίση και από την άλλη η ευκαιρία για ένα πολύ καλό χαρτζιλίκι ενόψει εορτών, έχουν κάνει πολλούς κατόχους διαρκείας να «νοικιάζουν» τα καρνέ τους σε όσους είναι πρόθυμοι να πληρώσουν το «αλμυρό» αντίτιμο και να απολαύσουν το ματς από την κερκίδα του «Μπερναμπέου». Τόσο στο ίντερνετ, όσο και έξω από το ίδιο το γήπεδο, γίνεται καθημερινά «πόλεμος»!

Οι γνωστοί μαυραγορίτες πουλάνε τα δικά τους εισιτήρια από 600-1200 ευρώ, ανάλογα με το πού βρίσκεται η θέση μέσα στο γήπεδο. Καλύτεροι «πελάτες» τους είναι οι τουρίστες, κυρίως από την Άπω Ανατολή και τις Αραβικές χώρες, που δεν θέλουν να χάσουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις δυο κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Οι τιμές στη «μαύρη» αγορά παραδοσιακά ανεβαίνουν όσο πλησιάζουμε στη μέρα και την ώρα του αγώνα.

Πόλεμος για ένα εισιτήριο στο clásico!

Εισιτήριο από το πρώτο εκ των 4 συνεχόμενων clasicos της περσινής περιόδου (Ρεάλ - Μπαρτσελόνα, 16-4-2011)

Για όσους ενδιαφέρονται, οι «περίεργοι» τριγυρίζουν όλες τις ώρες της ημέρας στους παρακείμενους δρόμους του «Μπερναμπέου», κόβουν κίνηση και πλησιάζουν από μόνοι τους όσους πιστεύουν ότι ψάχνουν για εισιτήριο. Στο ανοιξιάτικο ράλι των 4 clásicos της περασμένης άνοιξης, οι τιμές στη μαύρη αγορά ξεκίνησαν από τα 600 ευρώ και έφτασαν μέχρι και τα 1500 στους δυο ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ!

Κόλαση στο ίντερνετ!

Οι πιο ενδιαφέρουσες προσφορές όμως έρχονται μέσα από το διαδίκτυο. Μάλιστα εδώ τα πράγματα είναι πιο προχωρημένα! Όσοι προσφέρουν το διαρκείας τους έναντι κάποιου ποσού, για να μην κατηγορηθούν ότι διαπράττουν παρανομία (μαύρη αγορά), εφαρμόζουν το εξής κόλπο. Ανεβάζουν αγγελίες στις οποίες λένε ότι πουλάνε ότι μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους, από κασκόλ, σηματάκια, κονκάρδες και στυλό, μέχρι φανέλες, καπελάκια και σημαίες!

Πόλεμος για ένα εισιτήριο στο clásico!

Εισιτήριο από τον περσινό τελικό Κυπέλλου στη Βαλένθια (20-4-2011)

Έτσι λοιπόν, διαβάσαμε αγγελίες όπως: «Πουλάω φανέλα της Ρεάλ 1.000 ευρώ και ως δώρο δίνω το διαρκείας μου για το ντέρμπι», ή «πουλάω δυο στυλό και μαζί προσφέρω δωρεάν δυο διαρκείας για το clásico. Το κάθε στυλό στοιχίζει 900 ευρώ και επιπλέον θέλω 50 ευρώ ως εγγύηση για τα καρνέ»!!! Υπάρχουν και αγγελίες με πιο προσιτές τιμές, από κατόχους διαρκείας στο τέταρτο διάζωμα, που παραχωρούν το καρνέ τους για 200 και 300 ευρώ.

Είναι αρκετοί και αυτοί που προσεγγίζουν διαφορετικά το θέμα. Ανεβάζουν την αγγελία τους στο ίντερνετ και δημοπρατούν το εισιτήριο ή το καρνέ τους. Όποιος κάνει την καλύτερη προσφορά θα δει το παιχνίδι! Όσο για το τι γίνεται στην περίπτωση που αυτός που πάρει το διαρκείας, «εξαφανιστεί» μετά τον αγώνα και δεν το επιστρέψει, κανένα πρόβλημα. Ο κάτοχος δηλώνει απώλεια και του βγάζουν καινούργιο!

477 τυχεροί "μπλαουγκράνα"

Η ζήτηση πάντως ήταν πολύ μεγάλη και ανάμεσα στους φίλους της Μπαρτσελόνα. Η διοίκηση των «μπλαουγκράνα» εξασφάλισε 477 εισιτήρια και αναγκάστηκε να τα κληρώσει, αφού υπήρξαν 7.932 αιτήσεις από μέλη του συλλόγου που ήθελαν να ταξιδέψουν στη Μαδρίτη για να παρακολουθήσουν από κοντά τον αγώνα. Όλα τα ονόματα μπήκαν στην κληρωτίδα και οι 477 τυχεροί θα δώσουν το παρόν στο «Μπερναμπέου».

Εισιτήριο από τον επαναληπτικό ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ της περσινής περιόδου (Μπαρτσελόνα - Ρεάλ, 3-5-2011)

Πόλεμος για ένα εισιτήριο στο clásico!
TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ