ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πληγωμένος, αλλά παθιασμένος

Πληγωμένος, αλλά παθιασμένος
Λεντέσμα

Οι πολλές απουσίες εν όψει Ρεάλ δεν πτοούν τον πρωταθλητή, που θα παίξει παθιασμένα για τη νίκη-κλειδί

Στη ζωή, τα πράγματα δεν έρχονται πάντοτε όπως περιμένεις ή καλύτερα όπως επιθυμείς... Το ίδιο συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός, σε ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό παιχνίδι, θα παραταχθεί με σύνθεση ανάγκης το βράδυ της Τρίτης (6/11, 21:45) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και όχι όπως θα ήθελε.
Στη λίστα των απόντων (μετά τους τραυματίες Άντζα, Ντομί και τον τιμωρημένο Τοροσίδη), θα προστεθεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και το όνομα του Λεντέσμα. Ο Αργεντινός αμυντικός μέσος αισθάνθηκε σφίξιμο στο δεξιό δικέφαλο και αντικαταστάθηκε στο 22ο λεπτό του αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ (3/11, 2-1). Ο διεθνής άσος πονάει ακόμα και θεωρείται απίθανο να προλάβει τον αγώνα με την πρωταθλήτρια Ισπανίας. Η μαγνητική τομογραφία θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση, αλλά τα στοιχεία δείχνουν πως πρόκειται για θλάση.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Ολυμπιακός εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης θα παραταχθεί δίχως τέσσερα βασικά στελέχη της ενδεκάδας του. Ο Ντομί άρχισε τη σεζόν ως ο βασικός αριστερός οπισθοφύλακας μέχρι να τραυματιστεί, ο Άντζας είναι ο ηγέτης της αμυντικής γραμμής του πρωταθλητή Ελλάδας, ο Τοροσίδης απλά δεν... βγαίνει από το βασικό σχήμα, ενώ ο Λεντέσμα είναι ο αφανής εργάτης της ενδεκάδας του Ολυμπιακού και η δουλειά που προσφέρει στον αγωνιστικό χώρο είναι ανεκτίμητης αξίας.

Ο Τάκης Λεμονής δεν έχει, πλέον, πολλά περιθώρια επιλογών, καθώς οι λύσεις που έχει στη διάθεσή του είναι μετρημένες. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, πως στον αγώνα με τους Μαδριλένους ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με διαφοροποιημένο σχήμα σε σχέση με τα τρία προηγούμενα παιχνίδια που έδωσε στο Champions League. Ο προπονητής της πειραϊκής ομάδας δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του ματς με τον ΠΑΟΚ, ότι σκέπτεται τόσο το 4-4-2 όσο και το 4-3-3.

Η παρουσία του Πατσατζόγλου στη μεσαία γραμμή θεωρείται δεδομένη, μετά τη διαφαινόμενη απουσία του "λύκου", καθώς δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος ποδοσφαιριστής που να μπορεί να δώσει λύσεις ως αμυντικός μέσος (ο Μάρκο Νε για μία ακόμα φορά ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας). Ο Πάντος θα... βγει από τη ναφθαλίνη και για πρώτη φορά φέτος θα δώσει το "παρών" στο αρχικό σχήμα της ομάδας, παίρνοντας τη θέση του "Πάτσα", που επρόκειτο να καλύψει το κενό του τιμωρημένου Τοροσίδη στο δεξί άκρο της άμυνας.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, δύο είναι τα σενάρια που "παίζουν" για τον καταρτισμό του βασικού σχήματος. Στο πρώτο, ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με σύστημα 4-4-2 και την ακόλουθη σύνθεση: Νικοπολίδης, Πάντος, Ζεβλάκοβ, Σέζαρ, Ραούλ Μπράβο, Στολτίδης, Πατσατζόγλου, Γκαλέτι, Τζόρτζεβιτς, Λούα Λούα, Κοβάτσεβιτς. Στη δεύτερη εκδοχή, ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με σύστημα 4-3-3, τον "Τζόλε" τρίτο παίκτη στον άξονα και τον Λούα Λούα αριστερά στην επίθεση, με τον Κοβάτσεβιτς στην κορυφή και τον Γκαλέτι δεξιά. Η σύνθεση στο σενάριο αυτό: Νικοπολίδης, Πάντος, Ζεβλάκοβ, Σέζαρ, Ραούλ Μπράβο, Στολτίδης, Πατσατζόγλου, Τζόρτζεβιτς, Γκαλέτι, Λούα Λούα και Κοβάτσεβιτς.

Απουσίες μπορεί να υπάρχουν, όμως οι ερυθρόλευκοι φέτος δεν φοβούνται καμία ομάδα... Το έχουν αποδείξει. Με το παθιασμένο παιχνίδι τους, με τον κόσμο στο πλευρό τους και "όπλο" την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα, ο Ολυμπιακός, αν και λαβωμένος, θα κυνηγήσει το θετικό αποτέλεσμα. Στόχος, όπως σε κάθε ματς είναι η νίκη, όμως και μία ισοπαλία με το φαβορί του ομίλου δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Κάθε άλλο...

Σκορπάει τον τρόμο ο "Ντάρκογκολ"

Ο αγώνας κόντρα στον ΠΑΟΚ αποδείχθηκε πιο δύσκολος απ' ότι ανέμεναν όλοι στο μεγάλο λιμάνι. Το ζητούμενο, όμως, κατακτήθηκε (η νίκη), με όμορφο ποδόσφαιρο ανά διαστήματα. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ. Με την έναρξη της επανάληψης και έως το 70ο λεπτό, ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός, με διαδοχικές ευκαιρίες, από τις οποίες αξιοποίησε δύο και πέτυχε τα γκολ της νίκης-ανατροπής. Η έμπνευση του Λεμονή να παίξει η ομάδα του με δύο βαριά κορμιά στην επίθεση (Κοβάτσεβιτς, Κωνσταντίνου), μετρ στο ψηλό παιχνίδι, έκανε τη διαφορά στην αναμέτρηση.

Η... αεροπορία έκανε καλά τη δουλειά της (δύο κεφαλιές έκριναν τον αγώνα στο γεμάτο "Γεώργιος Καραϊσκάκης"), όμως ειδική μνεία αξίζει σε έναν παίκτη. Ο Ντάρκο Κοβάτσεβιτς εξελίσσεται σε "μηχανή των γκολ" για τον Ολυμπιακό και ήταν για μία ακόμα φορά καθοριστικός, πετυχαίνοντας το έβδομο φετινό γκολ του με την ερυθρόλευκη ριγωτή φανέλα (έξι στο πρωτάθλημα, ένα στην Ευρώπη).

Η ιστορία του Σέρβου επιθετικού μιλάει από μόνη της... Άλλωστε, πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που γνωρίζει τα μυστικά της θέσης του σέντερ φορ όσο λίγοι συνάδελφοί του. Ο 34χρονος άσος αμφισβητήθηκε έντονα, όμως δίνει τις απαντήσεις του μέσα στον αγωνιστικό χώρο, εκεί όπου ξεδιπλώνει απλόχερα αυτό που έμαθε από μικρός... Την τέχνη του γκολ.

Μαγνητική ο Λεντέσμα

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού γυμνάστηκαν την Κυριακή (4/11) στις 12:00. Όσοι αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ έκαναν αποθεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά.

Ο Λεντέσμα, που εξακολουθεί να έχει ενοχλήσεις στο δεξιό δικέφαλο, εξετάστηκε από τον γιατρό της ομάδας, Γιάννη Αναγνωστόπουλο και τη Δευτέρα (5/11) θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Παράλληλα, οι Παπαδόπουλος, Μπούτινα, Νε και Ντομί συνέχισαν τα προγράμματα που ακολουθούν, ενώ ο Άντζας απουσίασε με άδεια.

Τη Δευτέρα (5/11), οι ερυθρόλευκοι θα προπονηθούν στις 19:00 στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη.

*Η συνέντευξη Τύπου του Τάκη Λεμονή εν όψει του αγώνα με τη Ρεάλ, θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας (5/11) στις 15:00, στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".






























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ