ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η MG “έκαψε καρδιές” στο Πεκίνο με το εκπληκτικό πρωτότυπο ΕΧΕ181

MG EXE181
MG EXE181 MG

Η MG είχε την πλέον θεαματική παρουσίαση στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου 2024, συγκεντρώνοντας στο περίπτερό της το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους επισκέπτες.

Το παγκόσμιο ντεμπούτο του ολοκαίνουργιου ηλεκτρικού πρωτότυπου hypercar, του EXE181, λειτούργησε ως ένα νεύμα στην αναζήτηση της ανθρωπότητας για ταχύτητα, από τον 20ο κιόλας αιώνα, γεφυρώνοντας το παρελθόν και το μέλλον σε έναν ιδιαίτερο διάλογο με τον χρόνο. Επιπλέον, το “Cyberster Global Journey” ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο σε όλη την ευρασιατική ήπειρο, “κλείνοντας” εννέα μήνες παγκόσμιου ρομαντισμού και περιπέτειας με το τελευταίο του κεφάλαιο.

MG EXE181
MG EXE181 MG


Η MG έχει μια μακρά ιστορία στην ταχύτητα και το ειδικό βάρος των sport και δυναμικών προτάσεων στη γκάμα της. Από την πρώιμη εποχή της και τις αμέτρητες επιτυχίες στις πίστες αγώνων, την επίτευξη ρεκόρ ταχύτητας στις δεκαετίες του 1920 και του 1930, μέχρι τον καθορισμό του Roadster στις δεκαετίες του '50 και του '60, αλλά και τη διάθεση για καινοτομία που επέδειξε με τα πλέον σημαντικά κεντρομήχανα roadster του αιώνα.

Με το θρυλικό “Roaring Raindrop” MG EX181, το εμβληματικό όχημα, γνωστό για το απαράμιλλο ρεκόρ ταχύτητας των 410,5 km/h το 1959, το οποίο και διατηρούσε έως το 2014, όταν και ξεπεράστηκε από την Bugatti, ο Φιλ Χιλ έγινε ο πρώτος Αμερικανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής οδηγός F1, εδραιώνοντας την κληρονομιά του ίδιου, αλλά και του αυτοκινήτου, στην ιστορία των ρεκόρ ταχύτητας.

MG EXE181
MG EXE181 MG


Σε ανάμνηση των ιστορικών του επιτευγμάτων στα ρεκόρ “ταχύτητας στο έδαφος”, η παρουσίαση του ηλεκτρικού hypercar MG EXE181 από το London Advanced Design Center της MG, αποτελεί έναν μνημειώδη φόρο τιμής, καθώς επίσης και ένα κομβικό βήμα στα νέα δεδομένα της ηλεκτροκίνησης, ενσαρκώνοντας τη διαρκή επιδίωξη της μάρκας για ταχύτητα και σηματοδοτώντας ένα νέο κεφάλαιο στην κληρονομιά της.

Σχεδιασμένο για να αψηφά τα όρια, το EXE181 στοχεύει σε τελική ταχύτητα 415 km/h, σε συνδυασμό με συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) 0,181, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της MG να επαναπροσδιορίσει την ταχύτητα στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Αυτή η φιλοδοξία, εκτοξεύει το EXE181 στην ιδιαίτερα περιορισμένη ελίτ των αυτοκινήτων που κάνουν για τα 100 km/h από στάση χρόνο μικρότερο του 1,0 δευτερολέπτου (Sub-1 second 0-100 km/h).

MG EXE181
MG EXE181 MG


Με τον τρόπο αυτό, γεφυρώνεται η μοναδική ιστορία της MG, με την υπόσχεση ενός μέλλοντος όπου η καινοτομία και η ταχύτητα συναντιούνται. Με την τεχνολογία αιχμής και την αεροδυναμική του ικανότητα, αυτό το ηλεκτρικό hypercar είναι έτοιμο να αφήσει έντονο το αποτύπωμά του με το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου, που προηγείται της εμφάνισής του, στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood (FoS) τον Ιούλιο του 2024.

TAGS ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ MG MOTOR AUTO 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ