ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πίκρα στο Εκουαδόρ για Βραζιλία

Πίκρα στο Εκουαδόρ για Βραζιλία
ροναλντίνιο

Η Βραζιλία προηγήθηκε με τον Ζούλιο Μπαπτίστα στο Κίτο, αλλά ισοφαρίστηκε στο 89' από το Εκουαδόρ σε 1-1 (videos)

Το "τέρας" άνοιξε το σκορ στο "Ολίμπικο Αταχουάλπα" στο 72', ενώ είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή μόλις ένα λεπτό νωρίτερα στην θέση του Ροναλντίνιο.
Πάντως ήταν αρκετά τυχερός ο Μπαπτίστα, καθώς από την πάσα του Ρομπίνιο έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στην ρίζα του δεξιού δοκαριού και εν συνεχεία στην πλάτη του Σεβάγιος και κατέληξε στα δίχτυα του.

Ο Κριστιάν Νομπόα ήταν αυτός που ισοφάρισε με κοντινό πλασέ για τους γηπεδούχους στο 89', ενώ και αυτός είχε μπει στο ματς ως αλλαγή στο 75'.

Ο Κάρλος Ντούνγκα αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον Μαϊκόν με τον Ντάνι Άλβες μόλις στο 23' λόγω τραυματισμού του άσου της Ίντερ.

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα αγωνίστηκε σε όλο το ματς, ο Κακά δεν ήταν στην 18άδα διότι ήταν ανέτοιμος, ενώ μπροστά από τον Ροναλντίνιο αγωνίστηκαν οι Ρομπίνιο και Λουΐς Φαμπιάνο, με τους Αντριάνο και Πάτο να μένουν στον πάγκο.

Ο Λουΐς Φαμπιάνο είχε δοκάρι μόλις ένα λεπτό πριν το γκολ του Εκουαδόρ και έχασε "χρυσή" ευκαιρία να "κλειδώσει" το ματς για την "selecao".

Δοκάρι είχε και το Εκουαδόρ σε σουτ του Λουΐς Βαλέντσια στο πρώτο ημίχρονο, ενώ εξαιρετικός ήταν ο Ζούλιο Σέζαρ για τους φιλοξενούμενους, με τον γκολκίπερ της Ίντερ να κάνει σωτήριες επεμβάσεις ημίχρονο, ακόμη και μετά το 1-1.

Η Βραζιλία έτσι υποχώρησε στην 4η θέση της βαθμολογίας, με την Αργεντινή να περνά 2η μαζί με την Χιλή, η οποία κέρδισε το Περού.

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Σεβάγιος, Ρεάσκο, Ουρτάδο, Εσπινόζα, Αγιόβι, Σεκούντο Καστίγιο, Έντισον Μέντες, Γκουερόν (75' Νομπόα), Λουΐς Βαλέντσια, Κριστιάν Μπενίτες, Φελίπε Καϊσέδο.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν (23' Ντάνι Άλβες), Λουϊζάο, Λούσιο, Μαρσέλο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Ελάνο (61' Ζόσουε), Φελίπε Μέλο, Ροναλντίνιο (71' Ζούλιο Μπαπτίστα), Ρομπίνιο, Λουΐς Φαμπιάνο.

Περού - Χιλή 1-3


Η Χιλή επικράτησε με 3-1 του Περού μέσα στην Λίμα και μεγάλο βήμα πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς βρίσκεται πλέον στην 2η θέση μαζί με την Αργεντινή.

Μόλις στο 2' άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους ο Αλέξις Σάντσες και στο 32' με πέναλτι τους έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων ο Ουμπέρτο Σουάζο.

Δύο λεποτά αργότερα το Περού κατάφερε να μειώσει με τον Γιόχαν Φάνο, αλλά ελπίδες του ελαχιστοποιήθηκαν έπειτα από την αποβολή του Χουάν Βάργκας στο 52', ενώ το τρίτο γκολ των Χιλιανών ήρθε στο 72' από τον Ματίας Φερνάντες.

ΠΕΡΟΥ: Μπουτρόν, Πράντο, Ζαμπράνο, Αλμπέρτο Ροντρίγκες, Χουάν Βάργκας, Νολμπέρτο Σολάνο (79' Αλέξάντερ Σάντσες), Ράινερ Τόρες, Μιγκέλ Άνχελ Τόρες (46' Ντε Λα Χάζα), Λουΐς Ραμίρες, Ντάνιελ Τσάβες (60' Πιέρο Άλβα), Φάνο.
ΧΙΛΗ: Κλαούντιο Μπράβο, Μαουρίσιο Ίσλα (63' Πάμπλο Κοντρέρας), Πόνσε, Ζάρα, Σερεσέδα (76' Εστράδα), Καρμόνα, Μπεσεζούρ, Ματίας Φερνάντες (72' Ροντρίγκο Τέλο), Αλέξις Σάντσες, Ουμπέρτο Σουάζο, Μαρκ Γκονζάλες.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής:

Σάββατο



Ουρουγουάη - Παραγουάη 2-0 (28' Φορλάν, 57' Λουγκάνο)
Αργεντινή - Βενεζουέλα 4-0 (28' Μέσι, 47' Τέβες, 51' Μάξι Ροντρίγκες, 73' Αγκουέρο)
Κολομβία - Βολιβία 2-0 (26' Μακνέλι Τόρες, 90' Ρεντερία)

Κυριακή

Εκουαδόρ - Βραζιλία 1-1 (89' Νομπόα / 72' Ζούλιο Μπαπτίστα)
Περού - Χιλή 1-3 (34' Φάνο / 2' Αλέξις Σάντσες, 32' πέν. Ουμπέρτο Σουάζο, 70' Ματίας Φερνάντες)

Η βαθμολογία
Θέση Ομάδα Αγώνες Βαθμοί
1. Παραγουάη 11 23
2. Αργεντινή 11 19
3. Χιλή 11 19
4. Βραζιλία 11 18
5. Ουρουγουάη 11 16
6. Κολομβία 11 14
7. Εκουαδόρ 11 13
8. Βενεζουέλα 11 10
9. Βολιβία 11 9
10. Περού 11 7

*Οι τέσσερις πρώτες ομάδες προκρίνονται στο ΠK και ο πέμπτος παίζει αγώνα μπαράζ με τον τέταρτο της κεντρικής και βόρειας Αμερικής.

Εκουαδόρ - Βραζιλία 1-1



Περού - Χιλή 1-3



Περού - Χιλή 1-3 (εκτεταμένα στιγμιότυπα)

















































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ