ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Πικέ: "Δέχτηκα τη μείωση αποδοχών γιατί είμαστε οικογένεια, όλοι οι αρχηγοί θα κάνουν το ίδιο"

Ο Ζεράρ Πικέ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα στο ματς με την Σοσιεδάδ | 15 Αυγούστου 2021
Ο Ζεράρ Πικέ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα στο ματς με την Σοσιεδάδ | 15 Αυγούστου 2021 @2021 JOAN MONFORT/AP IMAGES

Ο Ζεράρ Πικέ δήλωσε πως η Μπαρτσελόνα είναι οικογένεια και για αυτό δέχτηκε την πρόταση της διοίκησης για περικοπές στο συμβόλαιό του, τονίζοντας πως το ίδιο θα κάνουν και οι άλλοι αρχηγοί ώστε να δηλωθούν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα.

Ο Ζεράρ Πικέ ήταν εκείνος που πέτυχε το πρώτο γκολ της Μπαρτσελόνα στη μετά-Μέσι εποχή κάνοντας το 1-0 κόντρα στην Σοσιεδάδ το βράδυ της Κυριακής (επικράτησαν 4-2 οι μπλαουγκράνα στο φινάλε, στην πρεμιέρα της νέας La Liga) και αυτό μπορεί κάποιος να το εκλάβει ως καρμικό γεγονός.

Και αυτό γιατί ήταν ο πρώτος εκ των αρχηγών που δέχτηκε την πρόταση της διοίκησης να μειωθούν ακόμα περισσότερο οι αποδοχές του ώστε να μπορέσουν να δηλωθούν κανονικά τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, με τους μπλαουγκράνα να αντιμετώπιζαν πρόβλημα εδώ και καιρό να τους δηλώσουν ελέω του Financial Fair Play που εφαρμόζει η ισπανική λίγκα.

Ο Καταλανός σέντερ μπακ ρωτήθηκε για αυτή τη σημαντική κίνηση στην οποία προχώρησε, στο φινάλε του αγώνα, και βρήκε την ευκαιρία να δείξει την αγάπη του προς την Μπαρτσελόνα, ενώ κατέστησε σαφές πως ανάλογες κινήσεις θα κάνουν και οι άλλοι αρχηγοί της ομάδας: Σέρχιο Μπουσκέτς, Σέρτζι Ρομπέρτο και Τζόρντι Άλμπα.

"Ο Μέσι είναι ο σημαντικότερος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου αλλά πρέπει να συνεχίσουμε. Υπάρχει μεγάλη ποιότητα, θα είμαστε ανταγωνιστικοί και είμαι σίγουρος ότι θα παλέψουμε για όλους τους τίτλους. Χωρίς τον Λέο χάνουνε ταλέντο αλλά έχουμε έναν στόχο. Φέτος θα διασκεδάσουμε", δήλωσε αρχικά ο Πικέ, για να προσθέσει κατόπιν για τη συμφωνία του με τη διοίκηση:

"Γεννήθηκα εδώ, μεγάλωσα εδώ, έζησα όλη σχεδόν τη ζωή μου στην Μπαρτσελόνα. Η κίνηση που έκανα με τη μείωση των αποδοχών; Ήταν αυτό που έπρεπε να κάνω.

Θέλω να τονίσω πως όλοι οι αρχηγοί θα κάνουν το ίδιοι, το έκανα πρώτος επειδή υπήρχε βιασύνη να δηλώσουμε εγκαίρως κάποιους παίκτες και να προλάβουν να παίξουν αλλά θα το κάνουν και οι άλλοι.

Είμαι σε επικοινωνία με τους άλλους αρχηγούς και ξέρω πως θα κάνουν και εκείνοι το βήμα, είναι θέμα χρόνου. Το έκανα για να δηλωθούν οι παίκτες. Είμαστε οικογένεια".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ