ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πεσέιρο: "Θα παίξουμε για τη νίκη"

Πεσέιρο: "Θα παίξουμε για τη νίκη"
πεσειρο

''Εχουμε φιλοδοξίες και κίνητρα'' είπε ο Πεσέιρο.Γκούμας: ''Πάντα για την νίκη''.(21:15 Mega)

Αναλυτικά τα όσα απάντησε στις ερωτ'ησεις των Ελλήνων και Σλοβάκων δημοσιογράφων ο τεχνικός του"τριφυλλιού", Ζοσέ Πεσέιρο:
Πρώτο ευρωπαϊκό ματς για τον Παναθηναϊκό. Τι περιμένει από την ομάδα του και τι να περιμένουμε εμείς από τον ευρωπαίο Παναθηναϊκό;
" Ο Παναθηναϊκός κατ' αρχάς έχει στόχους στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Οπότε ο Παναθηναϊκός θέλει να κερδίσει το ματς και να περάσει στην επόμενη φάση.

Ξέρουμε την αξία της Αρτμέντια, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας, στα κίνητρα που έχουμε και στη φιλοδοξία να περάσουμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης

".

-Υπήρχαν πάρα πολλά προβλήματα στην προετοιμασία της ομάδας, με απουσίες διεθνών παικτών, με διακοπή μετά τη μία μόλις αγωνιστική του πρωταθλήματος και τραυματισμούς. Πόσο έτοιμος μπορεί να είναι ο Παναθηναϊκός στο ματς με την Αρτμέντια;
" Σίγουρα ήταν κάποιες καταστάσεις που δεν ήταν ευνοϊκές για τη δουλειά μας. Αλλά εκτός από αυτό, έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας και πιστεύουμε ότι μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη φάση, χωρίς να ξεχνάμε την αξία του αντιπάλου".

-Η Αρτμέντια, από πλευράς ρυθμού έχει πολλά περισσότερα ματς από τον Παναθηναϊκό. Να περιμένουμε ένα παιχνίδι υπομονής, ή πρωτοβουλίας από το πρώτο λεπτό;

" Σίγουρα γνωρίζουμε αυτήν την κατάσταση. Εμείς έχουμε μόνο ένα ματς στα πόδια μας, ενώ η Αρτμέντια 13 ή 14.

Επίσης ξέρουμε τα προβλήματα με τους παίκτες που έφυγαν για τις Εθνικές και τους τραυματίες, αλλά όπως είπα πριν τίποτα δεν μας αφαιρεί την υπευθυνότητα που έχουμε απέναντι σε αυτό το παιχνίδι και αυτό που εμείς θα πάμε να κάνουμε αύριο (σ.σ. σήμερα) από το πρώτο λεπτό είναι να περάσουμε το στυλ που δουλεύουμε από την αρχή της προετοιμασίας.

Να έχουμε την κατοχή της μπάλας, την κυκλοφορία, να κυριαρχήσουμε στο παιχνίδι για να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σίγουρα ακόμα δεν έχουμε την ποιότητα και την ένταση στο παιχνίδι μας, κυρίως την ένταση θα έλεγα, αλλά αυτό θα μας κάνει να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση στο παιχνίδι για να πάρουμε αυτό που θέλουμε.

Από τη στιγμή που είμαστε Παναθηναϊκός, τίποτα από αυτά δεν μπορεί να μας αφαιρεί τη δυνατότητα να κάνουμε αυτό που πρέπει και να πάρουμε το παιχνίδι





"

-Εχετε κάποια προσωπική εμπειρία από το σλοβακικό ποδόσφαιρο;

" Ποτέ στην καριέρα μου δεν έχω αγωνιστεί εναντίων σλοβακικής ομάδας. Τις τελευταίες ημέρες είδα σε βίντεο κάποια ματς και παρακολούθησα ζωντανά τον αγώνα Πόρτο-Αρτμέντια στην Πορτογαλία όταν η Αρτμέντια κέρδισε την Πόρτο, πριν δύο χρόνια νομίζω".

- Πριν δύο χρόνια μία άλλη ομάδα με πράσινα και παρόμοιο σήμα, η Σέλτικ, έπαιξε εδώ και έχασε με 5-0. Βλέπετε κάποιο σημάδι σε αυτό;

" Σίγουρα δεν περιμένω να χάσουμε με 5-0. Εγώ περιμένω να κερδίσουμε. Αλλά ξέρουμε ότι για να γίνει αυτό πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ καλά".

-Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα, υπάρχουν κάποια πράγματα που περιμένετε να δείτε από την ομάδα σας;

" Παρόλο που είχαμε πράγματα που έχουν διαταράξει την προετοιμασία μας με βάσει αυτά που είχαμε σχεδιάσει από την αρχή της σεζόν, θέλουμε να φτιάξουμε μία συγκεκριμένη φιλοσοφία όσον αφορά την αμυντική και την επιθετική οργάνωση της ομάδας μας. Εκτός από αυτό, θέλουμε στοιχεία όπως: χαρακτήρας, κλάση, θέληση, πάρα πολύ μεγάλη αντοχή, έτσι ώστε να τα δίνουμε όλα μέσα στο γήπεδο".

Γκούμας: "Πάντα η ομάδα παίζει για τη νίκη"

Ο "παλιότερος" παίκτης του Παναθηναϊκού εκπροσωπώντας τους συμπαίκτες του, Γιάννης Γκούμας, ΄συμφώνησε ουσιαστικά με τον Ζοσέ Πεσέιρο, λέγοντας χαρακτηριστικά:

" Ηρθαν δέκα νέοι παίκτες του καλοκαίρι, ωστόσο, η φιλοσοφία δεν αλλάζει και πάντα η ομάδα παίζει για τη νίκη. Εχουμε μελετήσει τους αντιπάλους, δεν θα έχουμε παθητικό ρόλο και θα επιδιώξουμε να έχουμε την κατοχή της μπάλας για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Είτε παίζεις με την Μπαρτσελόνα είτε με υποδεέστερο αντίπαλο δεν έχεις τύχη εάν δεν αγωνιστείς, όπως πρέπει. Εμείς εφαρμόσουμε τα όσα μας έχει πει ο προπονητής και να πετύχουμε ένα εκτός έδρας γκολ. Όλοι ξέρετε τη βαρύτητα του εκτός έδρας γκολ

".

Βάις: "Εχει καλούς και δυνατούς παίκτες ο ΠΑΟ"

Ο τεχνικός της Αρτμέντια, Βλάντιμιρ Βάις στις δηλώσεις του για την αυριανή αναμέτρηση με το "τριφύλλι" σχολίασε μεταξύ άλλων: "Παρακολούθησα την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό. Ο αντίπαλός μας διαθέτει καλούς και δυνατούς παίκτες", ενώ απαντώντας αν έχει αμφιβολίες για την ενδεκάδα που θα παρατάξει, είπε σχετικά: "Ξέρω τους 11 που θα αγωνιστούν, αύριο".



Σε ερώτηση που έγινε στον προπονητή των Σλοβάκων, έαν η Αρτμέντια έχει προβάδισμα ένεκα του γεγονότος ότι έχει δώσει περισσότερα ματς, υποστήριξε "αινιγματικά": "Αν κερδίσουμε θα πείτε ότι ήμασταν πιο έτοιμοι, αν χάσουμε ότι ήμασταν περισσότερο κουρασμένοι".



Κόζακ: "Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα"

Με κολακευτικά λόγια για την ελληνική ομάδα αναφέρθηκε και ο Γιόν Κόζακ, ένας εκ των αστεριών των Σλοβάκων, ο οποίος τόνισε για το "μέγεθος" του Παναθηναϊκού: "Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα. Συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κλαμπ".



Με Μάτος και ένα ερωτηματικό...


Ενα ευχάριστο νέο αλλά και έναν ευχάριστο πονοκέφαλο είχε κατα την διάρκεια της τελευταίας προπόνησης του Παναθηναϊκού, ο Ζοσέ Πεσέιρο. Ο τεχνικός των "πράσινων" στην προπόνηση που στο Τεχέλνε Πόλε, γήπεδο όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας, είδε τον Μαρτσέλο Μάτος να ολοκληρώνει χωρίς ενοχλήσεις το πρόγραμμα και να τίθεται στην διάθεσή του.

Στην προπόνηση -που έγινε υπό το βλέμμα των κ. Μήτσου και κ. Βέλιτς- ο Πορτογάλος τεχνικός δοκίμασε τους βασικούς έχοντας ένα δίλημμα για τον παρτενέρ του Σαλπιγγίδη, με τον Παπαδόπουλο να είναι το φαβορί αλλά και τους Μάντζιο και Εντογιέ να προβάρουν ως αουτσάιντερ.



























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ