ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Πέρεθ: "Αυτός δεν είναι ο δικός μου Εμπαπέ, προτιμώ να μείνει στην Παρί"

Ο Κιλιάν Εμπαπέ στην προθέρμανση πριν το Ανζέ - Παρί Σεν Ζερμέν
Ο Κιλιάν Εμπαπέ στην προθέρμανση πριν το Ανζέ - Παρί Σεν Ζερμέν © 2022 JEREMIAS GONZALEZ / AP IMAGES

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ σε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην εκπομπή Chiringuito αναφέρθηκε στην αποτυχημένη προσπάθεια απόκτησης του Κιλιάν Εμπαπέ, τονίζοντας πως ο 23χρονος δέχθηκε μεγάλες πιέσεις με αποτέλεσμα να αλλάξει απόφαση,

Τους τελευταίους μήνες τα μεταγραφικά σενάρια ήθελαν τον Κιλιάν Εμπαπέ να ντύνεται στα "λευκά" και να είναι έτοιμος να αγωνιστεί στη Ρεάλ, κάνοντας ένα παιδικό όνειρό του πραγματικότητα.

Τελικά, η Παρί Σεν Ζερμέν κατάφερε να τον πείσει να μείνει στη Γαλλία, με τον πρόεδρο των "μερένγκες", Φλορεντίνο Πέρεθ, να υποστηρίζει πως η πίεση που δέχθηκε ο Γάλλος διεθνής από την πολιτική σκηνή της χωράς ήταν καθοριστική για την απόφασή του.

Ο ισχυρός άνδρας των Μαδριλένων φιλοξενήθηκε στην ισπανική εκπομπή Chiringuito, στη διάρκεια της οποίας ανέλυσε τι πήγε λάθος στη μεταγραφή του Εμπαπέ.

"Άλλαξε, τού προσφέρουν άλλα πράγματα, τον πιέζουν και είναι ήδη ένας άλλος ποδοσφαιριστής. Δεν υπάρχει κανείς στη Ρεάλ που να είναι πάνω από τον σύλλογο. Είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής, μπορεί να κερδίσει πολλά περισσότερα από άλλους, αλλά είναι ένα συλλογικό άθλημα και έχουμε αξίες και αρχές που δεν μπορούμε να αλλάξουμε. Τον αγαπώ, έκανε προσπάθεια, αλλά η πίεση τον έκανε να αλλάξει και δεν είναι εύκολο. Νομίζω ότι η μητέρα του ήθελε να έρθει στη Ρεάλ, γιατί ήταν το όνειρό του από μικρό παιδί. Λένε ότι (η μητέρα του) αισθάνεται ντροπή.

Ο Εμπαπέ που επρόκειτο να έρθει εδώ δεν είναι αυτός. Αν είναι, προτιμώ να μείνει στην Παρί. Θέλω τον άνθρωπο που το ονειρευόταν. Αυτός ο Εμπαπέ δεν είναι ο Εμπαπέ μου, που αρνείται να παρευρεθεί σε εκδήλωση χορηγού με την εθνική του ομάδα. Δεν το θέλω αυτό. Θα μπορούσε να ήταν καταστροφή, αλλά θεωρώ πως τον έχουν μπερδέψει.

Μου έστειλε ένα μήνυμα και του απάντησα. Είδα αμέσως ότι δεν ήταν ο Εμπαπέ που ήθελα. Κανένας παίκτης στην ιστορία της Ρεάλ δεν ήταν πάνω από τους άλλους και αυτό είναι ένα συλλογικό παιχνίδι. Δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε μία μεταγραφή που θέτει σε κίνδυνο την ομάδα.

Είχε πάρει παράταση να υπογράψει, αλλά για κάποιον λόγο άλλαξε γνώμη. Δεν είναι εύκολο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να σου ζητά να μην φύγεις. Αυτό στη Γαλλία και μετά στο Κατάρ (η διοίκηση) να σου προσφέρουν κάποια πράγματα που σε τρελαίνουν λίγο".

Στη συνέχεια σχολίασε την άρνηση του παίκτη να παραβρεθεί σε εκδήλωση χορηγού των "τρικολόρ", επειδή δεν ήθελε να συνδεθεί το όνομά του με τη συγκεκριμένη εταιρεία

"Ένας παίκτης δεν είναι τραγουδιστής ή ηθοποιός, είναι παίκτης μιας ομάδας στην οποία όλοι είναι ίσοι. Κανείς δεν είναι πάνω από τους άλλους. Νομίζω ότι αυτό που τον έχει επηρεάσει περισσότερο είναι πίεση που δέχθηκε από την Κυβέρνηση. Καταλαβαίνω ότι θα ήταν πολύ μπλοκαρισμένος, έλεγε σε όλη του τη ζωή ότι όνειρό του είναι να παίξει στη Μαδρίτη και στο τέλος πέρασε πολύ άσχημα".

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LA LIGA ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ