STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 2-1

ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 2-1
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΣ έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Ντε Βινσέντι επικράτησε με 2-1 του Αστέρα στα Γιάννενα και τον προσπέρασε στην βαθμολογία των πλέι-οφ. Τσουκαλάς, Ιλιτς τα γκολ των νικητών, εκπληκτικό το τέρμα του Σανκαρέ.

Με το δεξί ξεκίνησε τα πλέι-οφ ο ΠΑΣ Γιάνινα επικρατώντας του Αστέρα Τρίπολης με 2-1 στους "Ζωσιμάδες". Οι γηπεδούχοι, παρά την αγωνιστική απραξία των 24 ημερών, μπόρεσαν να βγάλουν στο γήπεδο όση ενέργεια χρειαζόταν για να εκμεταλλευτούν τόσο την σωματική όσο και την πνευματική κόπωση των Αρκάδων από τον επεισοδιακό τελικό κυπέλλου το περασμένο Σάββατο.

Ο Ντε Βινσέντι ήταν σε εξαιρετική ημέρα και πατώντας γκάζι στο ξεκίνημα της επανάληψης οδήγησε τον ΠΑΣ στο ''τρίποντο''. Ο Τσουκαλάς άνοιξε το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό, ο Σανκαρέ απάντησε γρήγορα με ένα εκπληκτικό τέρμα (14'), αλλά ο Ιλιτς είχε κρύο αίμα στο τετ-α-τετ μετά από τη φοβερή κάθετη πάσα του Ντε Βινσέντι (67').

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του ΠΑΣ κόντρα στον Αστέρα μετά από 4 σερί ήττες σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Συνολικά στη μεταξύ τους ιστορία, οι Ηπειρώτες πήραν την 4η νίκη έναντι 6 των Αρκάδων (απουσιάζει η ισοπαλία στα 10 ματς).

Στα της βαθμολογίας των πλέι-οφ, η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου πήρε τους 3 πρώτους βαθμούς και προσπέρασε τον Αστέρα που μπήκε στο μίνι πρωτάθλημα με 2, πλησιάζοντας παράλληλα στον πόντο τον ΠΑΟΚ που έχασε 2-1 στο Περιστέρι.

Βαθομολογία: ΠΑΟΚ 4, Ατρόμητος 3, ΠΑΣ Γιάννινα 3, Αστέρα 2.

Δείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης

Φύλλο Αγώνα

Γήπεδο: Εθν. Στάδιο Ιωαννίνων ''Οι Ζωσιμάδες''

Διαιτητές: Παππάς, Ακριβός, Ελευθερίου

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Πάντος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης, Ντε Βινσέντι, (Ντάσιος 85'), Γεωργίου (Βίλα 71'), Ιλιτς, Τζημόπουλους (Οικονόμου 80').

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Κοντοές, Ουσέρο (Μπακασέτας 72'), Αλβάρεζ, Ντε Μπλάσις, Ναβάρο (Ουρτάδο 46'), Ράγιος, Καλαντζής (Λέντσε 46').

Γκολ: Τσουκαλάς 8', Ιλιτς 67' - Σανκαρέ 14'

Κίτρινες: Γεωργίου 42' - Σανκαρέ 12', Αλβάρεζ 36', Ντε Μπλάσις 85'

ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 2-1
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Χριστόπουλος επέλεξε το αγαπημένο του 4-2-3-1 με τον Φεγκρούς στην εστία και τους Πάντο, Τζημόπουλο, Κολοβέτσιο, Μιχαήλ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά. Αμυντικά χαφ οι Τσουκαλάς, Λίλα και η τριάδα πίσω από τον προωθημένο Ιλιτς, οι Γεωργίου, Ντε Βινσέντι και Κοροβέσης.

Ο Σάκης Τσιώλης κατέβασε την ίδια 11άδα με τον τελικό του κυπέλλου με εξαίρεση τις δύο αναγκαστικές αλλαγές των Πιπίνη (τραυματίας) και Περόνε (τιμωρημένος). Την θέση του πρώτου πήρε ο Αλβάρεζ ο οποίος πήγε στα χαφ μαζί με τον Ουσέρο, με τον Κοντοέ να περνά πίσω αριστερά. Την θέση του δεύτερου πήρε στην κορυφή της επίθεσης ο Καλαντζής.

Στις υπόλοιπες θέσεις του 4-2-3-1, ο Φούλοπ στο τέρμα, ο Τσαμπούρης πίσω δεξιά, οι Σανκαρέ και Κουρμπέλης στο κέντρο της άμυνας, και οι Ντε Μπλάσις, Ράγιος, Ναβάρο στην τριάδα πίσω από τον Καλαντζή.

Γκολ ο ΠΑΣ, γκολάρα ο Αστέρας

Παρά την αγωνιστική απραξία των 24 ημερών, ο ΠΑΣ ξεκίνησε τον αγώνα με ρυθμό και αφού είχε δύο καλές στιγμές με τους Ιλιτς (3') και Γεωργίου (6'), άνοιξε το σκορ με το δυνατό σουτ του Τσουκαλά από κοντά στο 8ο λεπτό. Ο Αστέρας όμως αντέδρασε άμεσα, έχοντας αρχικά ένα γκολ του Κουρμπέλη που ακυρώθηκε ως οφσάιντ (10') και στη συνέχεια ένα εκπληκτικό τέρμα του Σανκαρέ (14') που έφερε τον αγώνα στα ίσα.

Η ισοφάριση έβαλε φρένο στην επιθετική ορμή του ΠΑΣ και ο αγώνας μετά το εκρηκτικό πρώτο τέταρτο έχασε τον ρυθμό του. Οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν την συνοχή τους και δεν επέτρεψαν στους Ηπειρώτες να μπαίνουν με ευκολία στην περιοχή. Σε αυτό βοήθησε και η μετατόπιση στο κέντρο της άμυνας του Αλβάρεζ αντί του Κουρμπέλη. Δύο σουτ των Ντε Βινσέντι (30'), Κοροβέση (31') μπλόκαρε άνετα ο Φούλοπ, ενώ επιθετικά οι Αρκάδες δεν απείλησαν τον Φεγκρούς.

Αργεντίνικο τανγκό!

Η επανάληψη άρχισε με τον Σάκη Τσιώλη να έχει προβεί σε δύο αλλαγές. Ο Αστέρας φάνηκε στο ξεκίνημα να ελέγχει την αναμέτρηση αλλά ο Ντε Βινσέντι είχε διαφορετική άποψη και ήταν αυτός που έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες στο 55' (σούταρε άουτ) και στο 58' (εντυπωσιακή επέμβαση Φούλοπ). Λίγο αργότερα (67') ο Αργεντινός ανέλαβε ρόλο δημιουργού βγάζοντας εκπληκτική κάθετη μπαλιά στον Ιλιτς που δεν αστόχησε στο τετ-α-τετ (2-1). Αμέσως μετά (68') ο Ντε Βινσέντι σούταρε από μακρυά μόλις άουτ.

Η πρώτη καλή στιγμή του Αστέρα στο β' ημίχρονο ήρθε με το σουτ του Ντε Μπλάσις που έδιωξε σε κόρνερ ο Φεγκρούς (76'). Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεση για την ισοφάριση με τον Τσιώλη να ανεβάζει τον Σανκαρέ στην κορυφή της επίθεσης. Ωστόσο την μεγάλη ευκαιρία την είχε ο ΠΑΣ στο 92', όταν ο Φούλοπ έδιωξε με υπερένταση το σουτ του Ντάσιου.

ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 2-1
INTIME SPORTS

MVP

Ο Ντε Βινσέντι απέδειξε σε ένα ακόμα ματς για πιο λόγο τον επέλεξε ο Ολυμπιακός για την επόμενη σεζόν. Ο Αργεντίνος ήταν ο μαέστρος της επίθεσης του ΠΑΣ, δημιουργώντας ευκαιρίες τόσο για τον εαυτό του όσο και για τους συμπαίκτες του. Αποκορύφωμα η ασίστ στον Ιλιτς για το 2-1. Στο 85' ο Ντε Βινσέντι έγινε αλλαγή και ο κόσμος του ΠΑΣ του χάρισε ένα μοναδικό ''standing ovation''.

Αδύναμος κρίκος

Ο... τελικός κυπέλλου. Ο Αστέρας είχε να διαχειριστεί τόσο την σωματική κόπωση από τον εξαντλητικό αγώνα του Σαββάτου, όσο και την πνευματική από τον τρόπο με τον οποίο ηττήθηκε. Ο Σάκης Τσιώλης επέλεξε να μην φρεσκάρει την ομάδα και το πλήρωσε, καθώς οι Αρκάδες έδωσαν σημεία ζωής για ελάχιστα λεπτά μετά το γκολ του Τσουκαλά.

Στατιστικά Αγώνα

2 Goal 1
2 Ασίστ 1
15 Τελικές Προσπάθειες 5
7 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 1
6 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 4
2 Κεφαλιές 0
2 Αποκρούσεις 6
8 Επεμβάσεις 13
27 Κλεψίματα 26
12 Φάουλ 23
0 Οφσάιντ 5
5 Κόρνερ 4
54 Λάθη 41
9/18 Γεμίσματα 4/15
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ