CHAMPIONS LEAGUE

Παρί Σεν Ζερμέν - Μάντσεστερ Σίτι: Ο ευρωπαϊκός θρόνος δεν χωράει και τις δύο

PSG's Kylian Mbappe celebrates after scoring his team second goal during the French Cup soccer match between PSG and Lille at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Wednesday, March 17, 2021. (AP Photo/Thibault Camus)
PSG's Kylian Mbappe celebrates after scoring his team second goal during the French Cup soccer match between PSG and Lille at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Wednesday, March 17, 2021. (AP Photo/Thibault Camus) @ 2021 THIBAULT CAMUS/ASSOCIATED PRESS

Η ώρα της κρίσης έφτασε για Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι καθώς κοντράρονται στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό στο Champions League, με κάθε μία να ονειρεύεται το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη για να διεκδικήσει την πρώτη της μεγάλη κούπα.

Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι έχουν βάλει ως στόχο την τελευταία δεκαετία να κυριαρχήσουν εντός και εκτός συνόρων και μπορεί σε Γαλλία και Αγγλία αντίστοιχα να έχουν χορτάσει πολλούς εγχώριους τίτλους αυτό το διάστημα, ωστόσο υπάρχει κάτι που τους λείπει αφάνταστα και δεν είναι άλλο από την υπέρτατη διάκριση: τον τίτλο του Champions League.

Φέτος, αμφότερες δείχνουν έτοιμες και ικανές να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο για να ανέβουν στο ευρωπαϊκό Έβερεστ όμως η μοίρα ή καλύτερα η κληρωτίδα τα έφερε έτσι, ώστε μόνο μία εκ των δύο να δοκιμάσει την τύχη της στον τελικό, μιας που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο πλαίσιο των ημιτελικών της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι Νεϊμάρ και Εμπαπέ θα οδηγήσουν σε έναν ακόμα θρίαμβο την Παρί του Ποτσετίνο ώστε να παίξει σε δεύτερο σερί τελικό ή η γαλάζια αρμάδα του Γκουαρδιόλα θα γράψει ιστορία εξασφαλίζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της τη συμμετοχή σε αυτόν; Οι πρώτες απορίες ίσως λυθούν το βράδυ της Τετάρτης (28/4) στο χορτάρι του "Παρκ Ντε Πρενς"...

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟ, ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ

Η Παρί Σεν Ζερμέν παλεύει, έχοντας επιβάλλει την κυριαρχία της εντός των συνόρων, να ανέβει επίπεδο και στην Ευρώπη και την τελευταία διετία δείχνει να το έχει πετύχει. Την περασμένη σεζόν έφτασε στον πρώτο τελικό Champions League στην ιστορία της όπου τον έχασε από την Μπάγερν Μονάχου ενώ φέτος είναι αποφασισμένη να φτάσει ξανά στη βρύση αλλά αυτή τη φορά να ξεδιψάσει.

Στη φάση των ομίλων τερμάτισε 1η αφήνοντας τις Λειψία και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να "φαγωθούν" μεταξύ τους για το δεύτερο εισιτήριο (κατέληξε σε γερμανικά χέρια και υποβίβασε τους Άγγλους στο Europa League), ενώ στη συνέχεια έκανε επίδειξη δύναμης, αποκλείοντας στη φάση των "16" την Μπαρτσελόνα του Μέσι και στα προημιτελικά την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπάγερν.

Συνδετικός κρίκος αυτών των δύο αναμετρήσεων ήταν ο εξωπραγματικός Κιλιάν Εμπαπέ, που οδήγησε τους Παριζιάνους σε δύο σπουδαίες εκτός έδρας επιτυχίες, με το χατ-τρικ του στο "Καμπ Νόου" (4-1 τους Καταλανούς) και τα δύο γκολ του στην "Αλιάντς Αρένα" (3-2 τους Βαυαρούς) και ουσιαστικά σε δύο μεγαλειώδεις προκρίσεις.

"Η Μάντσεστερ Σίτι είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο, χάρη και στον προπονητή της. Θα είναι πιο δύσκολο απ'ό,τι με την Μπάγερν. Δεν ξέρουμε αν θα μπορέσουμε να επιβληθούμε. Προσπαθήσαμε να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και είμαστε αισιόδοξοι", τόνισε ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, που θα επιθυμεί φυσικά η ευρωπαϊκή του κόντρα με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να έχει την ίδια κατάληξη με εκείνη του 2019, όταν ως προπονητής της Τότεναμ απέκλεισε τους "πολίτες" σε αγγλικό "εμφύλιο" στα προημιτελικά.

Μοναδική απουσία ο μακροχρόνια απόντας Μπερνάτ (τραυματίας) για τους πρωταθλητές Γαλλίας, που έχουν σκοράρει στα 43 από τα 45 τελευταία παιχνίδια τους στο Champions League, μένοντας άσφαιροι στον φετινό δεύτερο προημιτελικό με την Μπάγερν (ήττα με 1-0 στο Παρίσι) και στον περυσινό τελικό και πάλι απέναντι στους Βαυαρούς (ήττα με 1-0 στο "Λουζ" της Λισσαβώνας).

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΓΥΡΕΥΕ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ

Μετά από τρεις χαμένους προημιτελικούς στις ισάριθμες προηγούμενες σεζόν, η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται για δεύτερη φορά στην ιστορία της μεταξύ των 4 καλύτερων ομάδων του Champions League (η προηγούμενη ήταν το 2016 με τον Πελεγκρίνι στον πάγκο) και πρώτη επί εποχής Πεπ Γκουαρδιόλα στην τεχνική ηγεσία της.

Τα γερμανικά εμπόδια των Γκλάντμπαχ και Ντόρτμουντ δεν μπόρεσαν να σταθούν εμπόδιο στις δύο προηγούμενες νοκ-άουτ σειρές στους γαλάζιους του Μάντσεστερ, που ταξίδεψαν στην Πόλη του Φωτός με εξαιρετική ψυχολογική διάθεση μετά από την κατάκτηση του League Cup την περασμένη Κυριακή (1-0 την Τότεναμ) και τη διαφαινόμενη κατάκτηση του τίτλου της Premier League για τρίτη φορά την τελευταία τετραετία.

"Στα τελευταία 33 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις έχουμε πάρει τη νίκη στα 30, αυτή η ομάδα στήνει έναν μύθο. Τέσσερις σερί κατακτήσεις League Cup είναι κάτι ασύλληπτο και σίγουρα δηλώνει πολλά για την ψυχοσύνθεσή μας. Απέναντι στην Παρί θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να σκοράρουμε.

Οι Νεϊμάρ και Εμπαπέ είναι φανταστικοί παίκτες, υψηλής ποιότητας. Θα προσπαθήσουμε να τους σταματήσουμε", τόνισε στις δηλώσεις του ο Γκουαρδιόλα υπογραμμίζοντας πως "η εμπειρία των αποτυχιών των προηγουμένων ετών είναι σύμμαχος και όχι απέναντί μας".

Δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό αγωνιστικό πρόβλημα ο Καταλανός τεχνικός, που απέναντι στον Ποτσετίνο έχει ρεκόρ 10 νίκες - 5 ισοπαλίες - 3 ήττες. Εξαιρετικό το ρεκόρ της Σίτι στα 16 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της στο Champions League, με τον απολογισμό της να είναι 11 νίκες - 3 ισοπαλίες - 2 ήττες.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Νάβας, Φλορέντσι, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Ντιαλό, Γκέιγ, Παρέδες, Βεράτι, Ντι Μαρία, Νεϊμάρ, Εμπαπέ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Στόουνς, Κανσέλο, Ρόντρι, Γκιουντογκάν, Μαχρέζ, Ντε Μπράινε, Φόντεν, Μπερνάρντο Σίλβα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2021 Thibault Camus/Associated Press

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ