ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Παρί: Η κόντρα Λεονάρντο - Ποτσετίνο διώχνει τον έναν απ' τους δύο

Ο πρόεδρος της Παρί, Νασέρ αλ Κελαϊφί, με τον αθλητικό διευθυντή, Λεονάρντο, κατά τη διάρκεια προπόνησης πριν από τον τελικό Champions League 2019-2020 με αντίπαλο την Μπάγερν, Λισαβόνα | Σάββατο 22 Αυγούστου 2020
Ο πρόεδρος της Παρί, Νασέρ αλ Κελαϊφί, με τον αθλητικό διευθυντή, Λεονάρντο, κατά τη διάρκεια προπόνησης πριν από τον τελικό Champions League 2019-2020 με αντίπαλο την Μπάγερν, Λισαβόνα | Σάββατο 22 Αυγούστου 2020 © 2021 DAVID RAMOS/ASSOCIATED PRESS

Η κόντρα του Λεονάρντο με τον Μαουρίσιο Ποτσετίνο στην Παρί αναμένεται να στοιχίσει τη θέση ενός εκ των δύο ενόψει της νέας σεζόν.

Η αποτυχημένη σεζόν της Παρί ολοκληρώθηκε και η νέα αναμένεται να εκκινήσει με σημαντικές αλλαγές, ωστόσο μέχρι στιγμής είναι άγνωστο το πόστο στο οποίο θα σημειωθούν αυτές. Η κόντρα του τεχνικού διευθυντή Λεονάρντο με τον προπονητή Μαουρίσιο Ποτσετίνο μαίνεται εδώ και μήνες και δεν αποκλείεται ένας εξ αυτών να μη βρίσκεται στην ομάδα τον Σεπτέμβριο.

Προ ημερών, η Parisien γνωστοποίησε ότι ο Αργεντινός τεχνικός είναι δυσαρεστημένος από τη δύσκολη σχέση που διατηρεί με τον προϊστάμενό του. Ο Ποτσετίνο θεωρεί ότι έχει λιγότερες αρμοδιότητες από όσες πρέπει και δεν μετέχει σε σημαντικές αποφάσεις, τις οποίες έχει αναλάβει ο Λεονάρντο. Τρανό παράδειγμα οι ανανεώσεις των Πρεσνέλ Κιμπεμπέ και Λαϊβίν Κιρζαβά, στις οποίες δεν είχε λόγο ο προπονητής της ομάδας.

Ο ίδιος ο Βραζιλιάνος διέψευσε στο Europe1 το σενάριο αποχώρησης του Ποτσετίνο: "Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο έχει δύο χρόνια συμβόλαιο εδώ στην Παρί και είμαστε χαρούμενοι με αυτόν". Μία ημέρα έπειτα απ' αυτές τις δηλώσεις όμως, η Liberation δημοσίευσε ότι ο Ποτσετίνο επιθυμεί να αποχωρήσει από το σύλλογο και ότι ενημέρωσε τους αρμόδιους παράγοντες.

Με τη διασφάλιση "εισιτηρίου" Champions League για τη νέα σεζόν, η συμφωνία του Ποτσετίνο με την Παρί που υπεγράφη τον Ιανουάριο επεκτάθηκε αυτόματα. Ωστόσο, ο 49χρονος τεχνικός φέρεται να βρέθηκε στο στόχαστρο τόσο της Ρεάλ, πριν αναλάβει ο Κάρλο Αντσελότι, όσο και της Τότεναμ, πριν πάρει προτεραιότητα ο Αντόνιο Κόντε.

Την ίδια στιγμή, ο Λεονάρντο εμφανίζεται να χάνει τα στηρίγματά του στο σύλλογο. Ήδη έχει διακοπεί κάθε επικοινωνία με το διευθυντή... επικοινωνίας της ομάδας, Ζαν Μαρσιάλ Ριμπ, ενώ κι η πλειονότητα των παικτών τάσσονται κατά του Βραζιλιάνου παράγοντα και υπέρ του Ποτσετίνο σε αυτήν την κόντρα, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ.

Τελευταίο πλήγμα στην εικόνα του είναι η αποκάλυψη ότι η διοίκηση της Παρί εξετάζει ήδη περιπτώσεις αθλητικών διευθυντών που θα μπορούσαν να πάρουν τη θέση του, με ένα όνομα εξ αυτών να είναι του Φάμπιο Παράτιτσι, που αποχώρησε έπειτα από 11 χρόνια σε ανάλογο πόστο στη Γιουβέντους.

TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΓΑΛΛΙΑ LIGUE 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ