ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Η Γιουβέντους αφήνει το διευθυντή της να φύγει έπειτα από 11 χρόνια

Παίκτες της Γιουβέντους πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Αταλάντα στον τελικό του Coppa Italia 2020-2021 στο "Μαπέι", Ρέτζιο Εμίλια | Τετάρτη 19 Μαΐου 2021
Παίκτες της Γιουβέντους πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Αταλάντα στον τελικό του Coppa Italia 2020-2021 στο "Μαπέι", Ρέτζιο Εμίλια | Τετάρτη 19 Μαΐου 2021 © 2021 ANTONIO CALANNI/ASSOCIATED PRESS

Ο Φάμπιο Παράτιτσι, διευθυντικό στέλεχος της Γιουβέντους, αποτελεί το πρώτο "θύμα" της κακής σεζόν, αποχωρώντας έπειτα από 11 χρόνια στο σύλλογο.

Ο Φάμπιο Παράτιτσι θα αποχωρήσει από τη Γιουβέντους στα τέλη Ιουνίου, όταν ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του, έπειτα από 11 χρόνια παρουσίας στο σύλλογο με τον οποίο συνέδεσε το όνομά του με τίτλους. Ο διευθυντής των "μπιανκονέρι" ουσιαστικά αποτελεί την πρώτη σελίδα των αλλαγών που θα γίνουν το καλοκαίρι, έπειτα από την απώλεια του τίτλου και τον τερματισμό στην 4η θέση της Serie A.

"Ήταν υπέροχα χρόνια επαγγελματικής ανάπτυξης και ισχυρών συναισθημάτων. Η Γιουβέντους μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω τη δουλειά μου με απόλυτη ελευθερία και χωρίς περιορισμούς, σεβόμενη το ρόλο μου. Γι' αυτό θέλω να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους, τους συνεργάτες, τους παίκτες, τους προπονητές, τους μετόχους και ειδικά τον πρόεδρο Αντρέα Ανιέλι", δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ο Ιταλός παράγοντας προσελήφθη μαζί με τον Μπέπε Μαρότα το 2010, ύστερα από μία εξαιρετική δουλειά στη Σαμπντόρια. Οι δυο τους συνεργάστηκαν μέχρι το 2018, όταν ο Μαρότα αποχώρησε για την Ίντερ και ο Παράτιτσι ανέλαβε τη θέση του διευθυντή ποδοσφαίρου.

Ο Παράτιτσι και ο αντιπρόεδρος Πάβελ Νέντβεντ φέρονται οι πρωτεργάτες της αποπομπής του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι το καλοκαίρι του 2019 και γι' αυτό η παρουσία τους στη διοίκηση του συλλόγου εκμηδένιζε τις πιθανότητες επιστροφής του Ιταλού τεχνικού.

Η απομάκρυνση του Παράτιτσι "φουντώνει" ξανά τα σενάρια της επιστροφής Αλέγκρι στο Τορίνο, χωρίς να αποκλείεται ο "εκλεκτός" να είναι κάποιος άλλος ή ακόμα και η παραμονή του Αντρέα Πίρλο, έστω κι αν αυτό το σενάριο συγκεντρώνει ελάχιστες ελπίδες.

Photo Credits: © 2021 Antonio Calanni/Associated Press

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ