CHAMPIONS LEAGUE

Πάουλο Σόουζα: "Λατρεύω τον ΠΑΟ"

Πάουλο Σόουζα: "Λατρεύω τον ΠΑΟ"
παουλο σοουζα

Διχασμένος για το ματς Παναθηναϊκού-Ίντερ δηλώνει ο Πάουλο Σόουζα, που θα βρεθεί στις εξέδρες του ΟΑΚΑ

Ο Πάουλο Σόουζα βρίσκεται στην Αθήνα και παραχώρησε συνέντευξη με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο συνδρομικό κανάλι Novasport, λόγω της πρεμιέρας των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και το SPORT 24 σας παρουσιάζει αποσπάσματα.
Ο Σόουζα αναφέρει γιατί απόψε θα είναι διχασμένος, αποκαλύπτει ποια είναι η ομάδα της καρδιάς του ενώ τονίζει γιατί νιώθει δέος μέσα στο ΟΑΚΑ.

" Είναι ένα παιχνίδι που με αναγκάζει να διχάζομαι. Γιατί από τη μια είναι η ομάδα της καρδιάς μου που αγαπάω και λατρεύω, ο Παναθηναϊκός, και από την άλλη ένας πολύ καλός μου φίλος, ο Ζοσέ Μουρίνιο, και ένας σπουδαίος Πορτογάλος παίκτης, ο Κουαρέσμα. Η καρδιά μου είναι μοιρασμένη. Θέλω να γίνει ένα καλό ματς με πολλά γκολ και να ευχαριστηθεί ο κόσμος που θα βρεθεί στο γήπεδο", είπε αρχικά ο Σόουζα.

Μιλώντας μέσα από το ΟΑΚΑ, ο Πορτογάλος παλαίμαχος άσος μίλησε για όσα είχε ζήσει τη μεγάλη βραδιά με τη Γιουβέντους, αναφέροντας: " Βλέποντας το γήπεδο μού έρχονται ένα σωρό αναμνήσεις και έχω συγκινηθεί, σαν να ακούω στα αυτιά μου τις ιαχές των φιλάθλων να φωνάζουν το όνομά μου. Πραγματικά αυτές οι στιγμές θα μου μείνουν αξέχαστες", τόνισε και συμπλήρωσε για όσα ενημερώνεται γύρω από την ελληνική ομάδα, λέγοντας:

" Παρακολουθώ τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, έχει αποκτήσει σημαντικά ονόματα του χώρου, όπως ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, το ζητούμενο όμως είναι να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο σε διάρκεια. Γνωρίζω ότι στην ομάδα έχουν αλλάξει πολλά".

Ο Πορτογάλος, ο οποίος είναι μάνατζερ παικτών κάτω των 21 ετών, είναι προσωπικός φίλος του τεχνικού του Αστέρα Τρίπολης, Κάρλος Καρβαλιάλ, και για το λόγο αυτό βρέθηκε στην Τρίπολη και είδε το ματς των γηπεδούχων με την ΑΕΛ.

Σιμάο: " Είμαστε έτοιμοι"

Πανέτοιμος να αντιμετωπίσει τους αστέρες της Ίντερ εμφανίστηκε ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Goal News", από την οποία το SPORT 24 σάς παρουσιάζει αποσπάσματα.

Είστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσετε την Ίντερ;

" Ναι, είμαστε έτοιμοι. Είναι το πρώτο μας παιχνίδι στη διοργάνωση και θα πρέπει να εμφανιστούμε όχι 100, αλλά 120% έτοιμοι κι αποφασισμένοι να τα καταφέρουμε. Παίζουμε με μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και πρέπει να τα δώσουμε όλα. Τη σέβομαι, είναι μία μεγάλη ομάδα, με πολύ καλό προπονητή, αλλά και ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλη ομάδα και θα πάμε για να τη νικήσουμε. Κι αυτοί θα πρέπει να μας σέβονται".

Είναι το πρώτο σου παιχνίδι στη διοργάνωση. Αισθάνεσαι αγχωμένος;

" Καθόλου. Για μένα είναι το ίδιο σημαντικό είτε παίζουμε με την Ίντερ είτε με τις άλλες ομάδες του ομίλου. Δεν αλλάζει κάτι. Με χαροποιεί το γεγονός ότι θα συναντήσω πολλούς μεγάλους σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, αλλά κι εμείς έχουμε αρκετά αστέρια. Και νιώθω πολύ καλά που θα τους έχω δίπλα μου".

Στο ματς με την Ίντερ το γήπεδο θα είναι και πάλι γεμάτο. Τρίτο sold out μέσα σε λίγες ημέρες. Δεν είναι και μικρό πράγμα.

" Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ξέρουμε ότι έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Όλοι οι παίκτες στον κόσμο θα ήθελαν να παίζουν μπροστά σε μία τέτοια ατμόσφαιρα. Το γεμάτο γήπεδο μάς κάνει να αισθανόμαστε περήφανοι που ανήκουμε στον Παναθηναϊκό, που παίζουμε για τον Παναθηναϊκό. Το γεμάτο γήπεδο είναι μία μεγάλη απόδειξη ότι οι φίλοι μας πιστεύουν σ' αυτήν την ομάδα και πρέπει να τους το ανταποδώσουμε".

Σίλβα: " Κατεβαίνουμε για να νικήσουμε"

Για την αναμέτρηση με τους πρωταθλητές Ιταλίας μίλησε και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, που έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα "Sportday" και παρακάτω παρατίθενται αποσπάσματα από αυτήν.

Τι πιστεύεις για το ματς με την Ίντερ;

" Υπάρχει διαφορά από παιχνίδι σε παιχνίδι, από το πρωτάθλημα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά για μένα ο τρόπος σκέψης δεν αλλάζει. Κατεβαίνουμε για να νικήσουμε την Ίντερ. Παίζουμε στην έδρα μας, έχουμε τον κόσμο μαζί μας, είναι το πρώτο ματς. Θα μας βοηθήσει αυτή η νίκη για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Αν μετά πάρουμε ένα αποτέλεσμα έξω και μία ισοπαλία ή μία νίκη στα υπόλοιπα παιχνίδια, θα προχωρήσουμε στην επόμενη φάση. Για μένα δεν αλλάζει κάτι, κατεβαίνω σε όλα τα ματς για να κερδίσουμε. Η Ίντερ είναι μεγάλη ομάδα με παράδοση και με καλούς παίκτες και τη σεβόμαστε, όπως πρέπει να σεβόμαστε κάθε αντίπαλο. Το ξέρω, θα είναι πολύ δύσκολο το ματς. Ξέρουμε τις δυσκολίες αυτού του αγώνα, αλλά εμείς κατεβαίνουμε για τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός παντού και πάντα πρέπει να παίζει για τη νίκη".

Πού πιστεύεις ότι θα κριθεί το ματς με βάση την εμπειρία σου από τέτοιου είδους παιχνίδια;

" Σίγουρα θα κριθεί στα μαρκαρίσματα, διότι η Ίντερ έχει καλούς παίκτες, όπως τον Ιμπραΐμοβιτς και τον Φίγκο. Πρέπει να προσέχουμε τα ατομικά μαρκαρίσματα όταν αμυνόμαστε, διότι η Ίντερ έχει παίκτες που μπορούν από μία φάση να πάρουν το παιχνίδι. Για μένα το πιο σημαντικό είναι να παίξουμε μπροστά, να παίξουμε για τη νίκη. Όχι να κλειστούμε. Παίζουμε στο γήπεδό μας, ο κόσμος θα μας βοηθήσει. Δεν πρέπει να φοβηθούμε το παιχνίδι. Κανείς δεν πρέπει να φοβάται τίποτα. Η θετική σκέψη και η συγκέντρωση στο στόχο μας θα μας βοηθήσουν. Να παίξουμε για τη νίκη, αυτό είναι το σημαντικό".

Πρόβλεψη για τον όμιλο μπορείς να κάνεις;

" Δεν κάνω προβλέψεις, είναι δύσκολο. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να περάσει ο Παναθηναϊκός. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου ποιος άλλος θα προκριθεί".








































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ