ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: "Όλα για όλα" στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

ΠΑΟΚ: "Όλα για όλα" στο ντέρμπι με την ΑΕΚ
ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ / INTIME SPORTS

Χωρίς τον Λουτσέσκου στον πάγκο του, αλλά με πίστη για τη νίκη που θα τον βάλει για τα καλά σε τροχιά διεκδίκησης του πρωταθλήματος πηγαίνει ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία κερδίζοντας σήμερα το απόγευμα το ντέρμπι Δικεφάλων στην Τούμπα να φτάσει την ΑΕΚ στην βαθμολογία και να δηλώσει εμπράκτως κύριος διεκδικητής του φετινού πρωταθλήματος.

Και καλείται να το κάνει χωρίς τον Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο του, όπου θα αφήσει το κοουτσάρισμα στον άμεσο συνεργάτη του Κριστιάνο Μπάτσι. Ο Ρουμάνος τεχνικός, τιμωρημένος εξαιτίας της αποβολής του στον αγώνα με τον Άρη, θα παρακολουθήσει το παιχνίδια από το "στρατηγείο" του στον 4ο όροφο του γηπέδου της Τούμπας και από εκεί θα μεταφέρει τις οδηγίες του στους ανθρώπους του πάγκου.

Το αν ο ΠΑΟΚ επηρεαστεί από την απουσία του προπονητή του θα φανεί στην διάρκεια του ντέρμπι. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι ο Λουτσέσκου κουβαλά μαζί του και την αύρα της παράδοσης που έχει δημιουργήσει απέναντι στην ΑΕΚ, από την οποία έχει ηττηθεί μόνο μια φορά στα 12 αντίστοιχα ντέρμπι που ακολούθησαν εκείνο το… περιβόητο που δεν τελείωσε ποτέ τον Μάρτη του 2018.

Αυτή η μοναδική ήττα, στην 10η αγωνιστική της κανονικής περιόδου στην OPAP ARENA είναι και τελευταία που υπέστη η ομάδα του φέτος. Από τότε, παρά κάποια στραβοπατήματα κυρίως απέναντι σε θεωρητικά αντιπάλους, ο ΠΑΟΚ "ροκανίζει" αργά αλλά σταθερά τη διαφορά από τη σημερινή αντίπαλο και από το -8 έχει σήμερα τη δυνατότητα να τη "μηδενίσει".

"Κλειστά χαρτιά" από Λουτσέσκου

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, όπως έκανε και πριν την αναμέτρηση με τον Άρη, δεν ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας του για το σημερινό ντέρμπι. Στην πράξη θα φανεί αν η κίνηση του αυτή αποσκοπεί στο να κρύψει κάποιο πρόβλημα που προέκυψε στις τελευταίες προπονήσεις ή αν είναι απλά μια κίνηση στρατηγικής.

Στην πρεμιέρα των playoffs πάντως στο "Κλ. Βικελίδης» υπήρχαν ζητήματα με παίκτες που είτε αντιμετώπιζαν ενοχλήσεις, είτε είχαν προσβληθεί από ίωση και η συμμετοχή τους κρίθηκε την τελευταία στιγμή.

Όπως και να έχει ο Λουτσέσκου δεδομένα δεν υπολογίζει στους τραυματίες Κεντζιόρα (που λογικά θα χάσει όλα τα playoffs), Νάσμπεργκ και Κούρτιτς αλλά και στον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ που βρίσκεται εκτός Ελλάδας. Οι υπόλοιποι θεωρητικά είναι στη διάθεση του και με αυτήν την προϋπόθεση τα ερωτηματικά για την πιθανή ενδεκάδα του Δικεφάλου είναι λίγα.

Το σύνηθες δίλλημα: Ντάντας ή Σβαμπ; στη μεσαία γραμμή για τον ποδοσφαιριστή που θα αγωνιστεί δίπλα στον Ντόουγκλας Αουγκούστο, ισχύει και στο σημερινό ντέρμπι, την ώρα που στις άλλες 10 θέσεις του γηπέδου τα πράγματα φαίνονται να είναι ξεκάθαρα:Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης και Ράφα Σοάρες στην άμυνα. Νάρεϊ, Κωνσταντέλια, Άντριγια Ζίβκοβιτς στην επίθεση πίσω από τον Νέλσον Ολιβέιρα.

Οποιαδήποτε άλλη επιλογή ακόμη και του Μπράντον Τόμας στην γραμμή κρούσης θα μπορεί να θεωρηθεί ως μια μικρή έκπληξη. Αν επιλεγεί κάποιος άλλος, ο Τάισον για παράδειγμα που δοκιμάστηκε στους μεσοεπιθετικούς τότε θα μιλάμε για προσπάθεια αιφνιδιασμού του Ματίας Αλμέιδα από τον προπονητή του ΠΑΟΚ.

Με οδηγό την εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα

Σε κάθε περίπτωση η τακτική του Ραζβάν Λουτσέσκου, λογικά θα προσομοιάζει με αυτή του αντίστοιχου ντέρμπι του δεύτερου γύρου στην Τούμπα. Ένα παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ το κέρδισε με 2-0, με τον Γιάννη Κωνσταντέλια να κάνει τα μαγικά του και να βάζει την σφραγίδα του.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ