ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Κριστιάνο Μπάτσι, το alter ego του Λουτσέσκου που θα καθίσει στον πάγκο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

Λουτσέσκου και Μπάκι στον πάγκο του ΠΑΟΚ
Λουτσέσκου και Μπάκι στον πάγκο του ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Η αποβολή του Ραζβάν Λουτσέσκου στο "Κλ. Βικελίδης" θα τον αναγκάσει να μείνει στην εξέδρα στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Ιταλό βοηθό του, Κριστιάνο Μπάτσι, να κοουτσάρει τον ΠΑΟΚ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποβλήθηκε στο ντέρμπι με τον Άρη και στην κυριακάτικη αναμέτρηση με την ΑΕΚ (2/4, 19:30, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) θα εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής που αυτόματα του επιβλήθηκε .

Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι η αποβολή του Λουτσέσκου στον αγώνα με τον Άρη δεν είναι η πρώτη του όσο βρίσκεται στον πάγκο του Δικεφάλου . Ο Ρουμάνος τεχνικός είχε αποβληθεί και στο ντεμπούτο του στον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα σε έναν εκτός έδρας αγώνα με τον Λεβαδειακό, μαζί με τον προπονητή τότε των γηπεδούχων Ζοζέ Ανιγκό.

Ο Λουτσέσκου όμως βρέθηκε κανονικά στον πάγκο της ομάδας του στον επόμενο αγώνα με την Κέρκυρα, στον οποίο πήρε και πρώτη του -από τις πολλές που ακολούθησαν- νίκη στο πρωτάθλημα ως προπονητής του ΠΑΟΚ. Και αυτό διότι κλήθηκε σε απολογία μαζί με τον Ανιγκό αλλά απαλλάχθηκαν και οι δυο.

Όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα εκμεταλλευτεί την τεχνολογία και θα βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον πάγκο της ομάδας δίνοντας οδηγίες στον Κριστιάνο Μπάτσι που θα κοουτσάρει τους παίκτες .

Το "alter ego" του Λουτσέσκου

Ο 47χρονος τεχνικός, γεννημένος στην Τοσκάνη της Ιταλίας αποτελεί έτσι και αλλιώς, το "alter ego" του Λουτσέσκου. Ο Ιταλός, πτυχιούχος λογιστικής και βιβλιοθηκονομίας, είναι υπέρμετρα οργανωτικός, όπως και ο Ρουμάνος τεχνικός και η σχέση τους έχει ξεφύγει από τα στενά όρια πρώτου προπονητή και βοηθού του.

Ο Μπάτσι δεν έκανε κάποια σπουδαία καριέρα ως στόπερ τα χρόνια που έπαιξε ποδόσφαιρο στις χαμηλές κατηγορίες της Ιταλίας. Γρήγορα όμως ασχολήθηκε με την προπονητική – είναι κάτοχος διπλώματος UEFA pro- και με τον Λουτσέσκου συνεργάστηκε στην πρώτη του σεζόν στον ΠΑΟΚ.

Θεωρείται "μετρ των στατικών φάσεων" και η ικανότητα του αυτή ήταν που κυρίως του απέφερε την απόλυτη εμπιστοσύνη του Ρουμάνου τεχνικού τον οποίο ακολούθησε και στην Αλ Χιλάλ και στη συνέχεια και στην επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη.

Εκρηκτικός και αυτός ως χαρακτήρας, ζει όπως και ο Λουτσέσκου πολύ έντονα τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Άλλωστε έχει αποβληθεί και αυτός σε ματς του Δικεφάλου και δεν είναι λίγες οι φορές που αντίκρυσε κίτρινες κάρτες για διαμαρτυρία προς τους διαιτητές.

Ο Μπάτσι είναι ένας δεύτερος Λουτσέσκου

Θεωρεί τον Λουτσέσκου "σπουδαίο άνθρωπο στο γήπεδο, ικανός να δημιουργήσει μια ομάδα που θα παίζει πρωτοποριακό ποδόσφαιρο και που δεν σκέφτεται υπερβολικά τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται ο αντίπαλος του αλλά αποκλειστικά τη δική του ομάδα".

Ο Μπάτσι στην πραγματικότητα είναι ένας... δεύτερος Λουτσέσκου σε πολλά επίπεδα. Σκεφτείτε πως σε συνέντευξη του στον Ιταλό δημοσιογράφο Τζιανλούκα Ντι Μάρτζιο είχε χαρακτηρίσει τους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν μετά την κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος και του πρώτου νταμπλ στην Ιστορία του ΠΑΟΚ ως "μια λαϊκή εκδίκηση της Θεσσαλονίκης στην ποδοσφαιρική κόντρα της με την Αθήνα, που ξεπερνά τα αθλητικά όρια".

Το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, στη διάρκεια του αγώνα με την ΑΕΚ, δεν θα βλέπουν τον Ραζβάν Λουτσέσκου όταν γυρνούν το βλέμμα τους στον πάγκο της ομάδας τους, μπορεί και να παίξει το ρόλο του.

Ωστόσο είναι σίγουρο ότι ο Ρουμάνος τεχνικός σε συνεργασία με τον Μπάτσι και το τεχνικό του επιτελείο θα τους έχουν προετοιμάσει και για αυτήν τη, μάλλον παράξενη, συνθήκη.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ