ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Η στήριξη του Λουτσέσκου στον Άκπομ και η δικαίωση

Ο Τσούμπα Άκπομ πανηγυρίζει ένα από τα γκολ του απέναντι στην ΑΕΛ
Ο Τσούμπα Άκπομ πανηγυρίζει ένα από τα γκολ του απέναντι στην ΑΕΛ INTIME

Μετά από ένα χλιαρό ξεκίνημα στη σεζόν ο Τσούμπα Άκπομ έχει πετύχει 4 γκολ στα 3 τελευταία παιχνίδια, επίδοση που δεν είχε καταφέρει ποτέ στις δύο θητείες του στην Τούμπα, και βοήθησε τον ΠΑΟΚ να βγει από την αγωνιστική κρίση. Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον Άγγλο φορ που επέστρεψε για τα καλά.

Ο Τσούμπα Άκπομ τα έκανε όλα στον νικηφόρο αγώνα κυπέλλου με την ΑΕΛ σφραγίζοντας την πρόκριση του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά. Ο Άγγλος επιθετικός μπήκε στο ματς ως αλλαγή μόλις στο 77’, αλλά πρόλαβε να σκοράρει δυο φορές (μια με κεφαλιά-ψαράκι και μια μ' ένα εξαιρετικό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή), να αντικρίσει δύο κίτρινες κάρτες και να αποβληθεί.

Η γεμάτη παρουσία του και τα δυο τέρματα που σημείωσε βοήθησαν τον Δικέφαλο να προκριθεί και να κλείσει το 2021 με ένα σερί 5 συνεχόμενων νικών, με τις οποίες δείχνει ότι έχει αφήσει πίσω του τη βαθιά αγωνιστική κρίση, που τον έθεσε πρόωρα εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ έκλεισε την χρονιά στην 3η θέση της κατάταξης, 13 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και 2 πίσω από την ΑΕΚ, αλλά τουλάχιστον βρίσκεται στους 32 του Europa League και στους 8 του Κυπέλλου.

Γράφει γκολ και πάει για ρεκόρ

Ο Τσούμπα Άκπομ είχε μεγάλη συνεισφορά στο χτίσιμο αυτού του νικηφόρου σερί, καθώς έχει σκοράρει 4 γκολ στα 3 τελευταία παιχνίδια της ομάδας του, φτάνοντας στα 8 συνολικά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Ο Άγγλος επιθετικός ισοφάρισε ήδη με την επίδοση του αυτή την συγκομιδή που είχε στη χρονιά του νταμπλ όταν επίσης είχε σκοράρει 8 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και θέλει άλλο ένα για να ισοφαρίσει και το ατομικό ρεκόρ του με τον ΠΑΟΚ που είναι τα 9 γκολ στη σεζόν 2019-20.

Πρώτη φορά σκοράρει σε τρία συνεχόμενα ματς

Στην πραγματικότητα ο Άκπομ ζει τις καλύτερες ημέρες του στην Τούμπα, αφού ποτέ στο παρελθόν δεν είχε καταφέρει να βρει δίχτυα σε 3 συνεχόμενα παιχνίδια με τη φανέλα του Δικεφάλου.

Άλλες 3 φορές είχε πανηγυρίσει διαδοχικά γκολ, σε δυο όμως συνεχόμενα παιχνίδια. Η πρώτη ήταν στο τέλος της χρονιάς του νταμπλ, όταν σκόραρε στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα και το γκολ της νίκης του ΠΑΟΚ στον τελικό με την ΑΕΚ. Οι άλλες δυο ήταν κατά την επόμενη σεζόν, όταν σκόραρε στην 2η και την 3η αγωνιστική απέναντι σε Πανιώνιο και Ατρόμητο. Κάτι που επανέλαβε την 14η και την 15η με γκολ σε βάρος του Παναιτωλικού και της ομάδας από τη Νέα Σμύρνη.

Το είχε ξανακάνει μόνο με την Άρσεναλ Κ21

Η αλήθεια είναι ότι για να βρει κανείς παρόμοιες επιδόσεις από τον Τσούμπα Άκπομ θα πρέπει να ψάξει πολύ στα χρόνια που ο Άγγλος αγωνιζόταν στα τμήματα υποδομής της Άρσεναλ τις σεζόν 2013-14 και 2014-15 σε παιχνίδια της Κ21. Τη δεύτερη φορά μάλιστα είχε σκοράρει 6 φορές σε 3 συνεχόμενα ματς απέναντι σε Ρέντινγκ, Μπρόμγουιτς και Άστον Βίλα.

Τον στήριξε ο Λουτσέσκου

Όπως και να έχει ο Τσούμπα Άκπομ μετά από ένα αργοπορημένο ξεκίνημα στη φετινή αγωνιστική περίοδο έχει επιστρέψει για τα καλά και δικαιώνει και τη διαχείριση του στα τελευταία παιχνίδια από τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος του έδωσε φανέλα βασικού στον αγώνα με την Λαμία, και παρά το γεγονός ότι ο Άγγλος δεν ήταν καλός επέμεινε σε αυτόν και στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ που ακολούθησε.

Στους Ζωσιμάδες ο Άκπομ κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ, είχε μια ασίστ στον Αουγκούστο για το 3-0 και πέτυχε ο ίδιος το 4ο γκολ της ομάδας του.

Ακολούθησε το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης με τον Άκπομ να ισοφαρίζει σε 1-1 σε ένα διάστημα μάλιστα του παιχνιδιού που οι Αρκάδες είχαν την υπεροχή με ένα όμορφο γκολ έξω από την περιοχή και φυσικά το χθεσινό με την ΑΕΛ με τον Άγγλο να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της νίκης του ΠΑΟΚ.

Το κακό για αυτόν είναι ότι το σερί του θα "σπάσει" στο επόμενο παιχνίδι του Δικεφάλου με τον Παναιτωλικό στην Τούμπα. Και αυτό διότι η αποβολή του λόγω πανηγυρισμού το στερεί το δικαίωμα να αγωνιστεί απέναντι στην ομάδα του Αγρινίου.

TAGS ΠΑΟΚ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ