ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 3-1: Ο Άκπομ έστειλε στους 8 του Κυπέλλου τον Δικέφαλο

Ο Τσούμπα Άκπομ
Ο Τσούμπα Άκπομ INTIME

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τσούμπα Άκπομ που μπήκε αλλαγή στο 77ο λεπτό και πέτυχε δύο γκολ πριν... αποβληθεί με δύο κίτρινες κάρτες, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε 3-1 της ΑΕΛ στην Τούμπα και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Έστω και με αγχωτικό τρόπο, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να υποτάξει την ΑΕΛ με 3-1 στην άδεια -λόγω τιμωρίας- Τούμπα και σε συνδυασμό με το 1-1 της πρώτης αναμέτρησης μεταξύ των δύο ομάδων στο Αλκαζάρ να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Οι ασπρόμαυροι ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος όπου και προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Γκοτζαμανίδη (23') όμως στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Όγκμποε στο 60' που έφερε την απόλυτη ισορροπία στο ζευγάρι και λίγο έλειψε να κάνει και την ανατροπή με τον ίδιο παίκτη.

Το ματς ακροβατούσε σε τεντωμένο σχοινί για αρκετή ώρα, μέχρι να αναλάβει δράση στο φινάλε ο Άκπομ, με τον Άγγλο φορ να μπαίνει αλλαγή στο 77' και να αποδεικνύεται ο παίκτης-καταλύτης, γράφοντας το 2-1 στο 82' με κεφαλιά και διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 στις καθυστερήσεις με ασύλληπτο σουτ εκτός περιοχής.

Το ματς

Η ισοπαλία με γκολ (1-1) στο πρώτο ματς των δύο ομάδων έδινε ένα μικρό "μαξιλαράκι" στον ΠΑΟΚ έναντι της ΑΕΛ ωστόσο η ομάδα του Δικεφάλου ήταν εκείνη που μπήκε στη ρεβάνς ψάχνοντας το γκολ, προκειμένου να βάλει από νωρίς στην αναμέτρηση στέρεες βάσεις πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Στα πρώτα 12 λεπτά, οι παίκτες του Λουτσέσκου είχαν απειλήσει ήδη δύο φορές με τα σουτ των Βιεϊρίνια και Αουγκούστο που έφυγαν λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Σουλούκου, με τη συνέχεια να βρίσκει τον Δικέφαλο να εξακολουθεί να έχει τον απόλυτο έλεγχο μέσω κατοχής μπάλας και καλής κυκλοφορίας.

Το τέμπο δεν ήταν ιδιαίτερο υψηλό στο ματς, που ήταν μονής κατεύθυνσης από το πρώτο λεπτό, με τον Δικέφαλο να έχει κλείσει τους Θεσσαλούς στα καρέ τους και το γκολ να έρχεται στο 23ο λεπτό. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έκανε γλυκιά σέντρα από τα δεξιά και ο Γκοτζαμανίδης πήρε την κεφαλιά νικώντας τον Σβιντέρσκι, για να τη στείλει όμως να χτυπήσει στο κάτω μέρος του οριζόντιου δοκαριού της εστίας του Σουλούκου και να περνάει την τελική γραμμή για το 1-0.

Ένα λεπτό αργότερα ο Σβαμπ είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματα του ΠΑΟΚ αλλά νικήθηκε σε τετ α τετ του από τον Σουλούκο, με την ΑΕΛ από την πλευρά της να αρχίζει να βγαίνει δειλά δειλά από την περιοχή της μόνο μετά τη συμπλήρωση του ημιώρου.

Είναι δε χαρακτηριστικό πως μόλις στο 41ο λεπτό είχε την πρώτη και μοναδική φάση της στο πρώτο μέρος, με ένα μακρινό σουτ του Γλυνού να βρίσκει στο σώμα του Ίνγκασον και να καταλήγει στην αγκαλιά του Ζίβκοβιτς, που δεν αιφνιδιάστηκε παρότι η μπάλα άλλαξε πορεία. Στα επόμενα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με το 1-0 να είναι απολύτως δίκαιο αποτέλεσμα βάσει της εικόνας των δύο ομάδων και της θέλησης της κάθε μίας να κυνηγήσει το γκολ.

Το δεύτερο μέρος βρήκε στα πρώτα λεπτά τον ΠΑΟΚ να πιέζει και να χάνει μάλιστα μία πολύ καλή ευκαιρία με τον Ίνγκασον, όμως η ΑΕΛ απείλησε και εκείνη στο 56' με τον Όγκμποε (απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς), για να έρθει το 1-1 στο 60ο λεπτό. Τότε που ο Όγκμποε νίκησε κατά κράτος τον Ζίβκοβιτς στον αέρα πιάνοντας την κεφαλιά, με το VAR να τον δικαιώνει δείχνοντας πως δεν ήταν εκτεθειμένος όταν έγινε η πάσα προς εκείνον.

Το γκολ αυτό μετέτρεψε το ματς σε... ροντέο καθώς ναι μεν ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που πίεζε και έφτιαχνε ευκαιρίες όμως την ίδια ώρα άφηνε χώρους πίσω, με τον Όγκμποε να έχει μάλιστα τεράστια ευκαιρία για την ανατροπή στο 68' όταν το ψηλοκρεμαστό πλασέ του έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Η συνέχεια βρήκε τον Λουτσέσκου να κάνει αλλαγές, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ και Άκπομ και ο τελευταίος ήταν εκείνος που έκανε τη διαφορά στο παιχνίδι, πληγώνοντας δις τους βυσσινί.

Η αρχή έγινε στο 82' όταν μετά από συνεργασία των Βιεϊρίνια, Κούρτιτς και Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο Άγγλος ήταν ο τελευταίος που βρήκε τη μπάλα και με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έγραψε το 2-1 λυτρώνοντας τον ΠΑΟΚ.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ήταν η ώρα για το κερασάκι στην τούρτα, με τον Άκπομ να εκτελεί τον Σουλούκου με απίστευτο σουτ εκτός περιοχής και να γράφει το 3-1, με τον φορ του Δικεφάλου να ενθουσιάζεται μάλιστα τόσο με το γκολ που σφράγισε την πρόκριση της ομάδας του στους 8 του Κυπέλλου, για να βγάλει τη φανέλα του και να αποβληθεί, αντικρίζοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι μέσα σε μόλις 15 λεπτά συμμετοχής του.

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (85' Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (77' Άκπομ), Σβαμπ (67' Κούρτιτς), Μουργκ (67' Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Σβιντέρσκι

ΑΕΛ: Σουλούκος, Παπαγεωργίου, Γκοτζαμανίδης (86' Ταχάρ), Θεολόγου, Ομάρ, Κολομπίνο, Ηλιάδης, Γαρουφαλιάς (46' Ακούνια), Μπαντιμπανγκά (89' Κούστα), Όγκμποε, Γλύνος (86' Μαυρίας)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των ρεβάνς:

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων:

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΟΚ ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ