ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Γιατί πήρε τον Γιάνκο

Rangers' Nikola Katic, left, jumps for the ball with Young Boys' Saidy Janko during the Europa League group G soccer match between Rangers and Young Boys at the Ibrox stadium in Glasgow, Scotland, Thursday, Dec. 12, 2019. (AP Photo/Scott Heppell)
Rangers' Nikola Katic, left, jumps for the ball with Young Boys' Saidy Janko during the Europa League group G soccer match between Rangers and Young Boys at the Ibrox stadium in Glasgow, Scotland, Thursday, Dec. 12, 2019. (AP Photo/Scott Heppell) AP

Ο ΠΑΟΚ παίρνει το Σάιντι Γιάνκο για να ενισχύσει το δεξί άκρο της άμυνάς του την ώρα που το μέλλον του Λέο Μάτος στην Τούμπα δεν είναι απόλυτα βέβαιο και ο Ροντρίγκο Σοάρες είναι στα...πιτς με τραυματισμό.

Ο ΠΑΟΚ ενισχύει τα άκρα της άμυνας του με τις μεταγραφές του Άντριαν Νίλσεν Περέιρα για το αριστερό και του Σάιντι Γιάνκο για το δεξί.

Και αν η απόκτηση ενός ακόμη επιθετικογενή αριστεροπόδαρου ακραίου αμυντικού όπως είναι ο νεαρός Νορβηγός μοιάζει απαραίτητη, αν σκεφτεί κανείς ότι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο παραχώρησης του Δημήτρη Γιαννούλη – ή και ακόμη και χωρίς αυτήν αφού δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για το Γιαννούλη- στα δεξιά η μεταγραφή του Γιάνκο μάλλον φέρνει ανακατατάξεις.

ΟΛΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΕ ΜΑΤΟΣ

Και αυτό διότι είναι πάντα πιθανό να προκύψουν εξελίξεις με το Λέο Μάτος. Ο Βραζιλιάνος που επέστρεψε πρόσφατα από την επταήμερη άδεια που πήρε για προσωπικούς λόγους φαίνεται ότι δεν συμβιβάζεται με την ιδέα ότι δεν θα είναι στις βασικές επιλογές του Αμπέλ Φερέιρα.Κάτι που έγινε κάτι παραπάνω από φανερό όταν έμεινε εκτός αποστολής από το κρίσιμο παιχνίδι με την Μπεσίκτας.

Αν συνυπολογίσει κανείς και το γεγονός ότι το συμβόλαιο του έχει ανανεωθεί αυτόματα για έναν ακόμη χρόνο, με βάση τις συμμετοχές του την περασμένη σεζόν, ενώ ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής ήθελε να συζητήσει για διετή συνεργασία με τον ΠΑΟΚ καταλαβαίνει κανείς ότι ο Μάτος αισθάνεται πλέον ανασφαλής για το μέλλον του στην Τούμπα.

Μάλιστα με την επιστροφή του από την Βραζιλία ο Μάτος είχε μια σχετική συζήτηση με τον αθλητικό διευθυντή του Δικεφάλου Όλαφ Ρέμπε, ζητώντας να μάθει το ρόλο του στην ομάδα την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Από αυτήν τη συνάντηση που έγινε πάντως σε καλό κλίμα έχει προκύψει ακόμη και το ενδεχόμενο φυγής του Βραζιλιάνου από την Τούμπα, αν και εφόσον ο ποδοσφαιριστής δεν υπολογίζεται από τον προπονητή του.

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Από την στιγμή που πλέον το μέλλον του Μάτος στον ΠΑΟΚ δεν είναι απόλυτα βέβαιο και με τον Ροντρίγκο Σοάρες τραυματία, ήταν λογικό ο Δικέφαλος να κινηθεί για την απόκτηση ενός ακόμη ποδοσφαιριστή για το δεξί άκρο της άμυνας του, με τα στοιχεία του Σάιντι Γιάνκο να είναι τέτοια που καλύπτουν τις απαιτήσεις του Αμπέλ Φερέιρα. Και μπορεί ο Ελβετός να έρχεται στην Θεσσαλονίκη ως δανεικός από την Πόρτο, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες η ρήτρα εξαγοράς των δικαιωμάτων του το επόμενο καλοκαίρι θα είναι υποχρεωτική κάτι που σημαίνει ότι ο παίκτης θα μείνει και τα επόμενα χρόνια στην Τούμπα.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ