ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Παίρνει καιτον ΣαϊντίΓιάνκο από την Πόρτο για το δεξί άκρο της άμυνας

Rangers' Ryan Kent, left, challenges for the ball with Young Boys' Saidy Janko during the Europa League group G soccer match between Rangers and Young Boys at the Ibrox stadium in Glasgow, Scotland, Thursday, Dec. 12, 2019. (AP Photo/Scott Heppell)
Saidy Janko/AP IMAGES AP IMAGES

Ο ΠΑΟΚ επιχειρεί να πάρει ως δανεικό από την Πόρτο τον 25χρονο, Σαϊντί Γιάνκο, ο οποίος παίζει ως δεξί μπακ χαφ και πέρυσι αγωνίστηκε στην Ελβετία με την φανέλα της Γιουνγκ Μπόις και στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στη Νότιγχαμ Φόρεστ, Σεντ Ετιέν και Σέλτικ.

Ο ΠΑΟΚ μετά την πώληση του Λημνιού στην Κολωνία προχωράει στην ενίσχυση στα δύο άκρα του. Μετά την περίπτωση του Άντριαν Νίλσεν Περέιρα για τα αριστερά είναι κοντά και στο δεξί μπακ χαφ Σαϊντί Γιάνκο (σ.σ. γεννημένος στις 22/10/1995) από την Πόρτο. Ο 24χρονος Ελβετός με καταγωγή από την Γκάμπια ανήκει στην Πόρτο ενώ πέρυσι είχε 46 συμμετοχές με την Γιουνγκ Μπόις έχοντας 1 γκολ και μια ασίστ κατακτώντας το νταμπλ με την ελβετική ομάδα.

Ο Γιάνκο που ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στη Ζυρίχη, πέρασε και από τη δεύτερη ομάδας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έχει παίξει έναν αγώνα Λιγκ Καμπ με την πρώτη. Έχει περάσει από Σέλτικ, με την οποία κατέκτησε δύο τίτλους, Μπόλτον, Μπάρνσλεϊ και Νότιγχαμ Φόρεστ στην Αγγλία, τη γαλλική Σεντ Ετιέν από την οποία τον απέκτησε η Πόρτο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ανήκει στην Πόρτο από το 2018 χωρίς συμμετοχή σε αγώνα των "Δράκων".

Ο ΠΑΟΚ τον αποκτά με δανεισμό από την Πόρτο με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2022. Οι πληροφορίες όμως λένε πως θα μπει μια βατή οψιόν την οποία θα μπορέσει να ενεργοποιήσει η ομάδα της Θεσσαλονίκης το επόμενο καλοκαίρι.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΚΟ:


TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ