ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πανθρακικός-Ολυμπιακός 0-2

Πανθρακικός-Ολυμπιακός 0-2
πανηγυρική

Αστάματητο το ερυθρόλευκο τρένο που πέρασε από τη Θράκη νικώντας 2-0. Μπελούτσι (27'), Γκαλέτι (45') τα γκολ

Ένα θεαματικό και συνάμα ποιοτικό ημίχρονο ήταν αρκετό για τους νταμπλούχους Ελλάδας, όπου έφυγαν από την Κομοτηνή με το τρίποντο της νίκης στις αποσκευές και βρίσκονται ολοένα και πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Οι Πειραιώτες ευτύχησαν να έχουν την αργεντίνικη τριάδα (Λέτο-Γκαλέτι-Μπελούτσι) σε μεγάλα κέφια και παραδίδοντας μαθήματα ωραίου ποδοσφαίρου (στο πρώτο μέρος), κατέκτησαν την 4η συνεχόμενη και 6η στο πρωτάθλημα εκτός έδρας νίκη.

Ο Μπελούτσι άνοιξε τον χορό των γκολ στο 27ο λεπτό με το πέμπτο του τέρμα στο πρωτάθλημα, ενώ ο Γκαλέτι σφράγισε τη νίκη και παραμένει στην κορυφή των σκόρερ της Superleague με 11 γκολ.

Στην επανάληψη οι ερυθρόλευκοι πάτησαν φρένο, οι αλλαγές του Βαλβέρδε -για λόγους ξεκούρασης- αποσυντόνισαν την ομάδα, όμως ο Πανθρακικός δεν εκμεταλλεύτηκε τα λάθη και τους χώρους που του έδωσαν οι φιλοξενούμενοι.

Μ' αυτή τη νίκη, το συγκρότημα του Ερνέστο Βαλβέρδε αύξησε την διαφορά στους 14 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ και στους 15 από τον Παναθηναϊκό και περιμένει το αποτέλεσμα της Κυριακής στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι 2.000 οπαδοί των ερυθρολεύκων φώναζαν συνεχώς το όνομα του Ερνέστο Βαλβέρδε, ενώ δεν ξέχασαν και τα αδικοχαμένα θύματα της Θύρας 7 καθώς την Κυριακή συμπληρώνονται 28 χρόνια από την μεγαλύτερη τραγωδία του ελληνικού αθλητισμού.

Για τους λάτρεις των στατιστικών, η άμυνα του Ολυμπιακού παραμένει η καλύτερη εκτός έδρας στο πρωτάθλημα, έχοντας δεχτεί μόλις 2 γκολ, ενώ η τελευταία φορά που παραβιάστηκε η εστία του Αντώνη Νικοπολίδη ήταν στην Λάρισα την... περυσινή χρονιά (14η αγωνιστική 13/12/2008). Αυτή ήταν η 7η συνεχόμενη νίκη των ερυθρολεύκων στο πρωτάθλημα.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Πανθρακικός (Εμίλιο Φερέρα): Ρόκα, Αργυρίου, Ρομπίνιο, Τροϊζι, Κανωτίδης, Γήττας (80' Ντελέρμα), Λόπεζ, Πόνσε, Ματάις, Κωνσταντινίδης (76' Βιντάλ), Χαραλάμπους (46' Δανίδης).

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Πάντος, Ντομί, Άντζας, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Γκαλέτι (74' Οσκαρ), Μενδρινός, Ντιόγκο (83' Ι. Παπαδόπουλος), Μπελούτσι, Λέτο (55' Τζόρτζεβιτς).

Κίτρινες: Γήττας, Κανωτίδης, Πόνσε, Ντελέρμα - Λέτο

Διαιτητής: Γ. Σταθόπουλος (Αχαΐας)
Με μια ματιά
Η μάχη των πάγκων

Ο Εμίλιο Φερέρα παρέταξε την ομάδα με ένα κλασικό 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ρόκα, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Ρομπίνιο και Τροϊζί, δεξιά ο Αργυρίου, αριστερά ο Κανωτίδης, στα χαφ ήταν ο Γήτας με τον Λόπες, στο δεξί άκρο ο Κωνσταντινίδης, αριστερά ο Χαραλάμπους και επιθετικό δίδυμο ήταν ο Πόνσε και ο Ματάις.

Από την άλλη πλευρά, δεν έλειψαν οι εκπλήξεις από τον Ερνέστο Βαλβέρδε που παρά τις προβλέψεις ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα τον Ντουντού, όμως ξεκούρασε τον Πατσατζόγλου βάζοντας στην θέση του τον Μενδρινό. Την εστία των ερυθρολέυκων υπερασπίστηκε ο Νικοπολίδης, στο κέντρο της άμυνας ήταν ο Ζεβλάκοβ με τον Άντζα, δεξί μπακ ήταν ο Πάντος στην θέση του τιμωρημένου Τοροσίδη, αριστερά προτιμήθηκε ο Ντομί αντί του Λεονάρντο, στα χαφ ήταν ο Ντουντού με τον Μενδρινό, αριστερά ο Λέτο, δεξιά ο Γκαλέτι, σε ελεύθερο δημιουργικό ρόλο ο Μπελούτσι, ενώ στην κορυφή της επίθεσης επέστρεψε ο Ντιόγκο.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στα πρώτα λεπτά όπου κυριάρχησαν τα πολλά λάθη και οι σκληρές μονομαχίες στην μεσαία γραμμή.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε μπήκαν μουδιασμένοι στον αγωνιστικό χώρο, όμως όσο ο χρόνος κυλούσε βρήκαν τα πατήματα τους και πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Οι ερυθρόλευκοι δεν άργησαν να "ξυπνήσουν"και να πάρουν ρόλο πρωταγωνιστή, δημιουργώντας αρκετές φάσεις στην αντίπαλη εστία.

Ο Ολυμπιακός των... άκρων

Το πρώτο "προειδοποιητικό" μήνυμα των νταμπλούχων Ελλάδας στον Ρόκα έγινε στο 10ο λεπτό, όταν ο Λέτο πάσαρε εξαιρετικά για τον Ντομί, όμως η παράλληλη μπαλιά του Γάλλου δεν είχε ευτυχή κατάληξη.

Η μεγάλη διαφορά κλάσης των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού σε σχέση μ' εκείνους του Πανθρακικού ήταν εμφανής και οι Πειραιώτες έκαναν "πάρτυ" από τα δύο άκρα της επίθεσης.

Λέτο και Γκαλέτι ήταν σε μεγάλα κέφια και έκαναν την ζωή μαρτύριο στους Κανωτίδη και Αργυρίου που δεν μπορούσαν να σταματήσουν τους Αργεντινούς.

Στο 22ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Γκαλέτι πάσαρε στον Μπελούτσι, όμως το σουτ του τελευταίου από το ύψος του πέναλτι κατέληξε άουτ.

Ο "Μπελού" άνοιξε τον λογαριασμό...

Κι αν στο 22' ο Μπελούτσι πέταξε την ευκαιρία που του δόθηκε στα σκουπίδια, πέντε λεπτά αργότερα (27') το φινάλε ήταν ιδανικό για τον Ολυμπιακό. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός των Πειραιωτών δέχθηκε εκπληκτική μπαλιά από τον Ντομί, απέφυγε αριστοτεχνικά τον Κανωτίδη έκανε το σουτ με το δεξί αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι, όμως στην επαναφορά με το αριστερό αυτή τη φορά την έστειλε να αναπαυτεί στα δίχτυα του Ρόκα.

Παρά το γκολ, οι ερυθρόλευκοι δεν πάτησαν φρένο και κυνήγησαν ένα δεύτερο τέρμα που θα τους έφερνε πιο κοντά στη νίκη. Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε με μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων πλέον, παρέδωσαν μαθήματα ποδοσφαίρου ανταμείβοντας τους 2000 οπαδούς τους που τους ακολούθησαν στην Θράκη.

Όταν ο Γκαλέτι... είναι εδώ!

Οι ακραίοι αμυντικοί του Πανθρακικού συνέχιζαν να βλέπουν αργεντίνικους εφιάλτες και ήταν θέμα χρόνου για τον Ολυμπιακό να πετύχει το 2-0. Οι ερυθρόλευκοι διπλασιάσαν τα τέρματα τους την καλύτερη χρονική στιγμή... στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου. Δράστης; Ποιός άλλος; Ο πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών ο Λουτσιάνο Γκαλέτι. Σε μια φάση για χάι λάιτ όπου Λέτο, Μπελούτσι και Ντουντού έκρυψαν την μπάλα, ο Γκαλέτι βρέθηκε αφύλαχτος μέσα στην περιοχή έκανε ένα δυνατό συρτό σουτ με το αριστερό και έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Ρόκα.

Χαλάρωσε αλλά δεν το πλήρωσε

Κι αν στα πρώτα λεπτά της επανάληψης οι νταμπλούχοι μπήκαν με φόρα, στην συνέχεια το σκηνικό άλλαξε άρδην. Οι Πειραιώτες έδειξαν σημάδια χαλάρότητας αφήνοντας χώρους στους παίκτες του Πανθρακικού, ενώ δεν έλειψαν τα λάθη στην άμυνα.

Η αλλαγή του Λέτο την θέση του οποίου πήρε ο Τζόρτζεβιτς, όχι μόνο έφερε νεύρα στον Αργεντινό αλλά αποσυντόνισε τους παίκτες του Βαλβέρδε.

Ένα τραγικό λάθος του αρχηγού των ερυθρολεύκων, έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να κάνουν την πρώτη τους ευκαιρία στο 59ο λεπτό, όταν ο Πόνσε πλάσαρε σε κενό τέρμα όμως δεν βρήκε στόχο.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά και σ' αυτό ήταν βασικός υπεύθυνος ο Ολυμπιακός. Οι παίκτες του Βαλβέρδε έριξαν "στροφές", όμως παρόλα αυτά έχασαν κάποιες ευκαιρίες για να πετύχουν το 3-0.

Το σουτ του Ντουντού στο 66' και η κεφαλιά του Μπελούτσι ύστερα από σέντρα του Γκαλέτι ένα λεπτό αργότερα (67') δεν είχαν ευτυχή κατάληξη για τους φιλοξενούμενους και τα λεπτά περνούσαν με το 2-0 να παραμένει.

Το παιχνίδι είχε κριθεί καθώς ο Πανθρακικός δεν έμοιαζε ικανός να απειλήσει την εστία του Νικοπολίδη και ο Ερνέστο Βαλβέρδε προχώρησε σε αλλαγές προκειμένου να ξεκουράσει βασικούς παίκτες, ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Στο 72' ο Όσκαρ πήρε την θέση του Γκαλέτι, ενώ στο 83' ο Γιάννης Παπαδόπουλος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο δίνοντας ανάσες στον Ντιόγκο.

Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά τους νταμπλούχους και τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα.

Στο 90ο λεπτό ο Όσκαρ λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ, όταν είδε εκτός εστίας τον Ρόκα και προσπάθησε να τον κρεμάσει, όμως οι αμυντικοί του Πανθρακικού έδιωξαν και το 2-0 έμεινε μέχρι και το τέλος.
Συνέντευξη Τύπου
Ερνέστο Βαλβέρδε (προπονητής Ολυμπιακού): " Θέλαμε πολύ να πάρουμε σήμερα αυτό το νικηφόρο αποτέλεσμα, γιατί η αυριανή Κυριακή είναι μία μέρα που σημαίνει πολλά για την ομάδα μας. Είναι η μέρα που έγινε η τραγωδία της θύρας 7 και είναι σημαντικό το ότι νικήσαμε, γιατί επιθυμούσαμε ν' αφιερώσουμε τη νίκη σε αυτούς που χάθηκαν τότε.

Βάλαμε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μετά είχαμε προβλήματα, αφού μας δυσκόλεψε ο αγωνιστικός χώρος. Δεν μας άφησε να παίξουμε όπως θέλαμε και μπορούσαμε. Ο Πανθρακικός μας άσκησε μεγάλη πίεση και μας προκάλεσε δυσκολίες, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει και τρίτο γκολ.

Νιώθω πάντα ευγνωμοσύνη για τον κόσμο. Νιώθω τον κόσμο πολύ κοντά στην ομάδα και σε μένα από την πρώτη μέρα. Δεν είδα το περιστατικό με το Λέτο".





Εμίλιο Φερέρα (προπονητής Πανθρακικού): "Σήμερα είδαμε την ποιότητα του Ολυμπιακού η οποία φάνηκε από το γεγονός ότι δίχως να δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες, πέτυχε δύο γκολ. Έτσι έδειξε πως έχει μεγάλη διαφορά από την ομάδα μας.

Είναι σαφώς ανώτερος από εμάς. Δεν μου άρεσε καθόλου τ' ότι δεχθήκαμε δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Δεν έπρεπε να γίνει αυτό. Η αντίδρασή μας στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ήταν λάθος. Δεν με ικανοποίησε καθόλου".

Όλα τα λεφτά...
Την μαγική αργεντίνικη τριάδα του Ολυμπιακού (Λέτο-Γκαλέτι-Μπελούτσι) που έκανε "πράματα και θάματα". Λέτο και Γκαλέτι από τα δύο άκρα της επίθεσης έκαναν άνω κάτω την αμυντική λειτουργία του Πανθρακικού, ενώ ο Μπελούτσι σε ρόλο "μαέστρου" και "εκτελεστή" άνοιξε το "χορό" της νίκης για την ομάδα του.

Την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι περίπου 2000 οπαδοί του Ολυμπιακού που ακολούθησαν την ομάδα τους και μετέτρεψαν τον δημοτικό γήπεδο της Κομοτηνής σε... Καραϊσκάκη.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την δυσφορία του Σεμπάστιαν Λέτο κατά την έξοδο του από τον αγωνιστικό χώρο στο 57ο λεπτό. Ο Αργεντινός άσος αντέδρασε αντιεπαγγελματικά και κλώτσησε ότι βρήκε μπροστά του όταν έφτασε στον πάγκο.
Videos με τα γκολ της αναμέτρησης
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Ολυμπιακός
Ερνέστο Τεχεδόρ Βαλβέρδε: Nικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Άντζας, Πάντος, Ντομί, Μενδρινός, Ντουντού, Μπελούτσι, Λέτο, Γκαλέτι, Ντιόγκο
Η 11άδα των γηπεδούχων Πανθρακικός
Εμίλιο Φερέρα: Ρόκα, Αργυρίου, Ρομπίνιο, Τροϊζί, Κανωτίδης, Γήττας, Λόπεζ, Πονσέ, Ματαϊς, Κωνσταντινίδης, Χαραλάμπους
1' Έναρξη αγώνα
5' Σχόλιο
Χωρίς φάσεις ακόμα η αναμέτρηση.
10' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Ο Λέτο έδωσε στον Ντομί αυτός έκανε την παράλληλη αλλά ο Ρομπίνιο έδιωξε πριν η μπάλα φτάσει σε ερυθρόλευκα πόδια.
15' Κίτρινη κάρτα Πανθρακικός Γήτας
22' Ευκαιρία Ολυμπιακός Μπελούτσι
Όμορφη ενέργεια από τον Γκαλέτι αλλά ο Μπελούτσι που δέχθηκε την πάσα σούταρε πάνω από τα δοκάρια.
27' Γκολ Ολυμπιακός Μπελούτσι
Εξαιρετική πάσα στου Ντομί στον Μπελούτσι. Ο Αργεντινός σούταρε με το δεξί βρήκε το δοκάρι αλλά κέρδισε το ριμπάουντ και με το αριστερό αυτή τη φορά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
34' Κίτρινη κάρτα Πανθρακικός Κανωτίδης
40' Σχόλιο
Μετά το γκολ του Ολυμπιακού ο ρυθμός έχει πέσει.
41' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Λέτο
44' Σουτ Ολυμπιακός Μενδρινός
Μονοκόματο σουτ του Μενδρινού από πλάγια θέση αλλά ο Ρόκα έδιωξε σε κόρνερ.
45' Γκολ Ολυμπιακός Γκαλέτι
Απίστευτο γκολ από τους ερυθρόλευκους. Ο Λέτο χόρεψε τους αμυντικούς, έδωσε στον Μπελούτσι, αυτός στον Νουντού, ο Βραζιλιάνος στον Γκαλέτι και ο τελευταίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Πανθρακικός
Ο Δανίδης στην θέση του Χαραλάμπους
53' Κίτρινη κάρτα Πανθρακικός Πόνσε
55' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Τζόρτζεβιτς στη θέση του Λέτο
58' Ευκαιρία Ολυμπιακός Ντιόγκο
Ο Ντομί έκανε τη σέντρα αλλά η προβολή του Ντιόγκο πέρασε άουτ.
59' Ευκαιρία Πανθρακικός Πόνσε
Παιδικό λάθος του Τζόρτζεβιτς έδωσε την ευκαιρία στον Πόνσε να πλασάρει σε κενό τέρμα αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
66' Σουτ Ολυμπιακός Ντουντού
Μακρινό σουτ του Βραζιλιάνου η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Ρόκα.
67' Κεφαλιά Πανθρακικός Μπελούτσι
Ο Γκαλέτι έκανε τη σέντρα ο Μπελούτσι την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
72' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Όσκαρ στη θέση του Γκαλέτι
76' Αλλαγή παίκτη Πανθρακικός
Ο Βιντάλ στη θέση του Κωνσταντινίδη
80' Αλλαγή παίκτη Πανθρακικός
Ο Ντελέρμα στην θέση του Γήτα
83' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Γ. Παπαδόπουλος στη θέση του Ντιόγκο.
90' Λήξη αγώνα







































































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ