ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Παντελίδης: "Σεβόμαστε τον Αστέρα"

Παντελίδης: "Σεβόμαστε τον Αστέρα"

Ο Σάββας Παντελίδης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία μίλησε για τον νέο ΠΑΣ Γιάννινα, την πρεμιέρα με τον Αστέρα Τρίπολης και το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα.

Την Κυριακή κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης ανοίγει η αυλαία για τον ΠΑΣ Γιάννινα στη φετινή Superleague και με αυτή την αφορμή ο Σάββας Παντελίδης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε:

Σε γενικές γραμμές ήμαστε ευχαριστημένοι. Ουσιαστικά δεν είχαμε ιδιαίτερους τραυματισμούς με την μόνη διαφορά ότι εξαιτίας της αμφιβολίας για το αν θα παίξουμε στην Ευρώπη ή όχι, ουσιαστικά μέχρι τις 17 του Ιουλίου η ομάδα ήταν σε πολύ καλό αγωνιστικό βαθμό και μετά την απόφαση αναγκαστήκαμε να αυξήσουμε τον όγκο των προπονήσεων, με αποτέλεσμα το τελευταίο εικοσαήμερο να υπάρχουν εμφανή σημάδια κόπωσης των παιδιών. Ήταν κάτι το οποίο δεν μπορέσαμε να το αποφύγουμε αν θέλουμε να δουλέψουμε σε βάθος χρόνου.

Παρ' όλα αυτά, τα παιδιά ανταποκρίθηκαν σε μεγάλο βαθμό και θεωρώ ότι όλα πήγαν όπως τα είχαμε σχεδιάσει. Τελείωσε το κομμάτι της προετοιμασίας και ουσιαστικά μπαίνουμε στο πρωτάθλημα την Κυριακή με έναν αντίπαλο που έχει δύο παιχνίδια πιο σοβαρά από φιλικά, αλλά και με έναν αντίπαλο που έχει πολλές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι.

Σεβόμαστε τον Αστέρα Τρίπολης αλλά έχω εμπιστοσύνη στη δουλειά που έχουμε κάνει, και περιμένουμε από την ομάδα μας να δείξει ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Θεωρώ ότι το παιχνίδι για εμάς θα κριθεί στο πόσο συγκεντρωμένοι, στο πόσο αποφασισμένοι θα μπούμε μέσα στο γήπεδο.

Έχω εμπιστοσύνη σε ότι έχουμε κάνει και παράλληλα έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά, Θεωρώ ότι η ομάδα την Κυριακή θα παρουσιάσει ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο και θα πάρει αυτό που της ανήκει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Στόχος πριν από οτιδήποτε άλλο είναι να είμαστε εμείς ευχαριστημένοι με την ομάδα μας, και να φύγουμε από την Τρίπολη με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Για την πρεμιέρα:

Οι πρεμιέρες είναι δύσκολες γιατί είναι τελείως διαφορετική η ψυχολογία των φιλικών παιχνιδιών με την ψυχολογία αυτών του πρωταθλήματος. Και η δική μου ψυχολογία είναι διαφορετική στα φιλικά παιχνίδια. Δηλαδή τα αντιμετωπίζω πάρα πολύ χαλαρά. Την προηγούμενη ημέρα των φιλικών μπορεί η ομάδα να κάνει διπλή προπόνηση. Δεν δίνω καμία σημασία στα αποτελέσματα των φιλικών. Περιμένω την ομάδα να μπει πολύ συγκεντρωμένη και πάρα πολύ μαχητική.

Για μένα θεωρώ ότι είναι πολύ καλύτερο που ξεκινάμε με εκτός έδρας παιχνίδι. Όσο και αν είναι καλός ο αντίπαλος, γιατί ο Αστέρας είναι πραγματικά μία καλή ομάδα, η οποία και εξελίσσεται. Γιατί άλλαξε πολλούς παίκτες και ο Αστέρας Τρίπολης του φιλικού που είχαμε στην προετοιμασία με τον Αστέρα Τρίπολης των παιχνιδιών με τη Ραπίντ Βιέννης ήταν πολύ διαφορετικός εξαιτίας της συνεχόμενης έλευσης νέων παικτών. Μπορεί να δούμε έναν διαφορετικό Αστέρα σε σχέση με τα παιχνίδια που έχουμε δει ως τώρα. Σίγουρα θα δούμε έναν διαφορετικό ΠΑΣ από αυτόν που είδαμε στα τελευταία παιχνίδια.

Για το πόσο έτοιμος είναι ο ΠΑΣ:

Θα είναι σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας η ομάδα. Γι' αυτό να είστε σίγουροι.

Για το πρόγραμμα των αγώνων και το πρωτάθλημα γενικότερα:

Όσον αφορά το πρόγραμμα, πραγματικά δεν είναι κάτι που με απασχολεί ιδιαίτερα. Πρώτα με ενδιαφέρει να είναι η δική μας ομάδα καλά. Το πόσο καλή θα παρουσιάζεται και το πόσο καλύτερη θα παρουσιάζεται παιχνίδι με παιχνίδι. Η σκέψη μου για το πρωτάθλημα είναι ότι είμαι σχεδόν πεπεισμένος ότι θα είναι το πρωτάθλημα πολύ δυνατότερο από το περσινό. Θεωρώ ότι κάποιες ομάδες έχουν ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με την περσινή τους παρουσία».

Για το αν υπήρχαν προβλήματα στην προετοιμασία : Όχι ιδιαίτερα προβλήματα. Δεν θέλω να γκρινιάζω με το παραμικρό. Σίγουρα θα υπάρχουν ομάδες με καλύτερες συνθήκες αλλά σίγουρα υπάρχουν ομάδες και με χειρότερες. Εγώ μέχρι στιγμής δεν έχω δει το παραμικρό πρόβλημα. Είτε όσον αφορά τα γήπεδα εδώ, άλλωστε ακόμη δεν έχουμε τα προβλήματα που υπάρχουν το χειμώνα, αλλά αυτή τι στιγμή δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα.

Για το αν πιστεύει ότι ο ΠΑΣ είναι φέτος καλύτερος:

Νομίζω ότι πολύ μεγάλη σημασία δεν έχει τι μπορεί να πιστεύω, αλλά τι μπορώ να αποδείξω. Με τη βοήθεια των παιδιών, αφού ουσιαστικά πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές, νομίζω ότι μπορούμε να παρουσιάσουμε κάτι καλύτερο.

Για το αν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα:

Ο Τζημόπουλος με τον Βινσέντο που είναι τιμωρημένοι. Αυτοί είναι εκτός.

Για τον φετινό τρόπο παιχνισιού του ΠΑΣ:

Μες στη διάρκεια των τελευταίων δύο φιλικών προσπαθήσαμε να δούμε και κάτι διαφορετικό σε σχέση με την περσινή χρονιά. Είδαμε ότι ακόμη δεν είμαστε πολύ έτοιμοι για αυτό. Και προσπαθούμε να τοποθετήσουμε τους παίκτες σε τέτοιες θέσεις έτσι ώστε να πάρουμε το καλύτερο.

Μεγάλη διαφορά δεν θα υπάρχει, όσον αφορά την οπτική εικόνα, αλλά θα υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις παιχνιδιού.

Για το τι θέλει να βελτιωθεί στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας: Πραγματικά θα ήθελα πολύ κάποια στιγμή να κρατάει η ομάδα περισσότερο τη μπάλα στην κατοχή της. Να πηγαίνει πολύ γρήγορα σε επιθέσεις, να υπάρχουν στιγμές που να μπορεί να διαχειριστεί το ρυθμό. Αυτό θα πρέπει να γίνει και να το δω μέσα από τα παιχνίδια. Γιατί άλλο να το βλέπεις στις προπονήσεις και τα φιλικά και άλλο να το βλέπεις στα παιχνίδια.

Αν έχει το ρόστερ:

Θα δούμε. Πάντα υπάρχει χώρος για έναν καλό παίκτη. Οι προπονητές, όσους παίκτες και να μας φέρουν, τόσο εμείς θα λέμε ότι θέλουμε και άλλον έναν. Σίγουρα με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας προσπαθούμε για το καλύτερο. Πάνω από όλα η διοίκηση και μετά εγώ.

Για το αν θα παρακολουθεί τα τμήματα υποδομών: Πραγματικά με αυτό που δεν είμαι ευχαριστημένος με τον ίδιο μου τον εαυτό, είναι επειδή είναι λίγες οι ημέρες που έχουμε κάνει μονή προπόνηση, αφού σχεδόν πάντα κάνουμε διπλές προπονήσεις, να μην έχω παρακολουθήσει ούτε μία προπόνηση. Σ' αυτό έχω παράπονο από τον εαυτό μου. Θα έπρεπε να έχω παρακολουθήσει και προπονήσεις και φιλικά παιχνίδια. Από αυτή την εβδομάδα που τα πράγματα θα είναι πιο ήρεμα, που θα έχουμε στο πρόγραμμα περισσότερες ελεύθερες ώρες, στόχος μεγάλος είναι να είμαστε πάνω από τα παιδιά και να τα παρακολουθούμε, και όσο μπορούμε να ανεβάσουμε παιδιά.

Για τον Αστέρα Τρίπολης:

Όπως είπα στην αρχή, αλλά τα φιλικά παιχνίδια και άλλα τα επίσημα. Τα επίσημα σου δίνουν μεγάλο βαθμό συγκέντρωσης. Η ομάδα αυτή μπόρεσε στα δύο παιχνίδια να συγκεντρωθεί πάρα πολύ και είναι πολύ σημαντικό αυτό. Την βρίσκουμε πιο έτοιμη σε βαθμό συγκέντρωσης. Έχουμε αναλύσει με τους συνεργάτες μου τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία, και συνεχίζουμε και ακόμη το κάνουμε, και μέχρι την Κυριακή έχουμε ακόμη δουλειά, για να μπορέσουμε να δώσουμε κάποιες πληροφορίες στα παιδιά. Αυτό που δεν ξέρω ακόμη είναι πόσο θα μπορέσει να εξελιχθεί, επειδή ήρθαν πολλοί καινούργιοι παίκτες, και παρουσιάζονται από βδομάδα σε βδομάδα, διαφορετικοί. Για ότι έχουμε δει ως τώρα έχουμε αναλύσει και τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία..

Για το «κλίμα» που επικρατεί στην ομάδα: Δεν έχω δει ομάδα με καλύτερο κλίμα. Πιστέψτε με. Άλλες ομάδες μπορεί να χρειάστηκε χρόνο για να φτιάξουν κάτι τέτοιο. Η ομάδα πραγματικά είναι μία οικογένεια. Πολύ δύσκολα ότι και να συμβεί στην καθημερινότητα της προπόνησης, να χαλάσει το κλίμα, τουλάχιστον μέσα από τα παιδιά.

Για το αν η περσινή επιτυχία της ομάδας του δημιουργεί πρόσθετο:

Δεν έχω βάρος με αυτό. Ο στόχος μου είναι να εξελίξω καλύτερα αυτό που βλέπω. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Δεν κοιτάω τι έγινε πριν και δεν κοιτάω πολύ μακριά. Κοιτάω πως θα δουλέψουμε καλά σήμερα, πως θα παρουσιαστούμε καλά την Κυριακή και όταν τελειώσει το παιχνίδι της Κυριακής θα αφοσιωθώ πλήρως στο πως θα είμαστε καλύτεροι την επόμενη Κυριακή. Τέτοιες σκέψεις μόνο κακό μπορούν να κάνουν και σε μένα και στην ομάδα.

Το πρωτάθλημα αρχίζει και πάλι το ίδιο και η SUPER BALL! Μην ξεχάσετε το καθιερωμένο ραντεβού, την Κυριακή (18/8) μετά το παιχνίδι Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός. Σέντρα με μια συνέντευξη του Κώστα Κατσουράνη, που θα συζητηθεί! Παρουσιάζουν οι Π. Βλαχόπουλος και Θ. Καίσαρης.

TAGS ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ