ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ

Πανσερραϊκός-Θρασύβουλος 1-0

Πανσερραϊκός-Θρασύβουλος 1-0
Αουρέλιο

Ο Πανσερραϊκός επικράτησε με 1-0 του Θρασύβουλου και πανηγύρισε την πρώτη εντός έδρας νίκη του στη Σούπερ Λίγκα

Σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης ήταν ο Μπουλέ στο 55', με το γκολ αυτό να χαρίζει στα "λιοντάρια" την πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη τους στη Σούπερ Λίγκα μετά από 9 αποτυχημένες απόπειρες.
Το εντυπωσιακό είναι μάλιστα πως αυτή ήταν η πρώτη επιτυχία για τον Πανσερραϊκό μετά από έναν ολόκληρο γύρο (!), με την αμέσως προηγούμενη νίκη του να καταγράφεται στις 5 Οκτωβρίου, με το ίδιο σκορ (1-0) και επί του ίδιου αντιπάλου στη Φυλή.

Να σημειωθεί πως αμφότερες οι ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες, με τον διαιτητή Μαζαράκο να αποβάλλει στο 81' με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Μπουλέ και στο 83' με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Μίχο.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Πανσερραϊκός (Μπρος): Ίλιτς, Καλλιμάνης, Πιπίνης (46' Τάντιτς), Γαλανόπουλος, Μιλένκοβιτς, Κωνσταντινίδης (71' Μπανγκουρά), Μάρκο Αουρέλιο, Μπουλέ, Αμπουμπακαρί (88' Παπάζογλου), Μπαϊκαρά, Διγκόζης

Θρασύβουλος (Τσιώλης): Πεκάνια, Μπελεγκρίνης, Σωτήρχος, Μαρτορέλ, Ροκάστλ, Λιαπάκης, Μίχος, Κόζλεϊ (64' Νάιτ), Μαυρογενίδης (64' Άλβες), Μπαριέντος (70' Ουέλινγκτον), Αμπράμοβιτς

Διαιτητής: Η.Μαζαράκος (Άρτας)

Βοηθοί διαιτητή: Λ.Βασιλειάδης (Θεσ/νίκης), Α.Θανασακούδης (Θεσ/νίκης)

Κίτρινες κάρτες: Μπουλέ (35'), Ροκάστλ (45'+1), Μπαριέντος (51'), Διγκόζης (60'), Τάντιτς (66'), Λιαπάκης (77'), Μπελεγρίνης (77'), Άλβες (90'+2)

Κόκκινες κάρτες: Μπουλέ (81', δεύτερη κίτρινη), Μίχος (83')

Με μια ματιά
Η τρομερή βαθμολογική σημασία που είχε το ματς για αμφότερες τις ομάδες φαίνεται πως αποτέλεσε... βαρίδιο στα πόδια των ποδοσφαιριστών, με τις φάσεις μπροστά στις δύο εστίες να γίνονται με το σταγονόμετρο.

Η πρώτη υποψία φάσης καταγράφηκε στο 7', με τον Πιπίνη να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά, αλλά τον Μπελεγρίνη να προλαβαίνει εγκαίρως και να διώχνει σε κόρνερ προτού γίνουν επικίνδυνοι οι Μπαϊκαρά και Μπουλέ.

Η "απάντηση" από τον Θρασύβουλο ήρθε στο 12', με την κεφαλιά του Κόζλεϊ ύστερα από τη σέντρα του Μπαριέντος να περνάει άουτ, ενώ ο Πανσερραϊκός είχε ως αποκλειστική επιθετική αιχμή τον Αμπουμπακαρί, ο οποίος προσπάθησε με δύο διαδοχικά σουτ στο 15' να παραβιάσει την εστία του Πεκάνια, όμως η μπάλα απομακρύνθηκε και τις δύο φορές από τους αντίπαλους αμυντικούς.

Οι γηπεδούχοι είχαν λίγο παραπάνω τη μπάλα στα πόδια τους όμως αδυνατούσαν να γίνουν απειλητικοί έχοντας μόνο έναν επιθετικό (ελλείψη του Μπανγκουρά), ενώ στον αντίποδα οι "πράσινοι" ήταν πολύ πιο επικίνδυνοι με την συνύπαρξη των Κόζλεϊ και Αμπράμοβιτς στη γραμμή κρούσης.

Στο 32' μάλιστα έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους για να πάρουν κεφάλι στο σκορ: σε αντεπίθεση που εκδήλωσαν, ο Κόζλεϊ έβγαλε τη σέντρα και ο Μπαριέντος έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή την ώρα που ο Ίλιτς ήταν εκτός θέσης, όμως ο Γαλανόπουλος εμφανίστηκε ως "από μηχανής Θεός" και απομάκρυνε τη μπάλα πάνω στη γραμμή της εστίας του.

Μπορεί στο πρώτο μέρος ο Πανσερραϊκός να απογοήτευσε από την γενικότερη παρουσία του, ωστόσο το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τα "λιοντάρια", καθώς άνοιξαν το σκορ στο 55', στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία τους στον αγώνα.

Ο Αουρέλιο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μπουλέ έκανε ωραίο κοντρόλ με το στήθος και με κοντινό σουτ νίκησε τον Πεκάνια για να γράψει το 1-0 για το συγκρότημα του Ούγκο Μπρος.

Μετά το γκολ αυτό, ο Σάκης Τσιώλης έριξε στη μάχη ό,τι επιθετικό όπλο είχε στη διάθεσή του, με τους Νάιτ, Άλβες και Ουέλινγκτον να περνούν στον αγώνα μέσα σε διάστημα έξι λεπτών (64'-70') αντί των Κόζλεϊ, Μαυρογενίδη και Μπαριέντος, ενώ ο ομόλογός του του Πανσερραϊκού "απάντησε" στο 71', με τον Μπανγκουρά να αντικαθιστά τον Κωνσταντινίδη.

Ο Θρασύβουλος απείλησε μία φορά με ισοφάριση, με τον Νάιτ να κάνει την προβολή μετά από σέντρα του Αμπράμοβιτς αλλά τον Ίλιτς να μπλοκάρει τη μπάλα, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο "άναψαν τα αίματα", με τον διαιτητή Μαζαράκο να βγάζει δύο φορές από το τσεπάκι του την κόκκινη κάρτα μέσα σε διάστημα δύο λεπτών.

Στο 81' απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον σκόρερ του τέρματος του Πανσερραϊκού Μπουλέ, ενώ στο 83' δεν "χαρίστηκε" στον Μίχο για δυνατό μαρκάρισμα στον Τάντιτς, δείχνοντας κόκκινη κάρτα στον παίκτη του Θρασύβουλου.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για να φτάσουν στην ισοφάριση, όμως ο Πανσερραϊκός κατάφερε να διαφυλάξει το πολύτιμο για αυτόν 1-0 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, ενώ είχε την ευκαιρία με το σουτ του Μπανγκουρά στις καθυστερήσεις (απέκρουσε εντυπωσιακά ο Πεκάνια) να πετύχουν και ένα δεύτερο γκολ.

Το τελικό 1-0 βρήκε την ομάδα του Ούγκο Μπρος να πανηγυρίζει την πρώτη εντός έδρας νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα μετά από 9 αποτυχημένες απόπειρες, ενώ στον αντίποδα ο Θρασύβουλος γνώρισε την 8η ήττα του σε 11 εκτός έδρας αγώνες και βυθίστηκε στον πάτο της βαθμολογίας.

Συνέντευξη Τύπου
Ούγκο Μπρος (προπονητής Πανσερραϊκού): "Ηταν ένα παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς. Στο πρώτο μέρος δεν πήγαμε καλά και είχαμε ανεξήγητο φόβο σε ένα καθοριστικό παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε ευκαιρίες, βάλαμε το γκολ και άλλες φάσεις που δεν εκμεταλλευτήκαμε.

Ήμασταν καλύτεροι, κερδίσαμε δίκαια και αυτοί οι τρεις βαθμοί θα μας βοηθήσουν αγωνιστικά και ψυχολογικά. Στα τέσσερα ματς με Θρασύβουλο, Αστέρα Τρίπολης, Ξάνθη και Λεβαδειακό έχουμε ως στόχο τους 10 βαθμούς. Πήραμε τους τρεις και τώρα κοιτάμε τη συνέχεια".

Σάκης Τσιώλης (προπονητής Θρασύβουλου): "Ο Πανσερραϊκός θα δώσει τη μάχη του, ο οποίος μέχρι στιγμής όπως και εμείς δεν είχε ευνοϊκή μεταχείριση σε πολλούς τομείς. Προέρχομαι και εγώ από την επαρχία και ξέρω πως ομάδες με κόσμο και καλή οργάνωση πρέπει να πάνε καλά.

Οποιος έπαιρνε τη νίκη στο μεταξύ μας παιχνίδι θα έβλεπε φως στο τούνελ. Στο πρώτο μέρος παίξαμε καλά, ελέγξαμε το ματς και είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Μπαριέντος.

Στο δεύτερο ημίχρονο και μετά το γκολ που δεχτήκαμε, υπήρξαν πολλές καθυστερήσεις και διακοπές. Δεν τα καταφέραμε και όσες πιθανότητες μας έμειναν θα τις διεκδικήσουμε στο ματς με τον ΟΦΗ".

Όλα τα λεφτά...
Το γκολ του Μπουλέ που χάρισε το πρώτο εντός "τρίποντο" στο φετινό πρωτάθλημα για τον Πανσερραϊκό αλλα και την πρώτη νίκη μετά από έναν ολόκληρο γύρο.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τις ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τις δύο ομάδες να χρειάζεται να υπερβάλλουν εαυτούς στις τελευταίες 10 αγωνιστικές αν θέλουν να παραμείνουν στην κατηγορία.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων
(Μπρος): Ίλιτς, Καλλιμάνης, Πιπίνης, Γαλανόπουλος, Μιλένκοβιτς, Κωνσταντινίδης, Μάρκο Αουρέλιο, Μπουλέ, Αμπουμπακαρί, Μπαϊκαρά, Διγκόζης
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
(Τσιώλης): Πεκάνια, Μπελεγκρίνης, Σωτήρχος, Μαρτορέλ, Ροκάστλ, Λιαπάκης, Μίχος, Κόζλεϊ, Μαυρογενίδης, Μπαριέντος, Αμπράμοβιτς
1' Έναρξη αγώνα
7' Ευκαιρία
Σέντρα του Πιπίνη, ο Μπελεγκρίνης πρόλαβε τους Μπαϊκαρά και Μπουλέ και έδιωξε σε κόρνερ.
10' Σχόλιο
Δεν έχει συμβεί κάποια αξιόλογη φάση στο πρώτο 10λεπτο της αναμέτρησης.
12' Κεφαλιά Θρασύβουλος Κόζλεϊ
Σέντρα του Μπαριέντος, γυριστή κεφαλιά του Κόζλεϊ πέρασε άουτ.
15' Σουτ Πανσερραϊκός Αμπουμπακαρί
Δύο δυνατά διαδοχικά σουτ του Αμπουμπακαρί κόντραραν σε σώματα και απομακρύνθηκαν.
34' Ευκαιρία Θρασύβουλος Μπαριέντος
Μεγάλη ευκαιρία για το Θρασύβουλο να ανοίξει το σκορ. Σε αντεπίθεση της ομάδας του Σάκη Τσιώλη, ο Κόζλεϊ έβγαλε τη σέντρα, ο Μπαριέντος έκανε το σουτ, με τον Ίλιτς να είναι εκτός θέσης αλλα τον Γαλανόπουλο να εμφανίζεται ως "από μηχανής Θεός" και να απομακρύνει τη μπάλα πάνω στη γραμμή.
35' Κίτρινη κάρτα Πανσερραϊκός Μπουλέ
45' Λήξη ημιχρόνου
45' Κίτρινη κάρτα Θρασύβουλος Ροκάστλ
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Πανσερραϊκός
Ο Τάντιτς πήρε τη θέση του Πιπίνη.
51' Κίτρινη κάρτα Θρασύβουλος Μπαριέντος
55' Γκολ Πανσερραϊκός Μπούλε
1-0 για τον Πανσερραϊκό! Σέντρα του Αουρέλιο από τα αριστερά, ο Μπουλέ έκανε το κοντρόλ μέσα στην περιοχή με το στήθος και με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.
60' Κίτρινη κάρτα Πανσερραϊκός Διγκόζης
64' Αλλαγή παίκτη Θρασύβουλος
Διπλή αλλαγή για τον Θρασύβουλο, με τον Σάκη Τσιώλη να περνάει τους Νάιτ και Άλβες στη θέση των Κόζλεϊ και Μαυρογενίδη.
66' Κίτρινη κάρτα Πανσερραϊκός Τάντιτς
70' Αλλαγή παίκτη Θρασύβουλος
Τρίτη αλλαγή για τον Θρασύβουλο. Ο Ουέλινγκτον αντικατέστησε τον Μπαριέντος.
71' Αλλαγή παίκτη Πανσερραϊκός
Ο Μπανγκουρά πήρε τη θέση του Κωνσταντινίδη.
77' Κίτρινη κάρτα Θρασύβουλος Λιαπάκης
77' Κίτρινη κάρτα Θρασύβουλος Μπελεγρίνης
81' Κόκκινη κάρτα Πανσερραϊκός Μπουλέ
Αποβάλλεται ο Μπουλέ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
83' Κόκκινη κάρτα Θρασύβουλος Μίχος
Απευθείας κόκκινη κάρτα στον Μίχο για δυνατό μαρκάρισμα στον Τάντις.
88' Αλλαγή παίκτη Πανσερραϊκός
Ο Παπάζογλου πήρε τη θέση του Αμπουμπακαρί.
90' Ευκαιρία Πανσερραϊκός Μπανγκουρά
Εντυπωσιακή απόκρουση του Πεκάνια σε σουτ του Μπανγκουρά.
90' Λήξη αγώνα
90' Σχόλιο
Τέσσερα θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.















































TAGS ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ