ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Στο 50-50 η μεταγραφή του Παλάσιος, 1 εκατ. ευρώ για το 60% η πρόταση των πρασίνων

Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος σε αγώνα της Ταγιέρες στην Κόρδοβα
Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος σε αγώνα της Ταγιέρες στην Κόρδοβα @ 2019 NICOLAS AGUILERA / ASSOCIATED PRESS

Στην κόψη του... ξυραφιού η μεταγραφή του Σεμπαστιάν Παλάσιος από την Ιντεπεντιέντε στον Παναθηναϊκό. Η αρνητική στάση της πρωτοπόρου του πρωταθλήματος Αργεντινής να παραχωρήσει έναν από τους δύο καλύτερους παίκτες της, η "πράσινη" πρόταση και η πίεση του παίκτη (στον οποίο οφείλονται χρήματα) για να γίνει το deal ως την Τετάρτη (25/08).

Ξημερώνει μία εβδομάδα πριν από την ολοκλήρωση του θερινού, μεταγραφικού "παραθύρου" κι ο Παναθηναϊκός τρέχει παράλληλα πολλά μεταγραφικά "μέτωπα", προκειμένου να καλύψει τα δεδομένα κενά... ποιότητας του ρόστερ του από τη μέση και μπροστά. Ο δανεισμός του Λούντκβιστ (με οψιόν αγοράς στις 800.000 ευρώ) επί της ουσίας έχει κλειδώσει και μένουν ορισμένες λεπτομέρειες επί των όρων του "τριφυλλιού" με την Χρόνινγκεν για να ταξιδέψει ο παίκτης στην Ελλάδα.

Ο Ματέους Βιτάλ ψάχνει ήδη εισιτήρια για να ταξιδέψει στην Ελλάδα, καθώς υπάρχει πλήρης συμφωνία από το Σάββατο (21/08) της διοίκησης του "τριφυλλιού" με την Κορίνθιανς για τον δανεισμό του (με οψιόν αγοράς του 50% των δικαιωμάτων του στα 4 εκατ. ευρώ) και πλέον το βάρος πέφτει στον βασικό στόχο για τον εξτρέμ, τον Αργεντινό Σεμπαστιάν Παλάσιος της Ιντεπεντιέντε.

Η περίπτωση του 29χρονου άσου δουλεύεται από τους "πράσινους" εδώ και περίπου 25 μέρες και πέρασε από πολλές διαφορετικές φάσεις. Και σε καμία περίπτωση δεν είναι κλεισμένη υπόθεση. Τουναντίον το όλο θέμα παραμένει αυτή τη στιγμή στο 50-50, διότι "τρακάρει" πάνω στην αρνητική διάθεση της Ιντεπεντιέντε να τον παραχωρήσει.

Ο Παλάσιος είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους δύο καλύτερους παίκτες της αργεντίνικης ομάδας στο πρωτάθλημα που είναι σε εξέλιξη, έχοντας τέσσερις ασίστ στις πρώτες επτά αγωνιστικές και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως η μεταγραφική αγορά είναι αυτή τη στιγμή κλειστή στην Αργεντινή. Ως εκ τούτου, η Ιντεπεντιέντε δεν μπορεί να κινηθεί για να τον αντικαταστήσει, στην προσπάθειά της να διεκδικήσει μέχρι τέλους τον εφετινό τίτλο (είναι πρώτη στη βαθμολογία).

Ο Παναθηναϊκός απ’ την πλευρά του έχει δύο βασικά "όπλα". Πρώτον τη διάθεση του παίκτη να έρθει για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Με τον Παλάσιος οι "πράσινοι" τα έχουν βρει σε όλα εδώ και μέρες (περίπου στις 500.000 ευρώ το κασέ του, ξέχωρα από τα μπόνους) κι ο ίδιος πιέζει ασφυκτικά τη διοίκηση της Ιντεπεντιέντε για να τον παραχωρήσει.

Το δεύτερο "όπλο" είναι το γεγονός ότι ο σύλλογος της Αργεντινής, οφείλει στον 29χρονο άσο ένα σημαντικό ποσό κι αυτό σίγουρα μειώνει τη διαπραγματευτική της δυνατότητα, απ’ τη στιγμή που ο ποδοσφαιριστής θέλει να φύγει και να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό.

Οι πληροφορίες του SPORT24 αναφέρουν πως η πρόταση του "τριφυλλιού" είναι πλέον μεγαλύτερη απ’ το ποσό που ανέφεραν το απόγευμα της Δευτέρας (23/08) τα ΜΜΕ της Αργεντινής. Δεν είναι 800.000 δολάρια. Ο Παναθηναϊκός έχει ανέβει τα τελευταία 24ωρα κι έχει φτάσει την πρότασή του στο 1 εκατ. ευρώ για το 60% των δικαιωμάτων του Παλάσιος και συνεχίζει να πιέζει -μαζί με την πλευρά του παίκτη- για να αποσπάσει το "ναι" της Ιντεπεντιέντε, απ’ τη στιγμή που είναι ο παίκτης τον οποίο έχει προκρίνει εδώ κι εβδομάδες ως βασικό στόχο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Σε κάθε περίπτωση το όλο θέμα δεν πρόκειται να... τραβήξει χρονικά για πολύ, καθώς στον Παναθηναϊκό θέλουν να έχουν πλήρη εικόνα για το αν θα προχωρήσει ή όχι η περίπτωση του Παλάσιος μέχρι την Τετάρτη (25/08), διότι τα χρονικά περιθώρια έχουν αρχίσει πλέον να στενεύουν επικίνδυνα. Υπάρχει μία συγκρατημένη αισιοδοξία πως εντέλει θα καμφθούν οι αντιστάσεις της Ιντεπεντιέντε και ο παίκτης θα κλείσει στο "τριφύλλι". Σε αντίθετη περίπτωση θα ενεργοποιηθεί το plan B, που αφορά έναν παίκτη αντίστοιχων προδιαγραφών, ο οποίος αγωνίζεται στην Ευρώπη και είναι επίσης σε συζητήσεις εδώ και μέρες με τους "πράσινους".

Τέλος, σε ότι αφορά τις αποχωρήσεις μέχρι την Τετάρτη (25/08) αναμένεται να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του Αντόνιο Σαβιέρ στην Εστορίλ (με τον Παναθηναϊκό να βάζει στο ταμείο του ένα μικρό ποσό), ενώ κινητικότητα υπάρχει και με τον Γιασίν Αγιούμπ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως έχει επανέλθει η Ουτρέχτη, η οποία θέλει να εντάξει στο δυναμικό της τον Μαροκινό μέσο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ