ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ψάχνοντας τη νίκη της ηρεμίας και του... 2.000

Ο Γιάννης Μπουζούκης πανηγυρίζει μαζί με τον Αϊτόρ
EUROKINISSI

Τα δεδομένα εν όψει του εντός έδρας αγώνα με τον Άρη και το πλάνο του Ντάνι Πογιάτος για την ενδεκάδα του τριφυλλιού.

Δεδομένο Νο1: Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει αποφασίσει να στηρίξει τον Ντάνι Πογιάτος στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, ακόμη και σε ενδεχόμενη νέα στραβή του τριφυλλιού στο σημερινό (4/10, 16:00) παιχνίδι φωτιά με τον Άρη στο ΟΑΚΑ. Αυτό ήταν επί της ουσίας και το κεντρικό μήνυμα της προχθεσινής (Παρασκευή 2/10), νέας επίσκεψής του στο "Γ. Καλαφάτης" και της κατ' ιδίαν συζήτησης που είχε με τον Καταλανό τεχνικό, εν τη απουσία του Τσάβι Ρόκα, ο οποίος έλειπε για ένα σοβαρό προσωπικό θέμα του.

Ο ιδιοκτήτης των πράσινων ξεκαθάρισε προς τον Πογιάτος πως έχει και την εμπιστοσύνη του και τη στήριξή του, αλλά τόνισε πως θα πρέπει να αρχίσει η ομάδα να βγάζει και στο γήπεδο διαφορετική εικόνα και να αρχίσει να παίρνει αποτελέσματα. Θα πρέπει να πάρει πάρα πολύ άσχημη... τροπή το σημερινό ματς με τον Άρη και να ακουμπήσει η εικόνα του Παναθηναϊκού αποκαρδιωτικές καταστάσεις, για να διαταραχθεί στο μυαλό του Αλαφούζου η απόφαση στήριξης προς το τεχνικό τιμ και το πρότζεκτ που ξεκίνησαν όλοι μαζί τον περασμένο Ιούλιο.

Δεδομένο Νο2: Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσει να συνέρχεται μέσα στο γήπεδο. Και το παιχνίδι με τον Άρη, μοιάζει ως μία ιδανική ευκαιρία για το... περίφημο restart, εφόσον βεβαίως ξεπεράσει και διορθώσει όλες τις αγωνιστικές παθογένειες που παρουσίασε (ειδικά στα δεύτερα ημίχρονα) σε Τρίπολη και Λάρισα. Μία νίκη, θα δώσει ηρεμία σε όλο τον οργανισμό με δεδομένη και τη διακοπή των δύο εβδομάδων που ακολουθεί αμέσως μετά τη τις Εθνικές Ομάδες και θα βάλει την όλη κουβέντα σε άλλη βάση. Κοινώς, αντί να διατηρηθεί μία ατέρμονη συζήτηση προπονητολογίας, ο Παναθηναϊκός θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει πιο συγκροτημένα και συγκεντρωμένα, για να αρχίσει να βγάζει μέσα στο γήπεδα, πράγματα αντίστοιχα με την ποιοτική αναβάθμιση στο ρόστερ του.

Δεδομένο Νο3: Το σημερινό παιχνίδι με τον Άρη έχει και... ιστορικό χαρακτήρα και προσφέρει ένα έξτρα κίνητρο για τους πράσινους. Κι αυτό διότι είναι το υπ’ αριθμόν 2.000 ματς του Παναθηναϊκού στη «μεγάλη» κατηγορία, από την εκκίνηση της περιόδου 1959/60, όταν δηλαδή συγκροτήθηκε η Α’ Εθνική και οι λοιπές κατηγορίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Παναθηναϊκός θα γίνει η δεύτερη, μετά τον ΠΑΟΚ, ομάδα που θα φτάσει τους 2.000 αγώνες στην ιστορία του στην Α’ Εθνική/Super League 1. Ο δικέφαλος του Βορρά πρόλαβε να σπάσει το «φράγμα» στην πρεμιέρα του εφετινού πρωταθλήματος, λόγω της τακτικότερης παρουσίας του σε αγώνες playoffs από το 2007/08 και μετά, αν κι έχει δώσει μόλις έναν αγώνα μπαράζ στην ιστορία του.

Σε αυτά τα 1.999 παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι σήμερα στην Α'Εθνική ο Παναθηναϊκός, μετράει 1.224 νίκες (61,23%), 452 ισοπαλίες (22,61%) και 323 ήττες (16,16%). Τα δε γκολ του είναι 3.751 υπέρ (μέσος όρος 1,87 ανά αγώνα) και 1.576 κατά (0,78 ανά αγώνα). Σημαντικό κίνητρο αν μη τι άλλο, στο κυνήγι της πρώτης νίκης του στο εφετινό πρωτάθλημα.

Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΜΕ ΑΡΗ

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Ντάνι Πογιάτος δεν προτίθεται να αλλάξει πολλά στην ενδεκάδα, σε σχέση με τον αγώνα της περασμένης Δευτέρας (28/9) με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ.. Τη θέση του τραυματία Αγιούμπ θα πάρει ο Σερπέζης, με τους Μπουζούκη (ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον προσαγωγό) και Κουρμπέλη να συμπληρώνουν την τριάδα στα χαφ.

Την αμυντική τετράδα μπροστά από τον Διούδη θα συγκροτήσουν οι Σάντσες, Χουάνκαρ (στα άκρα) και Σένκεφελντ, Βέλεθ (στο κέντρο της άμυνας), ενώ προβάδισμα για το δεξιό φτερό της επίθεσης, έχει ο Αϊτόρ, με τον Χατζηγιοβάνη να «παίζει» σαν ισχυρό... αουτσάιντερ. Αριστερά ως inside forward θα ξεκινήσει ο Καρλίτος κι ο Μακέντα θα παίξει στην κορυφή της επίθεσης.

Την πράσινη αποστολή συμπληρώνουν οι Ξενόπουλος, Χριστογεώργος, Πούγγουρας, Σαβιέρ, Εμμανουηλίδης, Καραγιάννης, Ζαγαρίτης, Αλεξανδρόπουλος (θα κάνει ένεση ξυλοκαΐνης στο μεγάλο δάκτυλο του δεξιού ποδιού), Τζαβίδας.

Εκτός έχουν μείνει οι Βιγιαφάνιες, Αγιούμπ, Χατζηθεοδωρίδης, Ιωαννίδης, Αντονίτο (παραμένει στο ξενοδοχείο, λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού).

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ