ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Σε τι κατάσταση είναι ο Μπέιλι και γιατί προπονείται ατομικά – Η επιστροφή του Σα, το ντέρμπι και το κομμένο ρεπό

Ο Ολυμπιακός έχει καταρτίσει συγκεκριμένο πρόγραμμα για τον Λίον Μπέιλι και τον Γκουστάβο Σα. Πολύωρο σκληρό ατομικό πρόγραμμα ο Τζαμαϊκανός, φτάσει στο 100% τη φυσική του κατάσταση. Από τη νέα εβδομάδα μπαίνει στις ομαδικές προπονήσεις. Βγήκε στο γήπεδο ο Πορτογάλος και τρέχει για το ντέρμπι. Και οι δύο επιστρέφουν νωρίτερα στο Ρέντη.

Ξεκούραση για τους παίκτες. Ευκαιρία για τον Ιμανόλ Αλγκουαθίλ και τους συνεργάτες του για ανάσες. Και… αναζήτηση μόνιμης κατοικίας. Από το μεσημέρι της Παρασκευής ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε διαδικασία αποφόρτισης. Το τριήμερο (και απαραίτητο για… όλους) ρεπό, που έδωσε ο Ιμανόλ Αλγκουαθίλ, ξεκίνησε. Αλλά δεν είναι για όλους το ίδιο. Καθώς ο Γκουστάβο Σα και ο Λίον Μπέιλι είναι διαφορετικές περιπτώσεις από τους υπόλοιπους.

Το προπονητικό και το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού έχουν καταρτίσει συγκεκριμένο πρόγραμμα και για τους δύο. Για διαφορετικούς λόγους. Αλλά με τον ίδιο παρονομαστή. Να είναι και οι δύο έτοιμοι να μπουν και να παίξουν κατά τη διάρκεια της επιστροφής στη δράση, αρχής γενομένης από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Γκουστάβο Σα και ο Λίον Μπέιλι κάνουν τα προγράμματά τους. Τα οποία είναι πολύ διαφορετικά. Αλλά την ίδια στιγμή μοιάζουν κιόλας. Και οι δύο έχουν εδώ και λίγες ημέρες στο γήπεδο και κάνουν ατομικές προπονήσεις. Ο Πορτογάλος προέρχεται από μια δύσκολη θλάση στη γάμπα, με αποτέλεσμα να πηγαίνει πιο συντηρητικά και σε χαμηλότερες στροφές. Καθώς η επανένταξή του χρειάζεται προσοχή και υπομονή.

Ο Λίον Μπέιλι ΙΝΤΙΜΕ

Η… ταλαιπωρία του Μπέιλι

Ο Μπέιλι είναι μια τελείως διαφορετική περίπτωση. Καθώς ο λόγος που έμεινε στην Αθήνα και δεν πήγε με την εθνική Τζαμάικας, δεν είχε να κάνει με κάποιον τραυματισμό. Αλλά με την ανάγκη να βελτιώσει τη φυσική και αγωνιστική του κατάσταση. Και για αυτόν τον λόγο περνάει… δύσκολες στιγμές στο Ρέντη. Με τους ερυθρόλευκους να του έχουν ετοιμάσει ένα πολύ δυνατό, απαιτητικό και πολύωρο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει… τα πάντα.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες ο Μπέιλι θα μπορούσε να συμμετέχει στις προπονήσεις με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Αλλά το πρόγραμμα που κάνει είναι πολύ πιο βαρύ και δύσκολο. Καθώς στόχος είναι σε αυτό το διάστημα να αποφύγει τις μονομαχίες, αλλά να επενδυθεί ο χρόνος στη βελτίωση της φυσικής του κατάστασης. Να κερδηθεί ο χρόνος που χάθηκε το καλοκαίρι από την παρουσία του στην Αστον Βίλα.

Χωρίς ρίσκο

Η διαδικασία επανόδου του Μπέιλι είναι μια απαιτητική υπόθεση. Ο Ολυμπιακός γνωρίζει καλά τον φάκελο” του 29χρονου εξτρέμ και φρόντισε να μελετήσει επιστημονικά όσα συνέβησαν πέρυσι, όταν και είχε τους περισσότερους τραυματισμούς της καριέρας του. Μυϊκούς στο σύνολό τους. Και κυρίως αποτέλεσμα βιαστικής επιστροφής σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά και λαθών στην αποκατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπέιλι εμφάνισε κόπωση (σφίξιμο) στους δικεφάλους πριν το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό και για αυτόν τον λόγο επιλέχθηκε να μείνει στην Αθήνα, ώστε να προφυλαχθεί και να μη ρισκάρει κάποιον τραυματισμό στο σημείο που τον ταλαιπώρησε πέρυσι. Και πλέον το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι τόσο δυνατό, που υπάρχει πεποίθηση πως με την επανέναρξη των επίσημων υποχρεώσεων, θα είναι… άλλος παίκτης.

Ο Γκουστάβο Σα με τη φανέλα του Ολυμπιακού Olympiacos FC

Νωρίτερα στο ντέρμπι

Κλείνοντας, έχει ενδιαφέρον να εξηγήσουμε γιατί το τριήμερο ρεπό που έδωσε ο Αλγκουαθίλ δεν είναι για… όλους. Σε αυτό δεν υπάγονται ο Γκουστάβο Σα και Λίον Μπέιλι. Ο Βάσκος τεχνικός, σε συνεννόηση με τους γιατρούς και τους γυμναστές, έδωσε άδεια τριών ημερών στους παίκτες του, αλλά τη Δευτέρα το πρωί και ο Πορτογάλος και ο Τζαμαϊκανός πρέπει να βρίσκονται κανονικά στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, για να συνεχίσουν τα προγράμματά τους. Είπαμε, το σημαντικό και για τους δύο είναι να είναι, όχι απλά διαθέσιμοι, αλλά 100% έτοιμοι στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ