ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Πάει να κάνει με τον Λινγκρ την πιο ακριβή μεταγραφή των τελευταίων 14 ετών

Slavia Praha's Ondrej Lingr celebrates after scoring his side's third goal during the Europa Conference League play off first leg soccer match between Fenerbahce and Slavia Praha at Sukru Saracoglu stadium, in Istanbul, Turkey, Thursday, Feb. 17, 2022. (AP Photo)
Slavia Praha's Ondrej Lingr celebrates after scoring his side's third goal during the Europa Conference League play off first leg soccer match between Fenerbahce and Slavia Praha at Sukru Saracoglu stadium, in Istanbul, Turkey, Thursday, Feb. 17, 2022. (AP Photo) AP

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν ποδοσφαιριστή με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Όντρεϊ Λινγκρ και με τη μεταγραφή του πάει να κάνει την πιο ακριβή κίνηση των τελευταίων 14 ετών.

Το πόσο πολύ χρειάζεται ο Παναθηναϊκός έναν ποδοσφαιριστή με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά και την ποιότητα του Όντρεϊ Λινγκρ, "απαντήθηκε" σε μεγάλο βαθμό στο δεύτερο μισό της σεζόν που ολοκληρώθηκε, όπου οι "πράσινοι" έχασαν την επαφή τους με το "εύκολο" γκολ μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Αϊτόρ στο γόνατο. Κι έγιναν συνολικά πολύ πιο προβλέψιμοι μέσα στο γήπεδο.

Διότι ο διεθνής Τσέχος μεσοεπιθετικός έχει ένα "πακέτο" που δεν το συναντάς εύκολα στην "αγορά": Γκολ, ασίστ, εξαιρετικές εκτελέσεις κι αποφάσεις στο επιθετικό τρίτο και πολύ περισσότερο στο αντίπαλο "κουτί", σωστές τοποθετήσεις και μεγάλη οξυδέρκεια στο συνδυαστικό ποδόσφαιρο.

Κι όλα αυτά σε ηλικία 24 ετών, με το συμβόλαιό του να ολοκληρώνεται σε ένα χρόνο και να δημιουργεί (πλέον) προοπτική διαπραγμάτευσης με τη Σλάβια Πράγας, απ’ την στιγμή που έχει επιλέξει κι ο ίδιος να κάνει το επόμενο βήμα του, απορρίπτοντας τις προτάσεις ανανέωσης του συμβολαίου του.

Για όλους αυτούς τους λόγους είχε ανάψει μεμιάς το "πράσινο φως" απ’ τον περασμένο Γενάρη ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τον Τσέχο, μολονότι η Σλάβια δεν ήθελε να τον δώσει τότε, για να μην αποδυναμωθεί κι άλλο στη μάχη του τίτλου με την Σπάρτα. Τώρα όμως οι συνθήκες και τα δεδομένα είναι διαφορετικά.

Η νέα πρόταση της Σλάβια δεν "ψήνει" τον Λινγκρ

Η Σλάβια επανήλθε το τελευταίο 48ωρο με νέα (τρίτη) πρόταση προς τον Λινγκρ για την επέκταση του συμβολαίου του (η οποία αν και είχε ακόμη υψηλότερες αποδοχές, εξακολουθεί να μην τον "ψήνει", έχοντας αποφασίσει να κάνει το επόμενο βήμα στο εξωτερικό), ενώ την ίδια ώρα είναι σε ανοικτή διαπραγμάτευση με το "τριφύλλι" για την πώλησή του.

Τον περασμένο Ιανουάριο οι Τσέχοι κοστολογούσαν σε πρώτη φάση τον Λινγκρ πάνω από 6 εκατ. ευρώ, μέχρι που "έχασαν" ως ελεύθερο τον Ολαγίνκα, ο οποίος έκλεισε στον Ερυθρό Αστέρα κι ακολούθως "έκοψαν" κάθε κουβέντα εκείνη την περίοδο για περαιτέρω απώλειες βασικών παικτών.

Τώρα η όλη κουβέντα απ’ την πλευρά της Σλάβια (υπό την πίεση του συμβολαίου του παίκτη που λήγει σε ένα χρόνο και απ’ τον Ιανουάριο μπορεί να κλείσει όπου θέλει) ξεκίνησε για ένα ποσό άνω των 5 εκατ. ευρώ, όμως οι... τάσεις είναι πτωτικές.

Το ποσό για τον Λινγκρ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στη διαπραγμάτευση με προσφορά 3 εκατ. ευρώ και διάθεση να προσφέρει άλλο ένα εκατ. ευρώ υπό μορφή (εφικτών) μπόνους συμμετοχών και στόχων και ίσως κι με ένα -μικρό- ποσοστό μεταπώλησης.

Οι εκτιμήσεις των Τσέχων είναι πως μπορεί να υπάρξει πεδίο συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, σε ένα ποσό που ξεπερνάει συνολικά (με άμεση πληρωμή, μπόνους, συν ποσοστά) τα 4 εκατ. ευρώ.

Και μάλιστα υπάρχει μία συνολική αίσθηση πως η όλη διαδικασία δεν θα τραβήξει πολύ χρονικά, αφενός διότι η Σλάβια θέλει να κάνει τον σχεδιασμό της για τη νέα σεζόν έχοντας όλα τα δεδομένα στο τραπέζι, κι αφετέρου διότι κι ο Παναθηναϊκός θέλει να "κλείσει" το συγκεκριμένο (βασικό) μέτωπο ή να δει τις άλλες επιλογές του, προχωρώντας στη συνέχεια για τις επόμενες κινήσεις του (δεξιός μπακ, στόπερ, αριστερός μπακ), πριν φύγει για την Αυστρία στις 25 Ιουνίου το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του.

Αυτό που δεν αλλάζει πάντως, είναι το γεγονός πως εφόσον η συζήτηση φτάσει σε αυτές τις τιμές (προσεγγίζοντας συνολικά τα 4,2 με 4,3 εκατ. ευρώ) και αν υπάρξει deal, ο Λινγκρ θα γίνει η πιο "ακριβή" μεταγραφή του Παναθηναϊκού τα τελευταία 14 χρόνια. Ήτοι απ’ την εποχή της πολυμετοχικότητας κι έπειτα και πολύ περισσότερο επί των ημερών Αλαφούζου στα κοινά της "πράσινης" ΠΑΕ.

Κοινώς θα ξεπεράσει τα 3,5 εκατ. ευρώ που πλήρωσε ο Παναθηναϊκός το περασμένο καλοκαίρι στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τον Άντραζ Σπόραρ και σε καθαρές τιμές θα φτάσει πιο πάνω κι απ’ τα χρήματα που έδωσε το "τριφύλλι" το καλοκαίρι του 2009 στη Λίβερπουλ για να αποκτήσει τον Σεμπαστιάν Λέτο (4 εκατ. ευρώ). Έχοντας από πάνω μόνο τις αγορές των Τζιμπρίλ Σισέ (8 εκατ. ευρώ στη Μαρσέιγ το καλοκαίρι του 2009) και Μιχάλη Κωνσταντίνου (8 εκατ. ευρώ στον Ηρακλή το καλοκαίρι του 2001).

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ