ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 3-1

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 3-1
μαντζιος για σωκρατη

Στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς μέσα στο γήπεδό του και λίγο πριν τα γενέθλιά του ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-1 τον ΟΦΗ

Στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς μέσα στο γήπεδό του και λίγο πριν τα γενέθλιά των 100 ετών του ο Παναθηναϊκός νίκησε αλλά και πάλι δεν έπεισε. Το γρήγορο γκολ του Μάντζιου δεν βοήθησε προκειμένου οι "πράσινοι" να δείξουν ένα διαφορετικό πρόσωπο κάτι όμως που συνέβη με την ισοφάριση από το γκολ του Νουαφόρ.
Ο Νιγηριανός επιθετικός σκοράροντας έβγαλε από τον "λήθαργο" του κρύου τους "κουρασμένους" παίκτες του Πεσέιρο, όπου με πρωταγωνιστή τον Καραγκούνη σε διάστημα τριών λεπτών πέτυχε δύο γκολ με τον Ισά να νικάει τον συμπαίκτη του και πολύ καλό Τζόρβα και τον Σαλπιγγίδη να δίνει ευχάριστο επίλογο στην σημερινή παράσταση της Λεοφώρου.

Οι συνθέσεις των ομάδων


Παναθηναϊκός (Ζ. Πεσέιρο): Μάλαρτζ, Νίλσον, Βύντρα, Μόρις, Γκούμας, Μάτος, Τζιόλης (81' Σιμάο), Ιβανσιτς (43' Ρομέρο), Καραγκούνης, Μάντζιος (67' Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης.

ΟΦΗ (Γ. Παράσχος): Τζόρβας, Μπαρκαουάν, Αρβανίτης (74' Μονιάκης), Ισα, Ταραλίδης, Γκάντζεφ (86΄Λαρόκ), Σίμιτς, Πίτσος, Πόποβιτς (70' Λεοζίνιο), Νουαφόρ, Ρουμπάκης.

Διαιτητής: Τριτσώνης Σ. (Αθηνών)

Βοηθοί: Αραμπόπουλος Δ. (Φθιώτιδας), Καρατζίκας Α.(Αθηνών)

Κίτρινες: - (Παναθηναϊκός) / Αρβανίτης, Γκάντζεφ (ΟΦΗ)

Με μια ματιά


Με τους Γκούμα, Καραγκούνη, Νίλσον, Ιβανσιτς και Μάντζιο να επιστρέφουν στο αρχικό και πάλι μετά το παιχνίδι των "πράσινων" στη Μαδρίτη με την Ατλέτικο, ο Ζοσέ Πεσέιρο ήθελε από τους ποδοσφαιριστές του να "τελειώσουν" από νωρίς το παιχνίδι με μοναδικό στόχο το "τρίποντό".

Στην αντίπερα όχθη, ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε την ομάδα του με 4-4-2 και αρκετούς παίκτες γνώριμους από την θητεία τους στο "τριφύλλι". Τζόρβας, Γκάντζεφ οι νεότεροι και Πίτσος, Ρουμπάκης οι παλιότεροι γνώριζαν καλά τα καταπότια στην Λεωφόρο, ωστόσο ήταν έτοιμοι να αποδείξουν ότι ο Παναθηναϊκός αποτελεί παρελθόν.

Με τους Αρβανίτη, Ισά, Μπαρκαουάν, Πίτσο στην άμυνα και τους Ταραλίδη, Σίμιτς, Ρουμπάκη και Γκάντζεφ (είχε εντολή για προσωπικό μαρκάρισμα στον Μάτος) στην μεσαία γραμμή οι Κρητικοί είχαν τους Πόποβιτς, Νουαφόρ στην επίθεση.

Ο στόχος του Πορτογάλου προπονητή των "πράσινων" έγινε πραγματικότητα μόλις επτά λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα και ουσιαστικά στην πρώτη προσπάθεια των γηπεδούχων. Μετά ατομική ενέργεια και σέντρα του Ιβανσιτς από αριστερά, ο Μάντζιος στην "καρδία" του ΟΦΗ με πλασέ άνοιξε το σκορ, λύνοντας ουσιαστικά τα πόδια των συμπαικτών του από νωρίς.

Το γκολ αυτό σίγουρα επηρέασε θετικά τους "πράσινους" σε αντίθεση με τους παίκτες του Παράσχου που έπρεπε από νωρίς να αλλάξουν ρότα στον τρόπο παιχνιδιού τους και να βγουν μπροστά αναζητώντας την ισοφάριση. Ομως οι γηπεδούχοι ξαναβρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα για ένα γκολ που δεν μέτρησε.

Ηταν το 9' όταν ο Καραγκούνης εξαπέλυσε έναν "κεραυνό" έξω από την περιοχή του ΟΦΗ, ο Τζόρβας έπεσε και με δυσκολία απομάκρυνε (αφού η μπάλα έσκασε και στο έδαφος) και στην συνέχεια (ριμπάουντ) ο Σαλπιγγίδης την έσπρωξε στα δίχτυα αλλά ο κ. Καρατζίκας είχε υποδείξει σε θέση οφ σάιντ τον διεθνή επιθετικό λίγο πριν πανηγυρίσει το γκολ του.

Οι παίκτες του Πεσέιρο χωρίς άγχος είχαν την εδαφική υπεροχή και σταδιακά αναζητούσαν ένα δεύτερο γκολ. Στο 14' ο Μάτος επιχείρησε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή το οποίο πέρασε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, (16') μετά από φάουλ του Ιβανσιτς ο Τζιόλης έκανε την καρφωτή κεφαλιά αλλά ο Τζόρβας εξ' επαφής απομάκρυνε την μπάλα σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία στο 23', όταν μετά από ένα λάθος και μια αδράνεια της "πράσινης" άμυνας, ο Ισά βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Μάλαρτζ έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα.

Ο Αλέξανδρος Τζόρβας απέδειξε ότι είναι ένας ταλαντούχος τερματοφύλακας και νίκησε για δεύτερη φορά τον πρώην συμπαίκτη του και συνονόματο Αλάξανδρο Τζιόλη που μ' έναν "κεραυνό" προσπάθησε να σκοράρει αλλά ο πορτιέρο του ΟΦΗ απογειώθηκε και έδιωξε σε κόρνερ.

Η δεύτερη ευκαιρία των Κρητικών για τα πρώτα 45 λεπτά που δεν έδειξαν ουσιαστικά πράγματα (επιθετικά) δημιουργήθηκε από στημένη φάση. Στο 36' ο Ταραλίδης με απευθείας χτύπημα φάουλ προσπάθησε να νικήσει τον Πολωνό γκολκίπερ του Παναθηναϊκού αλλά δεν τα κατάφερε αφού η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 37' σε μια ανύποπτη στιγμή ο Μπαρκαουάν σε ένα μαρκάρισμά σου πάτησε τον Ιβανσιτς που τραυματίστηκε και παρόλο που έμεινε στο ματς για δύο λεπτά ακόμη (μπήκε ο Ρομέρο στην θέση του) αποχώρησε με έντονους πόνους στον αστράγαλο, αφού όπως έδειξε ο τηλεοπτικός φακός ο Ρουμάνος αμυντικός τον πάτησε.

Η τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους έγινε από τους φιλοξενούμενους που προσπάθησαν αλλά δεν εκμεταλλεύθηκαν στο έπακρο μια λάθος απομάκρυνση του Μάλαρτζ, ο οποίος βγήκε από την περιοχή του και με τα πόδια απομάκρυνε αλλά έφθασε στον Γκάντζεφ που πλάσαρε από το κέντρο στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο για ένα ημίωρο ήταν από ανιαρό εώς τραγικό με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να φτάσουν με μια αξιόλογη προσπάθεια σε ένα δεύτερο γκολ και τους Κρητικούς απλά να μην μπορούν να αντιδράσουν. Η φάση που θα άλλαζε την μορφή του ματς έλειπε... και δικαιολογημένα οι "μουρμούρες" της ήσυχης εξέδρας ξεκινούσαν.

Μάλιστα, έγιναν και πιο έντονες στο 76' όταν μετά από καταπληκτική κάθετη πάσα του Ταραλίδη στον Νουαφόρ, ο Νιγηριανός επιθετικός των φιλοξενούμενων πλάσαρε εύστοχα τον Μάλαρτζ, παγόνοντας ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα στην Λεωφόρο. Το 1-1 ήταν γεγονός και το ματς "άναψε" λίγο πριν το τέλος.

Εκεί που όλα έδειχναν πως τα "σύννεφα" ήταν έτοιμα να επιστρέψουν ο Καραγκούνης ανέλαβε "δράση". Ο διεθνής παίκτης του Παναθηναϊκού ένα λεπτό αργότερα μετά την σέντρα της ισοφάρισης με μια ατομική ενέργεια από τα πλάγια ανάγκασε τον Ισα στην προσπάθειά του να διώξει, να στείλει την μπάλα κάτω από τα πόδια του Τζόρβα, πετυχαίνοντας το 2-1.

Το γκολ αυτό άλλαξε άρδην την εικόνα, αφού κόπηκαν τα φτερά των φιλοξενούμενων που δέχθηκαν σε μια ανύποπτη στιγμή και ένα τρίτο γκολ. Ο Καραγκούνης μετά από μια εκτέλεση φάουλ από δεξιά έστειλε την μπάλα στο κεφάλι του Τζιόλη και εκείνος την γύρισε στον Σαλπιγγίδη που με νέα κεφαλιά νίκησε τον Τζόρβα, με το έβδομο προσωπικό του γκολ στο πρωτάθλημα.

Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε τους "πράσινους" νικητές μετά από μια μέτρια και πάλι εμφάνιση μπροστά στους 6.000 περίπου οπαδούς τους (5.254 εισιτήρια).
Συνέντευξη Τύπου
Ζοσέ Πεσέϊρο

''Είναι δίκαιη νίκη, όμως σίγουρα το θέαμα που παρουσιάσαμε ήταν φτωχό, με εξαίρεση το πρώτο τέταρτο. Είμαστε πολύ μακριά απο αυτό που θέλουμε να φτάσουμε, έχουμε δείξει που θέλουμε να πάμε, έχουμε τους παίκτες γι' αυτό, αλλά σήμερα είμασταν πολύ μακριά.

Δεν είχαμε καλή οργάνωση. Μπήκαμε δυνατά και μετά έγιναν κάποια πράγματα που είναι και για μένα δύσκολο να εξηγήσω. Στην αρχή ο αγώνας φάνηκε εύκολος, όμως στην συνέχεια υπήρχε και το άγχος απο το εύθραυστο 1-0, αλλά εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τέτοιες περιπτώσεις. Ευτυχώς μετά την ισοφάριση καταφέραμε να βάλουμε δυο γκολ. Η νίκη είναι δίκαιη αλλά δεν παίξαμε καλά σήμερα.

Δεν υπάρχουν κάποια πλάνα για μεταγραφές. Υπάρχουν παίκτες που δεν έχουν πάρει ευκαιρίες και οι βασικές μεταγραφές για μένα είναι οι Νίνης και Γκονζάλες που τους περιμένω να επιστρέψουν.

Μιλάμε για πολλά με τον Κεϊρόζ και για πολλούς ποδοσφαιριστές, όπως για τον Ρούνει και τον Ρονάλντο, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι αυτοί οι παίκτες θα έρθουν στην Ελλάδα''.

Γιώργος Παράσχος

''Δεν πιστέψαμε οτι μπορούσαμε να φύγουμε με θετικό αποτέλεσμα απο το γήπεδο. Παίξαμε σφιχτά, δεν δώσαμε χώρο στους παίκτες του Παναθηναϊκού και θελήσαμε να εκμεταλλευθούμε την κούραση απο την Πέμπτη που είχαν απο την αναμέτρηση στην Μαδρίτη.

Είχαμε πρόβλημα στην κυκλοφόρια της μπάλας και παρά το γεγονός οτι δεν κινδυνεύσαμε δεν κατάφεραμε να βγάλουμε σωστές αντεπιθέσεις όταν είχαμε κατοχή της μπάλας. Δεχθήκαμε δυο εύκολα γκολ και δυστυχώς δεν πρόλαβα μετά την ισοφάριση να κάνω την αλλαγή που σκεφτόμουν και να βάλω τρίτο κεντρικό αμυντικό''.

Σεμπαστιάν Ρομέρο

''Πήραμε τους τρεις βαθμούς και αυτό είναι το σημαντικό, έπρεπε να νικήσουμε και το κάναμε, έχουμε ακόμα δρόμο αφού τα ματς είναι πολλά μέχρι το τέλος. Η ομάδα μπορεί να βελτιωθεί και να παίξει ακόμη καλύτερα. Είναι σημαντικό ακόμη και όταν δεν παίζουμε καλά να παίρνουμε τη νίκη. Έχουμε δύσκολο αγώνα με τον Άρη, θέλουμε τη νίκη για να φθάσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην πρώτη θέση''.

Γιάννης Γκούμας

''Ακόμη δεν έχει τελειώσει ο πρώτος γύρος, στο τέλος θα δούμε τι έχουμε πετύχει, εκεί θα κάνουμε ταμείο, κάθε ματς είναι σημαντικό. Η ομάδα έχει τις δυνατότητες να τερματίσει στην πρώτη θέση. Εύχομαι ο νέος χρόνος να φέρει στην ομάδα επιτυχίες και το πρωτάθλημα. Είναι κομβικό σημείο το παιχνίδι με τον Άρη, αν νικήσουμε θα είμαστε σε καλό δρόμο. Έχουμε μπει στα πρότυπα του αγγλικού ποδοσφαίρου και πρώτη φορά συμβαίνει να παίζουμε μέσα σε γιορτινό κλίμα, γι' αυτό και όταν μπούμε στο γήπεδο θα πρέπει να έχουμε το μυαλό μας μόνο εκεί''.

Αντρέας 'Ιβανσιτς

''Αν και δεν είμασταν καλοί πήραμε τη νίκη και αυτό είναι σημαντικό. Εύχομαι καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές. Είναι καλό οτι πλησιάσαμε τον Ολυμπιακό και είμαστε τρεις βαθμούς μακριά απο την κορυφή. Έχουμε δυο μέρες να ξεκουραστούμε και να προετοιαμστούμε για τον αγώνα με τον Άρη, όπου θέλουμε μόνο τη νίκη''.

* Ο Ίβανσιτς δέχθηκε χτύπημα απο τον έσω πλάγιο μέχρι τον πρόσθιο κνημιαίο και χρειάζεται ένα 24ωρο για να φανεί το μέγεθος του τραυματισμού.

Πιέρ Ισά

''Δεν ξεκινήσαμε καλά, δεχθήκαμε ένα γρήγορο γκολ, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο είμασταν καλύτεροι. Όμως, σε λίγα λεπτά αδράνειας δεχθήκαμε δυο γρήγορα γκολ. Προσπαθούμε όσο μπορούμε σε κάθε αγώνα, αλλά θα πρέπει να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε στην συνέχεια του πρωταθλήματος''.

Ολα τα λεφτά


Αλέξανδρος Τζόρβας και Βλαντιμίρ Γκάντζεφ... δύο παιδιά με ταλέντο όπου δικαιολογημένα ο κ. Παράσχος τους δίνει την ευκαιρία να αγωνίζονται. Ο πορτιέρο του ΟΦΗ απέδειξε πολλές φορές με τις αποκρούσεις του ότι διαθέτει στοιχεία ενός έμεπιρου γκολκίπερ ενώ ο "μικρός" στον χώρο του κέντρου έτρεξε πολλά χιλιόμετρα. Από την πλευρά των γηπεδούχων δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και πάλι στην πολύ καλή παρουσία του Μαρσέλο Μάτος.

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...


Την αρνητική εικόνα στις εξέδρες της Λεωφόρου. Οι γιορτές των Χριστουγέννων, το τσουχτερό κρύο αλλά και η ήττα του "τριφυλλιού" στη Νέα Σμύρνη επηρέασαν σαφώς τους φίλους της ομάδας που προτίμησαν την ζεστασιά του σπιτιού και της τηλεοπτικής κάλυψης του αγώνα.
To Live του αγώνα...
1' Έναρξη αγώνα
7' Γκολ Παναθηναϊκός : Μάντζιος
Ο Ίβανσιτς έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά, βρήκε με παράλληλη μπαλιά τον Μάντζιο στην "καρδιά" της άμυνας του ΟΦΗ και αυτός ανενόχλητος "άνοιξε" το σκορ για τον Παναθηναϊκό
14' Ευκαιρία Παναθηναϊκός : Μάτος
Δυνατό σουτ του Μάτος έξω από την περιοχή, η μπάλα μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
16' Ευκαιρία Παναθηναϊκός : Τζιόλης
Εκτέλεση φάουλ από τον Ίβανσιτς, ο Τζιόλης παίρνει την κεφαλιά, αλλά ο Τζόρβας αποκρούει εντυπωσιακά
21' Σχόλιο
Μετά την επίτευξη του γκολ, ο Παναθηναϊκός ελέγχει το ρυθμό του αγώνα
23' Ευκαιρία ΟΦΗ : Ισά
Σύγχυση στην περιοχή του Παναθηναϊκού, η μπάλα κατέληξε στον Ισά, που από κοντινή απόσταση δεν κατάφερε να νικήσει τον Μάλαρζ
34' Ευκαιρία Παναθηναϊκός : Τζιόλης
"Βολίδα" του Τζιόλη έξω από την περιοχή, μια ακόμη καλή απόκρουση του Τζόρβα
41' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ : Αρβανίτης
43' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Ρομέρο στη θέση του Ίβανσιτς
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
49' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ : Γκάντζεφ
67' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Παπαδόπουλος στη θέση του Μάντζιου
70' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Λεοζίνιο στη θέση του Πόποβιτς
74' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Μονιάκης στη θέση του Αρβανίτη
76' Γκολ ΟΦΗ : Νουαφόρ
Μετά από κάθετη μπαλιά του Ταραλίδη, ο Νουαφόρ πλάσαρε τον Μάλαρζ και έφερε το παιχνίδι στα ίσα
78' Γκολ Παναθηναϊκός : Ισά (αυτογκόλ)
Χαμηλή σέντρα του Καραγκούνη από τα δεξιά, η μπάλα βρήκε στον Ισά, πέρασε κάτω από τα πόδια του Τζόρβα και κατέληξε στα δίχτυα του
80' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ : Μπαρκαουάν
80' Γκολ Παναθηναϊκός : Σαλπιγγίδης
Εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη από τα δεξιά, πρώτη κεφαλιά από τον Τζιόλη, ο Σαλπιγγίδης παίρνει τη δεύτερη κεφαλιά και "γράφει" το 3-1
81' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Σιμάο στη θέση του Τζιόλη
86' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Λάροκ στη θέση του Γκάντζεφ
93' Λήξη αγώνα











































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ